Čokoladni koščki

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Kje po neki dokaj normalni ceni kupiti čokolane koščke??
Kaj poobnega:
monkey-bars-recipe_slideshow_image-660x781.jpg

V Sparu, Merkatorju sicer nekaj prodajajo v škatlicah po 100g, a po hudo visoki ceni.
Jaz jih imam pa rada...dajem jih v dosti peciv (tudi, če jih ni v recetu).
Če sama ribam čokolado, je ne morem naribati tako, da bi bili večji koščki...tudi z nožem jo je težko tako narezati.

Imate idejo kje to kupiti v večjih količinah...oz.kako res sami doma "narezati" jedilno čokolado??

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Po mojih izkušnjah v Sloveniji težko.
Vsaj take prave ameriške. Drugače se jih dobi res v zgoraj omenjeni trgovini pa še v kaki podobni, ampak to zame ni tisto pravo. Če poznaš koga, ki gre v ameriko, naj ti jih prinese od tam od Hersheya ali od Nestleja. Zame so vsi tile, ki se jih tukaj dobi zanič, ker se pri toplotni obdelavi stopijo in potem zgleda grozno in tudi okus je zanič, ko je enkrat čokolada stopljena.
Ta pravi čokolat čipsi ostanejo kompaktni tudi med segrevanjem in to da tisti pravi okus kot v kukijih npr.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Po mojih izkušnjah v Sloveniji težko.
Vsaj take prave ameriške. Drugače se jih dobi res v zgoraj omenjeni trgovini pa še v kaki podobni, ampak to zame ni tisto pravo. Če poznaš koga, ki gre v ameriko, naj ti jih prinese od tam od Hersheya ali od Nestleja. Zame so vsi tile, ki se jih tukaj dobi zanič, ker se pri toplotni obdelavi stopijo in potem zgleda grozno in tudi okus je zanič, ko je enkrat čokolada stopljena.
Ta pravi čokolat čipsi ostanejo kompaktni tudi med segrevanjem in to da tisti pravi okus kot v kukijih npr.

Jebela...mi je bilo kar jasno, da bo težko pri nas
frown-1.gif

Bom še malo čez mejo pogledala.... torej Nestle bi bil OK??

Karizma

Pripravnik
28. dec 2012
199
0
16
te od tgrzan majo tud v LJ trgovino piše ... ne vem pa od kod si
smile-1.gif
kaj pa leclerc mogoče? tam majo svašta ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Saj ne, da se ne da dobit tega pri nas, cene so praviloma zelo visoke...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
jaz ponavadi čokolado v embalaži močno razbijem na pultu, kar neki časa udarjam in potem odpreš in ta večje koščke še z nožem.

Rabiš pa velik težek nož.