CLIP na analogni liniji (VoIP preko kabelske)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ali je potrebno za fukcijo CLIP (oz. PIK - prikaz klicocega) imeti kaj vec kot samo dvozilni kabel?

Problem je pri mami, kjer so ji pred kratkim prikljucili EVJ trojcka... Priklopil sem en star analogni telefon (Siemens Euroset 2020, ki zna prikazati tudi stevilko klicocega)... in zadeva ne deluje... Ce na isti modem direktno prikljucim enega brezzicnega Panasonica, zadeva deluje. Tam, kjer je prikljucen Euroset ni blizu stroma, zato ne morem na tisti vticnici probat... Nisem pa probal obratno, da bi Euroset prikljucil direktno na modem ...

Ce ne bo drugace, bom drugic ko bom tam, potegnil se en podaljsek, da vidim, ce je problem v tem, da je samo dvozilna povezava... ali je problem v cem drugem ... toliko, da vidim, ali je problem v tem, da gre za en star telefon (ko sem ga imel prikljucenega se pri meni, je delovala funkcija PIK ... imel pa sem takrat se ISDN ampak je bil ta telefon prikljcuen na analogni izhod na Gigaset centrali ... )

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Jaz sem za podoben Siemens potreboval električno napajanje, drugače ni kazalo številke...

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Premala napetost
priden.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik miki133 pravi:
Iz navodil:
A caller’s number will only appear on the display and calls will only be
saved in the call list if batteries have been inserted.

http://www.vbd.sk/download/manual/siemens/euroset_2020_eng.pdf

LP Miro

To vem... baterije so bile na novo vstavljene... eletricnega prikljucka pa itak nima

Saj na displeju prikazuje dohodni klic... ampak samo ena animacija (nekaj takega: <<<< >>>>)

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.361
9.597
113
EU
Kupi mamiki novi telefon za rojstni dan. Stane slabih 20€ z brezžično slušalko
cool-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Takega že ima... Samo so taki ta poceni lahko tudi brez PIK funkcije...

Sicer pa nisem spraseval za nasvet, kaj kupiti... Ampak samo to, kako zadeve delujejo... Sem pa danes vprasal Telekomovega monterja, ki, bil ravno pri meni... Pa je rekel, da je lahko problem v tem, da je telefon ze zastarel... Sistemov za PIK pa je nekaj razlicnih... Zadeve kot kaze niso cisto standardizirane...

emirATes

Pripravnik
9. apr 2012
159
7
18
da izkoristim še jaz temo: ali kdo ve, kaj točno naj bi pomenilo, da ni tehničnih možnosti (stara analogna telefonija). Gre za možnost prikaza PIK. Menda ja nimamo v LJ še vedno peš central...

emirATes

Pripravnik
9. apr 2012
159
7
18
ja, klinc, pred leti sem hotu naročit adsl, pa so telekomovci ugotovil, da je tako slaba lajtnga(tolk enih multiplekserjev, da ni bilo nič s tem. Pol verjetno tud sedaj ne bo. Me pa zanima kaj za vraga je tako naprednega pri tej (PIK) tehnologiji, saj če jaz kličem nekam, mu pa pokaže mojo telefonsko številko

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Telekomovci so včasih trdili, da CLIP funkcija na analogni liniji ni mogoča. Izkazalo se je, da je samo nočejo vključiti, da bi prodali čim več ISDN prikljuičkov.
evil.gif