Clio 2001 zvočniki

supafly

Pripravnik
30. sep 2007
204
0
16
Knežje mesto
www.nrghouse.org
Lep pozdrav!

Kupil sem cliota, letnik 2001... zanima me, kakšno velikost zvočnikov lahko montiram spredaj. Mislim, da več kot 13cm premera ne bo šlo, rad bi pa, da ostane panela nespremenjena, torej da se lepo pokrijejo in zgleda use kot v originalu.

Nagibam se pa k nakupu :

Speaker 1

ali

Speaker 2

Rajši s tweeterji ali bo dosti brez? Radio že imam, ovalce tudi, rabim še samo komplet sprednjih in mam dosti
smile-1.gif

Hvala na odgovorih in LP!

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Jaz sem isto naredil pri svojem avtu, kupi posebej basse in tweteerje, ker se na kakovosti res pozna, visok ton pač mora prihajat posebej. Glej da kupiš basse za v vrata, ki bodo približno enaki prejšnjim, ker če ne ti bo magnet vlekel v vrata ali se kak pokrovček ne bo zaprl več. Poleg tega, če zdaj nisi imel ločenih tweteerjev pomeni da boš mogel vse priklopit na kretnici, ki so veliki za dve škatli cigaret in jih boš moral pač nekam skriti. Zadaj daš ovalce, jaz sem rezal polico, ker zadaj po defaultu nisem imel zvočnikov. Naredijo pa ovalci kar precejšnjo razliko in do bistveno boljši od navadnih okroglih zvočnikov.

Jaz sem sebi takrat vzel tele http://caraudioempire.com/avtozvocniki-ground-zero-gztc130t-pr-1145621

Nazadnje urejeno:

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Jaz sem preizkusil za zadnji polici in ti z zagotovostjo trdim da so veliko boljši. Nima zastonj take oblike. Govorim pa za lažje variante, noben ojačevalec ali kakšne tube in druge reči niso povezane. Ena kulturna muzika za povp. voznika.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Kupi 1 varianto... oboji imajo visokotonce, samo da so pri prvem ločeni in brez dodatne kretnice, pri drugem pa je vse v enem... sama fizika pravi da bi bilo bolje z vse v enem, vendar so ponavadi pri koaksialcih uporabljeni slabši materiali in manjši visokotonci... plus sama vgradnja je prenizka oz. ponavadi neprimerna.

Ovalci so ql če nočeš imeti suba. Dajo kar nekaj od sebe še posebej na ojačevalcu... vendar z malo ideje imaš lahko v kufru bp majhen sub ( 25cm recimo) ki bo delal odlično. Prednost ovalcev je ta da porabijo manj prostora od podobno velikih zvočnikov ( recimno 20cm)... kar je najbolj pomembno - zaradi večje površine membrane tudi bolje basirajo... sama oblika nima ravno velike veze... plus za tak denar kot se gre tukaj kakšne tople vode ni za odkriti...

sam bi ti raje pripročal kakšne AudioSystem MX ali pa Rainbow SLX... zakaj? ker nimajo tavelke kretnice kot teli JBLi... na tak način jih je tudi lažje zmontirati... če pa kdo misli da pri sistmu za 100€ igra kretnica veliko vlogo pa naj jo ima..

lp