Colorado 300 vs Oregon 300

Citam

Pripravnik
5. jun 2008
105
0
16
Pozdravljeni!

Odločam se za nakup ročne GPS naprave z barvno kartografijo. Njen primarni namen bi bil uporaba v navtiki in šele kasneje pohodništvo itd.
Zanimajo me vaše izkušnje z omenjenima napravama in katera izmed njiju bi bila bol primerna za moje želje.

Hvala!

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kaksne so tvoje zelje ne vemo. jaz sem za svoje zelje (in potrebe) 60csx kupil, ker gre ven in se bojim, da ga drugo leto ne bom vec dobil.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
v tujini so okoli 270 eur, pri nasih trgovcih se zmeraj nekaj cez 340 eur (priblizne cene), ne spremljam ze kaksen mesec. poslal sem nekaj mailov trgovcem za koliko ga dobim v tujini in sta mi ene dva dala zelo podobno ponudbo, prodal nuvija 350, ki je bil meni totalno neuporaben, dodal se nekaj eur in šel po tega.
smile-1.gif

samo, da ne bos razocaran, ce si imel prej kaksno novejso cestno navigacijo, ker je zadeva kot bi primerjal lepoto win visto in win 3.1.

Citam

Pripravnik
5. jun 2008
105
0
16
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
kaksne so tvoje zelje ne vemo.

Saj sem napisal, da bi ga uporabljal predvsem za navtiko.
Potrebujem pa prenosnega in ne fiksnega, ki potrebuje naprestano napajanje.

Citam

Pripravnik
5. jun 2008
105
0
16
No sedaj sem Colorada zaradi koleščka izločil iz seznama potencialnih naprav, se je pa Oregonu pridružil Nüvi 550. Moram samo še ugotoviti, kateri izmed njiju ima več 'priboljškov', ki bi jih lahko uporabil pri navtičnem navigiranju.

yanik

gps navigator
18. avg 2007
652
0
16
Šmartno ob Paki
Oregon podpira tudi pomorske karte BlueChart G2 Vision in 3D navigacijo, za Nuvi 550, pa ti lahko povem, ko jo dobim v roke, verjetno že jutri ali v sredo.

Citam

Pripravnik
5. jun 2008
105
0
16
No potem pa te lepo prosim, če mi lahko sporočiš, kje je uporaba pomorskih kart boljša.
Nekako mi bolj ustreza oblika zaslona od 500ke, ampak ima pa Oregon boljšo resolucijo.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Jst grem v petek z Oregonom na barko za 5 dni. Gor pa imam G2 in BC 2008.
Razlika v kartah je ta, da se v G2 na določenem zumu vidijo satelitski posnetki.

3D je po moje bolj šminkerska zadeva sploh za na morje. Na pešpoti je mogoče zanimivo pogledat
kakšni vrhi so okoli tebe in se temu primerno odločiš za pot. Mi je pa škoda, da pri pomorskih kartah
ne zna prikazati v predvidenem okvirčku trenutne globine iz karte.

Mogoče ena resna prednost Oregona je barometer in velikost (majhnost). Ko si na vodi je fino pogledati
gibanje tlaka, da veš ali lahko pričakuješ nevihto...

lp.-
smile-1.gif

Citam

Pripravnik
5. jun 2008
105
0
16
Super! Potem verjetno vzamem Oregona 300. Bom pa vseeno še počakal na tvoje poročilo, kako se ti je obnesel Oregon na vodi.
cool-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Je pa 550 resna konkurenca ostalim ploterjem, ki so že skoraj nesramno dragi.
jezen.gif

Glede na to, da je tudi 550 vodoodporen, glasovno vodenje deluje tudi pod vodo,
evil.gif

lahko ga uporabiš za v avto, motor, bicikl, peš...
Ni slaba alternativa, če ne rabiš poleg tudi sonarja.
17758-icon_confused.gif

Citam

Pripravnik
5. jun 2008
105
0
16
Mah sej to je ta dilema. Nima pa barometra in možnosti prikaza G2 kart in avtonomija baterij je slabša.
Moram samo ugotovit, če 550ka prikazuje samo položaj ali ima pe kakšne druge 'bombončke'.
smile-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Kdo pravi, da ne podpira G2V ?!
grin1.gif

Citat:

Navigate Off-Road

Conveniently plug in optional maps on preloaded microSD™ cards for all your off-road adventures (see Maps tab for compatible maps). Add topographic maps to explore the backcountry or load BlueChartŸ g2 Vision and Inland Lakes Vision marine maps for a great day on the water. The card slot is located inside the waterproof battery compartment, so you don't have to worry about getting it wet. With its high-sensitivity GPS receiver and HotFix™ satellite prediction, nüvi 550 locates your position quickly and precisely and maintains its GPS location even in heavy cover, deep canyons and near tall building and trees.

vir: Garmin Nüvi 550

Citam

Pripravnik
5. jun 2008
105
0
16
Ja svašta no. Sem spregledal tole...
confused-1.gif

Če bi obstajal 550W bi bil tudi verjetno v manjši dilemi.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Še v drobovje, kjer je baterija in spominska kartica.

Opazil sem da so meniji pomanjkljivo prevedeni.