Chrysler Voyager 2.4 - letnik 1999

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
po zamenjavi akumulatorja sveti lučka "Alarm set" ob vzpostavitvi kontakta s ključem, avto obrača, vendar ne vžge... zaklepanje odklepanje z daljincem deluje normalno...

kaj je narediti ?

prej je bilo vse OK...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Aktivirala se je blokada motorja, "mobilizer". Kako jo rešit ti piše v manualu. Se pa povečini rešuje s kodo, ki si jo dobil zraven avtomobila.

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
bo treba owners manual na netu najti... papirnatega ni...
tongue-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Kje pa lahko jaz dobim to kodo, če sem kupil rabljen avto in je nisem prejel zraven? Lahko zahtevam na servisu ali kje?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ponavadi je tako, da če nisi dobil kode zraven avtomobila ( te je prodajalec nategnil), jo lahko dobiš na servisu, proti plačilu seveda
grin1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Aktivirala se je blokada motorja, "mobilizer". Kako jo rešit ti piše v manualu. Se pa povečini rešuje s kodo, ki si jo dobil zraven avtomobila.

Hehehe ... mobilizer. Stvar naredi prevozno sredstvo ne-mobilno, torej je imobilizer kvečjemu.
smile-1.gif

S samo kodo pa si povprečen uporabnik ne more nič pomagati, saj se pri večini avtov imobilizer programira s testerjem (izjema so razni Roverji ipd.). SKC oz. PIN za imobilizer prejme uporabnik pri nakupu vozila, sicer pa ga je mogoče dobiti na podlagi VIN številke na uradnem servisu, večinoma brezplačno (Renault npr.), lahko pa tudi proti plačilu.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
VIN številka pa je številka šasije ali kaj drugega?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Pošljem danes mail pooblaščencu za moj avto in da vidimo, kaj bodo rekli glede tega.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Evo, s Hyundai servisa so javili, da naj kodo za zasilni vžig motorja pridobim od prejšnjega lastnika ali pa da lahko preverijo, kakšna je tovarniška (če je prejšnji lastnik ni spremenil). Za to morajo priklopiti na tester in želijo zaračunati 36 EUR.

1) Kako se to kodo sploh lahko spremeni?
2) Je cena realna ali pretirana? Meni se zdi pretirano ... :S Poleg tega ne vem, tudi če je cena realna, če je vredno za preventivo iskati kodo.

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
bruahahaha...

fantje so ugotovili težavo... ki nima veze s ključi ... pri klemi za maso je zraven še en tanek kabel, ki ni imel popolnega kontakta...
ko si ga s prstom stisnil k klemi, je avto vžgal.... se pravi, tisti kabel je bilo potrebno pritrditi z matico, in avto spet laufa kot urca :D

majkemi... digitalna napaka
tongue-1.gif