Clio 1. gen kratek stik

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
R Clio 1.4 1. gen: na avtu je bil nekaj sekund priklopljen akumulator z obrnjenima poloma. Če sedaj (nov) akumulator pravilno priklopim, se ne zgodi nič; nobene lučna ne posveti, niti za osvetlitev notranjosti, nič. Toda ko priklopim se zaiskri, torej je nekje stik. Kaj in kje bi lahko bilo narobe? Ima avto kje kakšno glavno varovalko?

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Poskusi najprej odklopiti alternator. Za varovalko pa ne vem, ampak se mi zdi da jo ima v motornem prostoru. Pojdi za kablom, če je je v plastični črni škatli na blatniku.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
V škatli na blatniku so samo konektorju. Sem sledil kablom kolikor sem mogel, pa nisem našel nič, zato sprašujem.

Je pa dobra ideja z altenatorjem - bom še to poizkusil.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Poskusi najprej odklopiti alternator. Za varovalko pa ne vem, ampak se mi zdi da jo ima v motornem prostoru. Pojdi za kablom, če je je v plastični črni škatli na blatniku.
Varovalke nisem našel, toda ko sem odklopil altenator je zadeva začela delovat. Hvala za nasvet!

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Saj imam drugega. Samo bolj elastične roke moram še nekje dobit da bom lahko dosegel vijake in ga zamenjal
smile-1.gif

Ne maram avtomobilov, ki imajo "narobe" obrnjen motor - pravi imajo jermenice spredaj
smile-1.gif