clio, poškodba boka, ocena?

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Živjo

Zna kdo oceniti, koliko bi prišlo popravilo naslednje poškodbe?

Gre za cliota bele nemetalik barve, 3v, poškodovan desni bok zaradi količka na parkir placu. Očitno ni prišlo do živega, ker bi že rjavelo.

bližje vratom je samo podrsano, ne zgleda nič vdrto, kot je pri odprtini za gumo. Tam je precej napokanega in malo vdrto.

Za kolikšen denar bi se to dalo poštimat?

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.113
6.942
113
pri taščici
Pri kaksnem kozolcarju najbrz tudi ceneje. Al sem samo jaz imel tako sreco (ravno tako kolicek, samo da je bilo na vratih in pragu.)

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
To je definitivno zrelo za barvanje.....da ne bo rjavelo!

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Citat:
Uporabnik sung pravi:
probaj prvo oprat pa spolirat

misliš da je na sliki usran avto iz hoste? sveže opran, polirat pa ni kej, če je spraskan

to se je zgodilo že pred zimo, tko da če do zdej ni rjavel, upam da tudi naprej ne bo. potem bo pa itak že za odpis...
lp

X3m

Pripravnik
3. jan 2012
283
0
16
SLO
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
potem bo pa itak že za odpis...
lp

če bo to kmalu, zakaj bi popravljal? Pusti, kot je ... saj ne zgleda katastrofalno ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.113
6.942
113
pri taščici
obrni se na nekega lokalnega ličarja da ti malo popaca če te moti. če te pa ne moti pa tudi ne bo v pol leta bok stran padel zaradi prerjavenja. predvidevam pa da barvanje tega ne bi smelo biti več kot 100 evrov. Razen če je meni za barvanje praga in vrat računal samo barvo.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
če bi blo za male pare, bi morda dali popravit. To me je še najbolj skrbelo pred zimo, da ne bi rjavelo. Ampak do sedaj ni problemov, tko da bo verjetno kar ostalo kot je.

A ni z barvanjem tako, da morajo ne-metalik dele pobarvati v celoti, metalik pa lahko samo delno? Ker tale naš ni metalik...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.113
6.942
113
pri taščici
Kaj to pomeni v celoti?
Pa ne bo celega avta barval zaradi ene obrobe boka!
Nisem iz tega foha, svoje avte pa sem tudi samo enkrat barval, tako da nimam izkušenj z ličarji

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
cel kos(bok npr. do strehe) naenkrat, drugač se vidijo neki prehodi. vsaj tako sem enkrat slišal in vzel za sveto.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.113
6.942
113
pri taščici
Jah prehodi se vidijo, samo se bodo videli manj kot pa te praske katere imaš sedaj.
Saj najbrž si se prav odločil ko si pustil tako kot si. Avto je vreden jurja al kolk že? zakaj bi metal zdaj na njega nekaj 100 evrov za neko "lepoto"

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
no ja, za info me je zanima kolk se za to računa. avto je verjetno vreden jurja, ja, tko da bo verjetno kar tako ostalo

lp

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
A ni z barvanjem tako, da morajo ne-metalik dele pobarvati v celoti, metalik pa lahko samo delno? Ker tale naš ni metalik...

glih obratno je.
navadno barvo je lažje popravit. jaz sem že več stvari doma na nabadni beli sam popravil in so zadeve nevidne. delal sem pa z airbrushem za 20€....
metalik pa ni šanse.

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
vsaki prehod se vidi pa ni važno akka je barva. metalik je bolj delikaten zaradi perl ker je težko trofit mešanico in pa kolko slojev se gre prek.lahko maš tudi perfektno mišungo pa če je barva preveč skoncentrirana se bo ta del bolj bleščal ko drugi
za prehode so dobi posebne premaze za dober job pa brusi miki vse po vrsti.saj pa tisto kar ni treba klepat pa ni poškodovano se zbrusi v 20min.samo danes je težko najti majstra da se mu da.....