Corsa ;D; izklop abs

qwert

Pripravnik
9. mar 2010
36
0
6
Kolega je zaintresiran da bi izklopil ABS sistem ker ga moti ko vozi po snegu navzdol . Ali je že kdo kaj podobnega odklopil in kako .

qwert

Pripravnik
9. mar 2010
36
0
6
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Varovalko od ABS-a spuliš ven, pa je.

Ali to govoriš iz lastnih izkušenj ali teoretično, mislim za dotični avtomobil

B81

22. jul 2007
37.621
10.914
113
Ok, ko bo po snegu navzdol bremzal brez ABS-a, bo slabše, razen, če bo tako hitro stiskal pedal, kot abs stiska disk
grin1.gif

oz. po moje ne bo neke razlike, bolj ga bo vozilo sem in tja po cesti.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik qwert pravi:
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Varovalko od ABS-a spuliš ven, pa je.

Ali to govoriš iz lastnih izkušenj ali teoretično, mislim za dotični avtomobil

To je splošno. Res pa da običajno z eno varovalko ne izklopi le enega sistema,ampak več...
So že delali, ni neke krize če to narediš oziroma lahko tudi vgradis stikalo med varovalko,pa po potrebi izklapljas,ce mislis da ti pomaga.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Normalno narejen ABS bo pri vožnji navzdol po snegu začel motiti šele pri zelo majhni hitrosti, in takrat se običajno takoj ustaviš s potegom ročne.

Ampak, če že hoče vedeti: pred leti smo se na treningu varne vožnje cel dan igrali s corso brez ABSa in izklopili smo ga z odstranitivjo ene same varovalke... To je to..
zmaga.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.991
6.159
113
Meni se na Astri ob izklopu ABS varovalke, spremeni obnašanje motorja. Avto potem nima več medgasa, zato pri menjavanju motor rad cukne, rukne, gas se odziva drugače. Avto se je vozil, kot da bi prvi dan v avtošoli sedel za volan, čeprav omenjeni avto vozim že 5 let. V glavnem, z veseljem sem nazaj vklopil varovalko.

Nazadnje urejeno:

qwert

Pripravnik
9. mar 2010
36
0
6
Hvala lepa za odgovore . Mu bom sporočil ,potem pa naj se sam odloči kaj bo napravil.