Citroen c3 brisalci - problem

psytoma

Pripravnik
2. feb 2010
251
1
18
Dajte nekaj povedat, imam c3 letnik 2003 in imam blazne probleme s sprednjimi brisalci, namreč ugašajo se v dežju, od začetka gre bolj počasi se še dajo s premikanjem ročice zagnati, potem pa povsem nehajo delovati kljub premikanju ročice gor in dol. Drug dan recimo pa spet delajo. Bil sem že na servisu so nekaj čistili, tudi on motorček naj bi zamenjali. Pa je potem spet kmalu zafrkavalo. Kaj naj storim?

Če dam ročko en klik gor, torej tam ko avtomatsko dela, še nekako delajo, vendar se mi je že tudi na tej stopnji zgodilo da so nehali delati v dežju.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
verjetno je mehanizem zarustan...in nekajčasa deluje potem ga pa zmanjka (motorčka?).

Verjetno bi bolj pomagalo podmazovanje kot menjava motorčka.

Druga verjetna stvar pa bi bilo zafrkavanje elekrtrike...zdaj kje in kaj je pa vprašanje za 5 centov.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
ja razstavi mehanizem, ga spucaj in namazi. jaz sem si tudi sam porihtal ko so mi brisalci odpovedali.
grims-1.gif

psytoma

Pripravnik
2. feb 2010
251
1
18
kje se nahaja ta mehanizem, ker strojno nisem ravno kaj ekstra podkovan, a na zunanji strani ali kje znotraj

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Če to sprašuješ (sploh pa sam praviš da nisi ravno podkovan) potem ti z najboljšimi nameni predlagam, da zadevu prepustiš mehaniku. Bo ceneje...