čisto navadno hujšanje

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
danes sem v štacuni nabavil futr za hujšanje. pač je prišel čas, ko je treba pasti nazaj pod kategorija zavca.

in sem nabavil grenivke, pomaranče, grenivke bele, bučke, malancne, jogut, lca, kefir, zaboj donata.
63€..prvi račun po nekaj letih za hrano, ki sem ga pogledal, tkao d animam pojma a je ceneje ali dražje od navdnega nakupa
btw.
v sparu nimajo cene za telecjo pljučno, zato ti jo mesar laho proda kot stegno po 16€, ali celo kaj drugega. sam vedet morš kater, pa mora jo imet, ker jo skor nikol nima. zato tudi cene nima. goveja je pa čez 30€.
in naša pljučna ostane nekaj časa na vari strani zmrzovalnika.

vprašanje
kako to shujševalno hrano anrest prebavljivo. men ni problem žrt jogurt pa agrue cel mesec, celo zimo, cel let..sam to ni to.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
za 1 kg zgubit boš moral telesu narediti 7700 kalorij primankljaja, jej samo

meso (priporočena perutnina),
jajca,
sadje (vse razn koščičarjev & banan)
sam riž (malo vegete),
tunina

zeljnato solato,
juha

jej vsako jed ločeno razn zeljnato soloato in juho lahko kombiniraš z zgornjimi jedmi.

Jej 1x na dan !!!! Za zajtrk ali večerjo jej sadje.

Pij vodo, če se ne moreš upreti sladkobi pij kakšno Zalo ali oazo z okusom...priporočljiv je seveda Čaj ki si ga sladkaš z medom.

1x na dan jej vitamine (šumeče ali v katerikoli drugi farmacevtski obliki)

V Nedeljo jej normalno!

Če po 14ih dnevih takšne hrane ne shujšaš je neki narobe al z tabo, al pa maš prevelik hladilnik.

p.s. ne, mesa ne smeš pohat

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Če se bi s kako športno dejavnostjo ukvarjal, bi lahko jedel tudi kaj bolj okusnega =)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tole je vse prebavljivo.

danes sem pojedel jabolko, pomarančo, jebeno grenivko, navadn jogurt, sadni lca in kefir, neki piscanca, zeleno solato, juho. prehodil 8 km, 4 dol, 4 gor v uri 30.

zdej grem spat do jutri do opoldne

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Jst sm kake pol leta nazaj v treh tednih z ločevalno dieto zgubil 7kg. Za zajtrk jabolko al pa dve, okol dvanajstih normalno porcijo kosila, pa isto stvar še zvečer okol šestih, pol pa konc. Vsak četrti dan sm pa samo sadje jedu. Se da preživet. Da bi pa cel mesec samo na sadju bil je pa že mal matranja.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Omenil si, da naj ne bi jedel košicarjev ... v to katregorijo verjetno ne spadajo jabolka?

Jaz zadnji teden delam tako, da zjutraj vstanem, grem malo ven, da se "razgibam" z tekom in hitro hojo cca 30 minut. Pri tem skušam držati pulz med 150 in 160 na minuto. Potem se grem stuširat in potem pojem 250g dietni jogurt kateremu primašam 4 žlice muslijev. Čez 3 ure, jabolko, ob 12.00 kosilo vendar nič pretiranega, nič pohanega, nič mastnega, ob 15.00 zopet jabolko ali kivi, ob 18.00 pa mali jogurt oziroma danes fižolovo solato z redkvico. Kruha ne jem.

Mi lahko kdo pove ali sem se tega lotil pravilno ali delam kaj večjega narobe?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Jst sm kake pol leta nazaj v treh tednih z ločevalno dieto zgubil 7kg. Za zajtrk jabolko al pa dve, okol dvanajstih normalno porcijo kosila, pa isto stvar še zvečer okol šestih, pol pa konc. Vsak četrti dan sm pa samo sadje jedu. Se da preživet. Da bi pa cel mesec samo na sadju bil je pa že mal matranja.

