cestarji so bili prevec pridni

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Kje ste pa vi driftali ponoci. Ob 5am je bila cesta na krvavec ze spluzena, so normalni
stupid-1.gif
Ugotovil sem tudi, da je gy ultragrip 7+ cisto zanic po celcu. Ko se profil napolni, je zanic. V taksnih primerih je stara sava S2 bila najboljsa

Resno mi gre na jetra, da tako hitro pluzijo zadnja leta. Kje je romantika? Iz protesta danes zanalasc nisem sel kidat plocnikov
tongue-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ljubljana je bila zjutraj že komplet spucana, vključno s parkingi. Beh ...
stupid-1.gif

Mam Savine Eskimo S3 (menda sem prav rekel), pa se mi niso zdele tako dobre po snegu za jadrat, vseeno jih preveč odnaša, sploh pa so problematične ob štartu, ko samo koplje.

No ja, vsaj za driftat po križiščih je pa super.
cheer.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.750
15.804
113
ksz...

meni so pa Kumho KW23 I'ZEN XW fenomenalne. že s starim modelom sm bil res full zadovoljen, s temi je pa nekak ista scena
zmaga.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Eh, pr šol na parkplacu smo mal sprobal S3 gume (ne audija
grin1.gif
). Kr lepo zanaša. Clo preveč. Se sploh ni dal lepo driftat, ker ko si hotu mal na hitrej prletet, niso gume jebale 5%. Ročna pa še manj...

Se je bla pa komedija vozt po AC, ko je sneg zapadal. Izvoz za Grosuplje zledenel in si se ustali samo, če si prestavil v 1. prestavo.
Ja, luštn je blo učer...
cheer.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Sem šel zjutraj na šiht iz KR v Lj brez problema s S3. Na cesti je bil še sneg in ni bilo nobenega zanašanja. Pri 80km/h sem imel občutek kot da se vozim po suhi cesti, ampak eni pa res pretiravajo s previdnostjo več kot 50km/h se niso upal. (edino, če so imeli še letne gume gor jih je za razumet ali pa tudi ne
frown-1.gif
)

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Zakaj kupujete Savo če za malo več denarja dobite Continental ali Dunlop?
Jaz imam Eskimo vrh glave do konca življenja. To je en shit od zimske gume. Ko bi vsaj stal toliko kot no name izdelki, potem bi še razumel.
Še to: kupujejo se uravnoteŽene pnevmatike, ki se dobro obnesejo v vseh razmerah, ne zgolj na snegu. Vprašajte se koliko dni v zimi se dejansko vozimo po zasneženi cesti in koliko dni po mokri ali ledeni? Potem pa v račun vzemtie še hitrost vožnje. Pri 50 kmh se na snegu ne boš ubil, pri 150 na mokri cesti pa hitro. Če se večinoma vozite po AC je razmerje med sneg/mokro/led še bolj v prid mokri cesti. Pogosto je AC zgolj mokra, drugje pa sneg ali led.
SKratka, gum, ki niso solidne tudi na mokri cesti in ledu jaz več ne kupujem.
Sava Eskimo me je doslej še vedno "navdušila" s slabo oprijemljivostjo na mokri cesti, z neuporabnostjo, ko ni več povsem nova in z mehkostjo bokov pnevmatike, ki kar čakajo, da jih predre kakšen robnik ali pločnik.

Osebno sem od Save dalje fen Continentala (trenutno TS810) in Dunlopa (WinterSport 3D).

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
???
Sava je zakon..... za normalno vožnjo.... sprobano včeraj
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Hm, definiraj "normalna"
confused-1.gif

Se čisto strinjam s coolpowerjem glede kvalitete Eskima (gume sem dobil praktično nove zraven avta, samo zato jih imam).

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Aha. Koliko gum si že sprobal? Samo Savo?
Tudi jaz sem verjel tej pravljici o slovenski iber kakovosti dolga leta. Odkar sem povohal malce bolj solidne modele drugih proizvajalcev Sava, vsaj zame, ne obstaja več. Kot sem že napisal. Dal bi te gume na kakšen Punto, za po mestu in po ceni, ki bi bila na ravni no name izdelkov. Ker takšne cene Sava nima raje doplačam nekaj 10% več in kupim malce bolj soliden izdelek, ki ga ne bom preklinjal po 10.000 prevoženih km. Si morda poskusil odličen "oprijem" Eskima ko ni čisto nov? Recimo na mokri cesti?
Če boš, to stori pri nizki hitrosti ker te ne želim imeti na esti.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
itak... sprobal sem že 5 Savinih zimskih gum in vse so odlične
hysterical-1.gif

kaj češ.... dobim jih skoraj za đabe......

