Cesta čez Vršič prevozna z verigami

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Jutri grem zgodaj zjutraj v Trento (beri: bo še tema). Najprej sem nameraval čez Rateče-Trbiž-Predel, zdaj pa vidim, da so odprli cesto čez Vršič, a je prevozna le z verigami.

Ima kdo izkušnje, kakšne kriterije imajo glede "prevozno le z verigami"? Objavijo to bolj za "svaki slučaj" in gre tudi z zimskimi ter občutkom v nogi, ali to pomeni, da je brez verig totalno no-go. Kajti v temi se mi ne da natikati verig, potem raje naredim tistih 40 km več čez Predel.

Za primer, decembra, ko so sporočali, da so čez predel obvezne verige, sem normalno prišel čez z zimskimi gumami (in nimam 4WD).

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Verige vzemi s sabo, pa ni problema.

Drugače pa zna biti problem na klancih, če je zglajen sneg. Recimo slabe dve leti nazaj je zgledalo takole, zimske gume (nove) so odpovedale na temle (1 cm poledenelega snega):

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Hm, ja... Vršič in ketne... velikokrat poročajo, da so obvezne, ko greš pa čez pa snega sploh (k sreči) ni na cesti. Če je kje, je na zadnjih ovinkih pred vrhom. Nekaj dni nazaj je snežilo na tem koncu, tako da vprasanje... Če nerad reskiraš, pojdi čez Predel, tudi cesta je manj ovinkasta, drugače pa srečno. Mogoče bi pomagalo, če bi poklical policijo v Kranjsko goro, ponavadi so imeli kar točne informacije... Jaz sem šel včeraj preko Predela, cesta bila samo mokra...

Samo kot zanimivost, kdaj nisem prišel čez Vršič - 11. 7 .2004 - seveda že imel letne gume gor

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Zadnjič je vrglo na Vršiču približno 25 centimetrov snega. Če ne plužijo, brez verig nimaš šans, sploh spust na trentarsko stran zna biti samomorilski.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Evo, poročilo: Cesta praktično kopna
cheer.gif
Le zadnji km pred vrhom so bile zaplate cca. 2 cm snega, ampak ni bil pomrznjen, tako da je šlo brez problema. Medtem ko je bilo v Kranjski -1°C, je bilo na vrhu Vršiča ob pol šestih zjutraj +2°C. V Trenti pa spet -1°C. Inverzija, očitno.

No, medtem ko sem se vozil čez, so na Valu 202 še vedno vztrajno spročali, da "je cesta čez Vršič prevozna samo za osebna vozila z verigami.
aplauz.gif

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Evo, poročilo: Cesta praktično kopna
cheer.gif
Le zadnji km pred vrhom so bile zaplate cca. 2 cm snega, ampak ni bil pomrznjen, tako da je šlo brez problema. Medtem ko je bilo v Kranjski -1°C, je bilo na vrhu Vršiča ob pol šestih zjutraj +2°C. V Trenti pa spet -1°C. Inverzija, očitno.

No, medtem ko sem se vozil čez, so na Valu 202 še vedno vztrajno spročali, da "je cesta čez Vršič prevozna samo za osebna vozila z verigami.
aplauz.gif

Prvi sneg v tej sezoni pred 15.11.10 Ljubelj poročilo: obvezna zimska oprema. Stanje na terenu SLO stran plojdra pri sosedih 10 cm snega na cesti.

Teden za tem poročilo enako cesta kopna.
bonk.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Na Vršiču sem bil čez vikend takrat bi lahko peljal tudi z letnimi gumami. Če ni nič spluženo potem verjetno res treba verige drugače pa z zimskimi nebi smel biti problem