Daj mi rečt, koliko si dobil nazaj gor ko si začel "normalno" zopet jest?
grims-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
če mene vprašaš je to to. sem gledal ene recepte z jogurtom, sadjem itd..sam ne moreš bit 100 kilc pa pojest v dnevu jogurta pa 3 japka.
če ne drugega je slbo za žæelodec ker kislina dela svoje.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
Citat:
Uporabnik akiva pravi:
Citat:
Uporabnik Swich pravi:

Daj prosim razloži zgornja dva stavka.

Zastavi si cilj da ješ 1x na dan, se pravi da imaš načrtovan 1 normalen obed na katerega se pripraviš, kuhaš ter ješ. Večina ljudi ki je pretežkih je zaradi užitka, je zaradi čustev ki se sproščajo med hranjenjem, kot pa zaradi same potrebe po energiji. nenačrtovana hranjenja se ponavadi dogajajo ne da bi se sploh tega zavedali (čokolada , čips, bobi palčke....)

zato se pripraviš ter prepričaš da imaš samo 1 obed na dan na katerega booš izlil vsa čustva do hrane.

Prvi teden si ob 8ih zvečer tak lačn da hodiš po sobi gor in dol pa neveš kaj bi nardil ker moreš nekaj pojesti...vzameš sadje...verjamem da sm mal čudno napisal, sam se ne da napisat drugače in večina ljudi tak zastopi kaj sem mislil....Vsi nas pumpajo da če hujšaš moreš jest 5x na dan oziroma čim večkrat, nobeden ti pa ne pove da če spiješ 1 deci fruca da je to obed.

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
Ok, se strinjam s tabo, da večina ljudi ni pozorna na prazne / nepotrebne kalorije iz raznih sladkih pijač, prigrizkov. Večina zelo rada posega po jogurtih z manj maščobami, v taistem jogurtu je pa "cel kubik" sladkorja. Toliko o človeški neumnosti. Samo da bi se pa človek omejeval na samo en dnevni obrok, je pa mal huda. Dopuščam možnost, da komu takšen način prehranjevanja odgovarja in mu ne škodi, saj smo si konec koncev ljudje različni. Je pa po mojem mnenju prav s takšnim načinom prehranjevanja več možnosti, da storiš napako in v napadu volčje lakote posežeš po neprimernem živilu.

Je pa pri vsem skupaj še en problem. Če se človek prehranjuje z enim ali dvema dnevnima obrokoma, telesu sporoča, da mu ne more zagotoviti dovolj pogostih obrokov energije in naj z njo varčuje. Zato telo pridobljeno shranjuje v obliki maščobnih oblog, obenem se mu poleni prebava. Vsak bo itak zagovarjal svojo resnico, nekomu sede pojesti le dva obroka na dan, drugemu je ločevalna dieta čudežno pomagala pri izgubi telesne teže itd.

Sam sem mnenja, da je edini smiselni način izgube telesne maščobe uživanje večih manjših in pravilno izbranih dnevnih obrokov v kombinaciji z telesno vadbo, česar se danes ko večina dela v sedečem položaju za računalniki radi izogibamo.

@softi: se mi zdi, da si zadevo dobro zastavil, seveda če poleg vsega sadja, zelenjave in mlečnih izdelkov nisi pozabil na beljakovine in kompleksne ogljikove hidrate. Literature o prehranjevanju in raznih receptov kako vse skupaj spraviti v neko užitno celoto, je na netu na tone. Kar se tiče zajtrka z dvema kozarcema vode moraš zadevo malo prilagoditi. V vsakem bullshitu je možno najti kanček pameti. Seveda ti ne predlagam, da upoštevaj nasvet, lahko pa ga prilagodiš svojim potrebam. Če si do sedaj vedno užival ogromne porcije na obrok, lahko sedaj pred tem spiješ dva kozarca vode in se nato lotiš hrane. Se boš kmalu navadil uživati manjše količine hrane.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Sem mel kar ene tri mesece isto težo potem. Pol je pa veseli december prišel in sm spet na starih kilah. Če ne bi kr mal preveč pojedu čez december bi verjetno ne dobil nč gor.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
z vsem se strinjam

moj problem je bil veliko sedenja, uzredno malo gibanaj zadnje čase, eni pravijo stres.. in pa posebnost, brez kakovostne prehrane, na velikih porcijah. cloveska neumnost ne pozna meja.

