Chili Green Neo - Intel Atom N270

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
V roke dobil omenje prenosnik.
Spodaj na nalepki piše 03/2009
Model: NOI

Na Uradni strani našel gonilnike vendar nikakor ne deluje wifi in bluetooth ter kamera, pa sem prestiskal že vse gumbe in vse kombinacije FN+

Ima mogoče kdo originalen CD z gonilniki za omenjen prenosnik?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.102
5.644
113
Imam podobne izkusnje z svojim acer aspire one 260

Nalozi orodje za gledanje kaj imas...like astra32 in podobne...

Potem vpisi direktno v google nevem kar bo pokazalo...realtek rt3414 driver pa bo

ene gonilnike sem snel od toshibe...druge od HP....laptop je pa acer
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Sploh mi ne pokaže omenjenih naprav, pa sem probal že vsa orodja kot so aida in podobne
frown-1.gif

Na način kot si ga omenil sem že neštetokrat reševal težave a pri tem Hoferjevem Pc, pa nikakor ne prikaže.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Greš pod upravitelj naprav, se postaviš na napravo, daš lastnosti, greš pod podrobnosti in pogooglaš za ID strojne opreme.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Saj bi, ampak omenjenih naprav ni vidnih.
Ne delam tega prvič in so mi vse finte znane, ampak tokrat ni naprav vidnih nikjer.
Sem nekje zasledil, da bi naj bil combo wifi+bluetooth.

Skratka, če ima kdo original CD z gonilniki ali, če lahko naredi backup gonilnikov na omenjenem Pc, bi mu bil zelo hvaležen.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.265
4.846
113
Odpri ga in poglej katero kartico ima vgrajeno, Wifi kartice so vedno dosegljive... drugče pa je to MSi Wind U100 , tako da probaj še na njihovi strani pogledat...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
@tin01

To sem prvo probal.
Še ENKRAT za vse, tega ne počnem prvič in preden sem odprl temo sem probal že vse znane in neznane finte, ter originalno stran.

@Garfildd

Hvala za info, bom probal.
Saj bi že sam odprl prenosnik, pa je lastnica rekla, da ga ne smem odpirat.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
@ popotnik - imel tudi jaz podoben primer z nekim Shuttle računalnikom, ki je imel naložene ''okrnjene'' Win XP - je.
Pod upraviteljem naprav ni bilo nikjer zvočne kartice, kamere, wifi kartice in še nekaj kar je bilo v originalnem opisu navedeno, da ima.
Nekaj časa sem se ubadal z tem, pa mi je bilo hitro dovolj. Namestil sem na novo Win 7, kjer so se mi vse naprave lepo prikazale.
V upravitelju naprav pobral vse kode in gonilnike poiskal na netu. Shuttle sedaj dela brez problema.

Še nekaj - Predno sem šel nalagat na novo Win 7, sem še odstranil za nekaj časa baterijo CMOC in kratko sklenil kratkostičnik BIOSa.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
To malo sranje ima samo 1Gb rama in že xp bolj počasi deluje.
Imam še sedaj neke opravke tako, da pred večerom se po vsej verjetnosti ne bom imel časa lotit te škatle.

Bom prvo probal z gonilniki, ki jih je predlagal tin01, če tudi z njimi ne bo uspeha bom pa probal tvoj predlog in videl, če bo zaznal vse naprave in si potem prepisal pci\ven in probal po tem najt gonilnike za xp.

Najlepša hvala vsem za predloge in pripravljenost pomagat.
Javim rezultat.

5. avg 2011
1.054
196
63
Okolica Ormoža
Jaz zadnjih nekaj mesecev uporabljam Slim Drivers in moram reči, da sem zelo zadovoljen, saj je brezplačna verzija zelo uporabna in še vedno mi je našlo ustrezne gonilnike.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Najprej mora rešiti problem, da so naprave vidne v upravitelju naprav vsaj z rumenim znakom.
Potem se že poišče gonilnike na podlagi kode naprave. Dokler niso tam vidne bo bolj težka, tudi če že ima gonilnike.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Nič ne pomaga, ne najde pa če se na trepalnice postavim.

Za bluetooth mi je edino uspelo priti do tega podatka: Bluetooth PAN Network Adapter, vse gonilnike, ki sem jih našel ne primejo, vedno bi rad, da priklopim neko napravo ne napiše pa katere.

Bom jutri probal 7-ko gor vrečt pa da vidim kaj se bo zgodilo.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ce naprave ne vidis v device managerju, je os ni zaznal (tudi ce ni driverja, se vidi)... Glede na to, da si ze sprobal vse fn kombinacije, in verjetno pogledal ce je kje ksn stikalo za vklop wifija, je verjetno odletel wifi adapter...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Uspelo po par dneh na eni kitajski strani snet pravi gonilnik za wifi in bluetooth, tako da to mi sedaj dela.
Problem, ki je ostal je kamera: aveo uvc pc camera_ USB/VID_1871 & PID_0306 prenesel že iz ogromno strani pa ali napiše, da naj priklopim napravo ( gumba posebej za vklopit ni ) ali pa ponovno zaženite pc in potem zopet ne dela.

Zakaj za vraga Hofer prodaja taka jajca.

tin01

Pripravnik
31. okt 2007
418
17
18
Spet jaz. Imel isti problem - in ko sem menjaval monitor panel na prenosniku sem ugotovil, da je kamera slabo priklopljena na konektor.
Zdaj dela bp.

Tin

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
No, pa sem rešil tudi kamero, sedaj vse dela.
Naložil program za video in ko sem v njem stisnil na kamero sem videl, da dejansko deluje le skype je ne zazna.

Računalnik obnovil na točko, ko sem naložil sistem in nato naložil gonilnik za wifi in bluetooth ter nato še za kamero in šele za tem skype in sedaj vse deluje.

Krivo je bilo ali to, da sem naložil ogromno različnih gonilnikov in so se tepli med seboj ali pa, da sem skype naložil preden sem imel pravi gonilnik in ni znal potem uporabit kamere.

Sem si sedaj shranil gonilnik za kamero in wifi/bluetooth, če bo kdo slučajno kdaj imel isti problem na omenjenem pc, da ve kje jih lahko dobi
wink-1.gif

Najlepša hvala vsem za pomoč in ideje oziroma namige
zmaga.gif