Citat:

Hm, definiraj "normalna"
enkrat tedensko iz Ljutomera v Mb in za vikend malo v lajf...... normalne vožnje malo nad omejitvami
grin1.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
...ksz

Jaz se samo bojim, da me bo kak tak ko preveč zaupa v svoje gume nasadil od odzadaj.

Jaz osebno nimam namontiranih zimskih gum, ker avto nikak ne zgleda z njimi......če se le da ostanem v slabem vremenu doma al pa si sposodim od fotra "traktor". Itak kot sami ugotavljate so ceste po večini takoj očiščene....

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Brez zamere ampak ste eni pametni ko sto mater. Priznam, da imam savo gor, ker sem se brezglavo zaletel z nakupom. Sem jo imel na prejsnjem avtu in se je solidno obnesla, edino v dezju je slaba. Ampak tu vsi pisete kot da ste sumaherji in ne vem kdo vse. Ce so razmere slabe ti se taka guma ne omogoca, da bos eno uro pred ostalimi pred svojim kaminom. Rad bi videl kako se ti ustavis s svojo super druper gumo na ledu, ko ga ze vsi tlacite v performanse.

Poleg tega za mojo dimenzijo je razlika med continentalom in savo ca. 40 eur po gumi. Se vsem zdi, da ima folk denarja polno malho? Torej se dajmo vsi vozit z bmw-ji, audiji, meckami in pustimo jajca na strani saj niso vredna pol klinca. Par 10% drazje ampak imas pa avto da se sika. Ce bi bil danes brez gum bi vzel kaj drugega kot savo verjetno, ceprav mojim "dirkaskim" voznjam tudi sava opravlja svoje delo cist solidno. Hotel sem samo povedat, da je kje se druga plat zgodbe.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Dragi Šumi.
4x Continental TS810 sem z dostavo na dom dobil pod 400 EUR, skupaj z montažo pa sem prišel ravno na 400 EUR.
205/55/16, hitrostni razred do 210 km/h.

Koliko bi stale 4x Eskimo S3 teh dimenzij in hitrostnega razreda? Če bi stale do 300 EUR bi še pogojno razumel, da je cena primerna kakovosti.
Napisal sem ti tudi, da bi jih obesil na kakšen manjši avto za vožnjo po mestu. Še vedno pa ostaja problem Eskima, ko je pnevmatika že malce izrabljena. Vsaj meni so takrat nemarno drsele po mokri cesti, sem pa spada tudi zaviranje na takšni cesti. Dovolj je že "normalnih" 50 km/h po določenih ulicah v LJ in se lahko mirno komu zabiješ v rit (tudi) po zaslugi slabih gum (v mokrem).
Eskimo se na zasneženi cesti kar solidno odreže, še posebej, če je nov. Ostalo pa je žalostno. AMpak SLO ni Finska in pri nas je sneh na cesti v celi zimi mogoče par dni, ostalo pa je mokro, suho ali zmrznjeno.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
sem za hec pogledal (trenutne) najnižje cene Save in COntinentala.
Sava 82 EUR, Continental 104 EUR. Razlika je 22 EUR na gumo, pri prej omenjenih dimenzijah. Skupaj je to 88 EUR.
Predvidevam, da gume kupujete za vsaj eno, če ne dve sezoni. Je manj kot 100 EUR razlike preveč denarja za večjo varnost?
Mogoče razmišljam staromodno, a vsak avt (drag ali poceni) ima stik s tlemi le s pomočjo štirih gum. S ceste lahko zabriše avto za 500 ali za 50.000 EUR. Oba zmoreta hitrosti nad 100 km/h in cenejši avto bo zaradi manj elektronike, slabšega podvozja, morda vzdrževanosti še prej zletel s ceste. A ni logično, da se tudi pri cenejših vozilih NE VARČUJE pri gumah?? Niti ni potrebno, ker razlika v ceni ni gigantska.

Zakaj se tako vtikujem v zadeve drugih ljudi? Ker smo na cesti vedno soodvisni. Četudi se jaz ne bom zakantal nekomu v rit, se lahko kdo drug vame. Torej bi bil najbolj srečen, če se ljudje ne bi za.je.bavali in se vozili okoli s slabimi zimskimi ali celo letnimi gumami (v zimskih razmerah).

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
jaz se zanašam na svojo pamet ko vozim po cesti.... nisem še nikoli doživel, da bi guma mislila namesto mene.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Dobra guma se izkaže šele v kritični situaciji kjer ti pamet ne pomaga kaj dosti.
Dokler ne pride do take situacije so pa vse itak "enake" (z vsako lahko pelješ 100km/h,....)

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
s pametjo in predvidevanjem pa se lahko izogneš "skoraj" vsem takim kritičnim situacijam.....