bisvetno ne neki pojest za zajtrk, magar jabolko, jogurt, vmes mal prgriznt, spet neki zravega, jest povsem normalno kosilo, in potem andlajevati prigrizke.
sam sem gresil z velikim kosilom, kjer sem uporabljal sol. sem spreminil mal uporabo soli in zmanjsal kosilo, pa sem izgubil 4 kg v dveh dneh. vse samo voda, ki jo je porej sol vezala nase. da je temu tako sem opazil ze prej, ne po tezi, ampak zatekanju sklepov. tko da, adijo super slan krompir.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Swich pravi:

Huda napaka! Jej 5x na dan.

Zajtrk, predvsem tukaj posegaj po sadju in manj mastnih jogurtih, kosmiči so kul, musliji tudi, jajčka na kaplici olja,
nič kruha ali kak prepečenec tolkod a ne glodaš samo jajce. Kumarice oz. kompleten kisel program.

Malica naj bo sadje, jabolko pa spet kak opečenec.

Kosilo previloma more bit meso, kak puranc na kaplici olja ali žaru, pečene hrenovke, dost solate, kisel program...

Malica (2 uri pred večerjo, ali ko nastopi huda lakota) spet sadje, tut musli z jogurtom če je lakota res huda.

Večerja, če nisi za kosilo, pa lahko zdaj hrenovko v najljubši obliki, razen pohane seveda, prepečenec, dadatek gorčica
ali kečap, majoneza je prepovedana
smile-1.gif
Solata je skoraj must be pri kosilu ali malici, ali večerji, vsaj 1x na dan solata MORE
bit, ker odvaja vodo, pospešuje delovanje želodca, dviguje kisline in ima skoraj negativne kalorije. (v kolikor je ne zaliješ z tono bučnega olja).

Če znaš ločevat stvari, imaš mero, si lahko privoščiš tut pomfri, tut pohan zrezek za oboževalce nebo ubil nikogar,
in praviloma za kosilo tut pol hamburgerja ni pretiran greh, če znaš nato obe malici zminimizirat samo na jabolko in vodo.

In hujšanje se začne pri pijači. In ne samo kokakoli, ampak tut cedeviti, raznim vodam z okusom... Pite navadno vodo,
kolo zero ali light, radensko in naj bodo vse pijače mrzle, torej z par kockami ledu, super dost energije telesu vzame
mrzla tekočina, ker telo potroši dost kalorij da segreje pijačo iz petih stopinj na 37... kavice naj bodo brez mleka, ali z malo
mleka, natren, brez cukra. Ko ti sladkor pade do te mere da bi rjav sladkor z žlico jedel, pa se lahko posladkaš z čajno
žličko medu ali si ga namažeš na prepečenec.

Da pa je treba gibat pa je itak jasno. Zdaj pozimi je najboljši skvoš.

Telo pa mora dobit maščobo da kuri maščobo. Če ne dobi čisto nič mastnega (niti grama) se začne branit s tem da začne
zavirat porabo maščobe in izloča samo "vodo".

Osnova pa je tudi, nekateri pravijo solate lahko požreš kok hočeš. res je, ampak želodec se nebo mogel krčit,
in posledično boste spet in spet lačni. Poleti ko sem na "vrhuncu" forme in preletim 10km čisto BP pojem
recimo pol kebapa če se pregrešim in sem poln kot svinja. Zdaj po veselem decembru počim 2 kebapa BP.
To je vse v širini želodca, pa mi kile varirajo gor dol 5-7kg....

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Podpis pod Malcoma
smile-1.gif

Nevem ker bumbar dejansko je 1x na dan da kao shujša, potem pa začne normalno jest pa dobi nazaj vse zgubljene kile + 5 dodatnih. Pa tud, treba si je vbit v glavo da takle način prehranjevanja kot ga je napisu M-x niti ni dieta, ampak naj postane način življenja... Ne pa da se tkole držiš dokler ne shujšaš, potem pa začneš s slabimi prehranjevalnimi navadami spet nazaj - nima smisla potem vsa tista zdrava hrana in redni obroki.
Pa gibanje je nujno, razn če nočte met mlahavega telesa in nč kondicije.