Cisco VPN client in Win 7

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Pozdravljeni

Zanima me če je že komu uspelo inštalirati in usposobiti za delovanje Cisco VPN client na Win 7

Če je že komu bi ga prosil za nasvete oz. navodila

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.017
6.197
113
Če pa imaš win7 x64 pa ne preostane drugega, kot cisco anyconnect. Seveda moraš potem vse ruterje na katere misliš dostopat prekonfigurirat.
Nas je malo Cisco zajebal kar se Vpn clienta tiče. Namreč za nekego IT firmo, ki ima recimo 50 strank ki jih nadzira preko VPN-na, to ni ravno mali zalogaj.
Pa še anyconnect mi ima zelo velike delaye kar se tiče paketnega prenosa. Pa sem že enkrat pobrisal 7ko in na novo naložil, pa še vedno isto. Zanimivo pa da ostali tega problema nimajo. Le jaz in moj prenostnik.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Sem inštaliral verzijo vpnclient-win-msi-5.0.02.0090-k9 in dela BP na Win7.

Kaj te pa sploh muči?
Muči me, da se mi noče povezati preko Clienta. Tudi na Cisco strani piše, da ne dela na Win7. Očitno pa imam jaz neko starejšo verzijo clienta.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Pa v windowsih 7 poskusi tudi z funkicjo "Zaženi kot skrbnik". Meni v večini primerov dela.

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Za 64 bit OS-e obstaja še plačljiva alternativa IPSec:

http://www.ncp-e.com/en.html

AnyConnect SSL VPN je pa licenciran in ni ravno poceni.
smirk-1.gif

2. okt 2007
3.868
2.388
113
Cisco VPN Client uradno ni podprt za Win7 32 bit, čeprav deluje pa na Visti 32bit. Če instaliraš zadnjo verzijo 5.0.6xx, potem le-ta deluje tudi na Win7 32 bit, ne smeš pa mu preko politike vklapljati FW, saj se ta tepe z tistim v windowsih (to je že bilo v Visti). V Win7 uporabiš Virtual PC XP Mode in od tam uporabljaš klasičen VPN.

64bitne verzije niso in ne bodo podprte.
Sem testiral AnyConnect na CiscoASA in deluje na win7 32/64 bitnem brez problemov. Pa še manjša instalacija je, uporablja pa kar SSL (443) povezavo. S tem, da je za Win7 uradno podprt AnyConnect od verzije v2.4, prejšnje ne.

Nazadnje urejeno:

bles

Pripravnik
18. sep 2007
257
2
18
54
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Pozdravljeni

Zanima me če je že komu uspelo inštalirati in usposobiti za delovanje Cisco VPN client na Win 7

Če je že komu bi ga prosil za nasvete oz. navodila

Jaz uporabljam VPNClinet od www.shrew.net .

Zadeva deluje tudi na 64bitnih W7, edino ne znam nastavit, da bi uporabljal VPN server kot (default) gateway. Tako da če je VPN server v istem subnetu kot cilj potem gre, ča pa je v drugem pa ne dela. Vsaj meni ne. Je pa zadeva free.

bles

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Sem samo enkrat instaliral Cisco VPN klienta na "pravo" mašino in nikoli več. Za vsak VPN client svoj virtualni PC in od takrat je mir.