ksz
citiram:
evo tole je komentar mojega moža, ki je bil eden izmed udeležencev v tej nesreči
Dobro jutro, ki se je začelo precej slabo(ampak tudi srečo smo imeli). Ko smo se (4) peljali v službo smo v križišču Prešernove in Šubičeve doživeli spektakularno prometno nesrečo.Uničenih 6 avtov in en kombi. Iz smeri Prešernove proti križišču s Šubičevo je po nasprotnem voznem pasu z precejšno hitrostjo pripeljal voznik OA z avstriskimi tablicami, ki nas je z prednjim delom vozila zadel v prednji levi del odbijača(mi smo bili v danem trenutku zavijali na Prešernovo cesto), v križišču je zadel v desno boæno stran vozinico z KR registrsko oznako, ter še eno vozilo. Voznika z avstrisko reg. tablico je nato zaneslo na desno stran v parkirana vozila gledano proti Ameriške ambasade. Sunek oz. trk ob parkirana vouzila je bil tako siloviz da je R5 dvignilo v zrak in je prsitala na boku. Voznik z vozilom se je ustavil šele ko je zadel terensko vozilo ki je bilo parkirano pred R5. Poškodovano pa je bilo še vozilo, ki je bilo parkirano pred terenskim vozilom. Voznik je zadobil po moji oceni lahke telesne poškodbe(udarec v glavo-krvavitve in odrgnine na komolcu in nogah). Njegova prva izjava ko je z pomočjo stopil iz vozila mudilo se mi je v “Crkvo”. Voznica vozila z KR registrsko tablico je bila tako v šoku, da ni vedela kaj se je zgodilo. Avto pa je odbilo na zelenico oz. pločnik na nasprotni strani.
Mi voznik kombija in trije sopotniki smo po prvih ugotovitvah dobro. Bilo je kot v kaskaderskem filmu.