Cloud prostor ala Dropbox

sad

Guru
24. avg 2007
21.052
9.711
113
Rabil bi brezplačen cloud prostor ala Dropbox. 1 GB bo čisto dovolj. Pogoji:
- ni Dropbox, Sugarsync, Google Drive ali Skydrive
- mora obstajal poln klient za Android
- zaželjeno da je tudi klient za Windows Phone, ni pa to nujno

Kaj predlagate?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.120
4.090
113
Sam uporabljam Ubuntu One. Je primarno cloud za Ubuntu OS (linux) ampak ima podporo (kliente) tudi za Win in Mac OS okolje, od mobilnih podpira Android in iOS (win mislim da ne).

sad

Guru
24. avg 2007
21.052
9.711
113
Uh, hvala za hiter odgovor. Kateri od teh (še posebej pa tistih dveh z WP podporo) omogoča enak način dela kot pri Dropbox-u? Torej neproblematično odpiranje, urejanje dokumentov in potem sync nazaj v cloud in vse linkane naprave?

Aja, Tonido odpade, ker nima cloud storage, ampak v bistvu dostopaš do dokumentov na pc-u, Box je pa out, ker moraš uploadat datoteke. Rabim program, da mu dam neko mapo, katero avtomatsko synca v cloud in potem na vse naprave, katere so povezane. Torej nekaj ala Dropbox, kateri mi je fenomenalen, ampak ga že uporabljam za druge zadeve.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem preveril na http://alternativeto.net/ - poiščeš recimo Dropbox in pogledaš alternative, zraven imaš napisano za katere platforme je, kratek opis...

Če imaš Dropbox, Sugarsync... že zasedene, pa lahko mogoče za stvari, ki ne rabijo sprotne sinhronizacije uporabiš kako backup stran, nekatere celo neomejen prostor nudijo. Se ti pač backup naredi enkrat dnevno, ne sproti. Za backup kakšnih slik recimo je to čisto dovolj.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Kaj pa če si narediš še en Dropbox account in na računalniku laufaš še eno instanco DB z drugim userjem (runas...), ki je vpisan na drug Dropbox račun in ima Dropboxa direktorij na svoji lokaciji?

sad

Guru
24. avg 2007
21.052
9.711
113
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Kaj pa če si narediš še en Dropbox account in na računalniku laufaš še eno instanco DB z drugim userjem (runas...), ki je vpisan na drug Dropbox račun in ima Dropboxa direktorij na svoji lokaciji?
Hm, ne vem če bi se igral s tem, ker vsebine na Dropboxu ne bi ravno enostavno pogrešal.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.812
130
63
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Hm, tale idrivesync izgleda obetaven.

Ja, pa še plac si povečaš na free 30GB zgolj z vpisom povabljencev
cheer.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:

cheer.gif

Res je zanimiv, 10GB v osnovi, s par opravili si na 12GB, potem pa za vsakega prijatelja 1GB. Tudi ne komplicirajo s prijatelji kot pri SugarSyncu - sem se z drugim mailom registriral na drugem kompu in sva oba takoj dobila 1GB. Samo s vpisom povabljencev mi ni uspelo, mogoče je to delovalo včasih?

Mi je tudi všeč, da očitno ne spijo pri razvoju. Konec 2012 je v testih kot minus pisalo, da obstaja samo za Windows in da je mogoče syncat samo eno mapo. Zdaj pa je že na voljo za iOS, OS X in Android, prav tako je možno z desnim klikom dodat katerokoli mapo.

Sem dal na telefon aplikacijo, pa mi je sam zaznal kje so fotografije in jih začel uploadat
zmaga.gif

Še fotru in materi dam na komp, par prijateljev pridobim in sem na 20GB.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.812
130
63
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:

cheer.gif

Res je zanimiv, 10GB v osnovi, s par opravili si na 12GB, potem pa za vsakega prijatelja 1GB. Tudi ne komplicirajo s prijatelji kot pri SugarSyncu - sem se z drugim mailom registriral na drugem kompu in sva oba takoj dobila 1GB. Samo s vpisom povabljencev mi ni uspelo, mogoče je to delovalo včasih?

Mi je tudi všeč, da očitno ne spijo pri razvoju. Konec 2012 je v testih kot minus pisalo, da obstaja samo za Windows in da je mogoče syncat samo eno mapo. Zdaj pa je že na voljo za iOS, OS X in Android, prav tako je možno z desnim klikom dodat katerokoli mapo.

Sem dal na telefon aplikacijo, pa mi je sam zaznal kje so fotografije in jih začel uploadat
zmaga.gif

Še fotru in materi dam na komp, par prijateljev pridobim in sem na 20GB.

Na isti PC daš N krat z različnim emailom, pa bo 30GB.
smile-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Super, hvala!

Saj sem opazil, da nimajo nekega striktnega preverjanja kot SugarSync, kjer traja par dni preden dobiš prostor od prijatelja (ta mora naložit par datotek, namestit klienta...).