Concept One (Mate Rimac)

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Mate Rimac (CRO), o njem in njegovem elektro BMWju se je že govorilo tu gor.

No fantina (23) je pa letos v Frankurt pripeljal tole:

Mate Rimac, osnivač i vlasnik brenda, želi proizvesti od 10 do 15 automobila godišnje, ugrubo jedan mjesečno. Na papiru Rimčev Concept One doima se tehnički doista superiorno. Niti jedan proizvođač na svijetu trenutno nije uspio iz električnog vozila izvuæi 1088 konja, i k tome osigurati doseg od 600 kilometara. Upravo je doseg rak rana vozila na struju. Trenutno se uspjehom smatra doseg od 150 kilometara, a Rimac baca rukavicu ostalima sa 600 kilometara autonomije. Uz to, poduzetnik iz Samobora najavljuje ubrzanja gotovo ravna Formuli 1 sa 2,8 sekundi do 100 km/h i najveæu brzinu iznad 300 km/h.

za več info -
klik

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Glede na številke Kravatje spet pretiravajo (1088 konjev in 600km dosega?). Vsekakor pa odlična izvedba.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Res je, kapo dol. Model je pri 23-ih udejanil svoj projekt. Medtem ko je naš "Shayton Equlibrium" ali kaj je že, še na risalnih deskah.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Po današnji tehnologiji tudi če bi celotno težo avta predstavljale samo baterije ni možno dosežt 600 km dosega...

Tako da eno so fantazije drugo je realnost

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Naj ne komplicira z baterijam, vstavi naj bencinski motor z vsaj +400 konji pa je zmagal
smile-1.gif

Sicer pa je meni zunaj všečne oblike.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
BMW ima 550KM izmerjnih na valjih.
Je tudi veliko filmčkov na youtube, če koga zanima - "mate rimac electro bmw"

edit: še uradna stran Concept One

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
BMW ima 550KM izmerjnih na valjih.
Je tudi veliko filmčkov na youtube, če koga zanima - "mate rimac electro bmw"

edit: še uradna stran Concept One

Koliko časa lahko daje ven 550KM? Ne zaradi trajanja akumulatorja, ampak zaradi segrevanja motorja - to me zanima. Vsak elektromotor se da za relativno kratek čas nekajkrat preobremeniti - dokler zaradi pregrevanja ne odpove izolacija.
Zato me zanima, ali je navedena moč nazivna (se pravi gre še čez) ali trenutna.

Podatek je verjetno pravilen, sicer bi ga zagotovo hitro razglasili za prevaranta - vendar pove premalo.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Zadeva je hlajena seveda. In je kar logično da tale koncept ob stalni uporabi 1088KM ne zmore iti 600km daleč. Saj nas tudi pri avtih s klasičnim motorjem "nategujejo" s porabo in dometom.

Mislim da mu lahko samo čestitamo, že sedaj je prišel dlje kot bo večina nas kadarkoli v življenju. Dva avta naj bi bila že prodana šejkom.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Malo sem si ogledal njegovo stran. Sploh baterije. Če zadeva res deluje in zagotavlja to kar piše gor, potem bo vse skupaj v roku parih tednov prodano. Namreč 100 MIO EUR-iča za nekega resnega avtomobilskega proizvajalca ni nič za delujočo tehnologijo električnega avtomobila. Glede na to, da je v Frankfurtu so ga pa tudi vsi zapazili.

Če se to ne bo zgodilo potem je vse skupaj nakladanje (95%) ali pa trma in se mu jeb.e za denar (5%).

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.590
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Malo sem si ogledal njegovo stran. Sploh baterije. Če zadeva res deluje in zagotavlja to kar piše gor, potem bo vse skupaj v roku parih tednov prodano. Namreč 100 MIO EUR-iča za nekega resnega avtomobilskega proizvajalca ni nič za delujočo tehnologijo električnega avtomobila. Glede na to, da je v Frankfurtu so ga pa tudi vsi zapazili.

Če se to ne bo zgodilo potem je vse skupaj nakladanje (95%) ali pa trma in se mu jeb.e za denar (5%).
Saj je nekdo malo višje napisal, da je nekaj že prodal šejkom. To pomeni naftarjem, ki bodo onemogočili množično proizvodnjo še enega od prespektivnih patentov in tako zaščitili naftno industrijo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Un zgoraj je napisal, da je prodal dva avta že. Ne tehnologije
wink-1.gif
.
Poleg tega bodo v tem primeru imeli naftni mogotci fajn konkurenco za nakup. Namreč VSI avtomobilski proizvajalci bi ubijali za delujočo tehnologijo s takšnimi zmogljivosti. Seveda ob dejstvu, da je možno zadevo uporabiti v masovni proizvodnji.
Me pa prav zanima, katere baterije je spakiral v to zadevo.