
Recept je sicer prosto po Prešernu ampak deluje

Vzameš malo večjo skledo, ker na koncu je kar dosti vsega in potem noter zalučaš...
4 jajca (5 če so manjša)
2 jogurtova lončka (<- j.l.) sladkorja
en vanili in en rumov sladkor, pa cimeta malo. jaz sem ga vsipal tak od oke, ampak recimo da je bla ena velika žlica (poravnano z robom).
To potem zmešano v gosto kremo. More bit fino zmešano, tako da rata mehurčkasto.
nato...
2 navadna jogurta
1 j.l. belega olja
na hitro premešamo, z žlico recimo.
in potem...
4 j.l. pšenične moke
2 pecilna praška
mešamo dokler masa ni "degrudirana". torej gladka in prijetna pogled.
Zdaj dodamo še čokolado.
Noter sem zabasal 1/3 velike jedilne čokolade. Približno seveda. 1/2 od tega zdrobimo in zrežemo na koščke, drugo polovico pa naribamo. Jaz sem zraven vsipal še veliko žlico kakava v prahu vi pa kak hočete.
Namastimo pekač, vlijemo noter, pečemo na 150.
Kdaj je gotovo pa upam da sami vidite.
Ko se že malo ohladi še stopimo čokolado in polijemo po vrhu. Malo več kot jaz, ker meni je je zmanjkalo.
Deviacije:
namesto navadnih, lahko damo sadne jogurte, čoklado in cimet lahko izpustimo, noter lahko zmečemo sadje (sveže, suho,...), pač karkoli.
Vklopite domišlijo.
Dober tek.
