Corsa C 1,2 letnik 2000

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.749
5.903
113
Pozdravljeni.

Imam možnost kupiti Corso C 1,2 staro 9 let, prejšnji model. Sedaj me pa zanima, kakšne so kaj težave z temi avti. Enkrat dolgo nazaj sem bral da dobi volanska letev neko zračnost, pa ne vem koliko je tukaj resnice.

Interesenatna pa mi je zato ker ima avto samo 15k prevožnih. Ja prav ste prebrali, 15k in 9 let star, garažiran. Avto od znotraj še diši po novem, imela ga pa je znanka, starejša ženska, ki se je z njim kdaj pa kdaj kam popoljala. Cena 3000 eur.

Dobrodošli so vsi predlogi, se pa relativno mudi, glede na to da mislim da bo interesentov kar veliko.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Te avti so super, ga imamo doma enega z 40k km , avto ko nov , prodati ga pa ne mislimo zaenkrat.

Problemov z njimi ni, enkrat v garanciji je crknila cinšpula se mi zdi oz. neka elektronika povezana s tem. Glede volanov je pa tako, mislim da zna odpovedati nek servo motor ali nekaj podobnega, zadevo se lahko sanira, ali pa tudi ne, ker deluje vse normalno. Pri tej vem da je včasih volan malce trši v eno smer,ampak ni pa zadeva moteča.
Aja, pa smotano so imeli narejeno to, da se je predalček za rokavice pozimi odpiral ( krčenje in širjeje plastike glede na temp.) , ko se je pa avto ogrel je pa tudi predal ostal zaprt
smile-1.gif
Hecna malenkost.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
dosti ne, ker je precej bolj neuporaben kot toliko star s 150.000 realnimi prevozenimi in opravljenimi rednimi servisi. sploh pa tale corsa ni kaksen zbirateljski avto, da bi moral za desetletje staro odsteti tricetrt bivsega mio sit.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
dosti ne, ker je precej bolj neuporaben kot toliko star s 150.000 realnimi prevozenimi in opravljenimi rednimi servisi. sploh pa tale corsa ni kaksen zbirateljski avto, da bi moral za desetletje staro odsteti tricetrt bivsega mio sit.

Se pravi je bolj neuporaben od enakega z 150k km? Get real
smile-1.gif

Splaca se ga vzet , 3 jurje je sicer čist prodajna cena,tko da ce ga mislis kupit, ga imej. Glede km pa je povsem možno da so realni, imam doma še enga Polota letnik 98 , trenutno z 28k km
smile-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.749
5.903
113
Evo tak je na stvari. Ne gre se za Corso C ampak še za B model in 1.0 mašina (sprva sem dobil napačne podatke). Tako da je cena res pretirana. Recimo da je realna cena tam enih 2k pol pa še kakih 200 zraven za očuvanost. Saj avto je praktično nov, zamenjan samo akumulator. Tako da bi treba zamenjat še vse jermene. Pa nekaj kilometrov ima še v prostem teku. Ker ko je ženska šla prah iz njega brisat, ga je štartala in pustila laufat da se akumulator polni ..hmm..
Če bi bi bila pripravljena sputit ceno, bi ga vzel za punco kot drugi avto, saj bi za vožnjo v trgovino in službo bil idealen. Samo kaj ko ženska še živi v prepričanju, da ima nov avto in da je vreden skoraj toliko kot na dan ko ga je peljala iz trgovine.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.088
113
Titograd
Eh, če je treba en vlki servis naret pol pa res pošteno cenkaj. Če ne ga bo pa obdržala
smile-1.gif

Primerjava z avtom ki ima 150 k km je pa smešna.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Samo kaj ko ženska še živi v prepričanju, da ima nov avto in da je vreden skoraj toliko kot na dan ko ga je peljala iz trgovine.
Izgleda je to pri Opel lastnikih precej pogosto. Kar nekaj let nazaj se je prodajala takrat se mi zdi 8 let stara Corsa B 1.2 45KM z 10k km. Ponudili smo x, lastnik je hotel 1,5x in še kao da nam dela uslugo
priden.gif
Je pa bil res avto tipitopi.
Tako da, se mi zdi, da za 2k EUR znaš dobit bistveno boljši avto. ne pa tisto kantico. Pa verjetno še brez klime.

Kot je Lost napisal: ponudi jurja, potem jo pa prepusti južnjakom
evil.gif
Sploh v teh časih, ko živ krst ne more prodat avta.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
'Problem' je v tem da avto je sicer ohranjen...samo predvidevam da je še 3 vratni, z navadno barvo, brez opreme...še 1.0 motor...torej nič od nič.

In ta to je 3.000 EUR za moje pojme pretiran znesek.

Tako da..se ti bolj splača še malo pogledat...ne najde kaj starejšega in ohranjenega za ali boljši denar ali boljšo robo.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Ksz samo to ne kupi ta motor je polomija, sicer velikega servisa nebo (veriga), boš pa kmalu menjaval motor. Če želiš corso, kupi nekaj z štirimi cilindri, cena za B corso pa je ubitačna, kot lost pravi več kot 1k€ ni vredna.