Certifikat v Firefoxu

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Za dostop do spletne banke uporabljam shranjen certifikat. Če torej prenosnika kje "založim" ima kdorkoli dostop do mojega računa.
Zanima me, kako naj nastavim še geslo, kadar neka stvar zahteva certifikat? Sem poskusil s t.i. glavnim geslom, pa to ni to.
Kakšna ideja?

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
310
7
18
Uporabljaj pametno kartico (Smartcard) .

Fora kartice je, da naložiš digitalno potrdilo na kartico, do privatnega ključa pa imaš dostop le z uporabo PIN-a.
Tudi če izgubiš kartico, brez PIN-a ne bo mogel nihče do tvojih potrdil. Kartica pa se po nekaj (ponavadi treh) napačnih poskusih vnosa PIN-a zaklene. Iz kartice tudi ne moreš več izvoziti privatnega ključa, lahko ga samo brišeš (pri nekaterih karticah pa tudi to ne).

Alternativa pametni kartici je morda pametni ključ, npr.: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_3321_502088_Pametni_kljuc_ActivIdentity_USB
Ti pa o tem ne znam več povedati, razen to, da naj bi delal podobno, kot kartica.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
smile-1.gif

To foro s ključem in kartico poznam, sem mislil da lahko nastavim preprosto geslo za dostop do certifikata..

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Glavno geslo moram vpisat samo ko vpisujem gesla na spletnih straneh, ko se priklopim na banko pa me nič ne vpraša, direkt se mi odpre moj račun..

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, ker si ga že malo prej vtipkal. Ne vpraša za vsako malenkost. (saj bi znorel, če bi)

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pri uvozu certifikata lahko obkljukaš, da želiš visoko varnost, pa boš lahko določil geslo certifikata.

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
Lahko pa tudi:

tools/options/advanced/encryption/security devices, tam bi moral imeti neke podatke od digitalnega potrdila (privatni ključi), nastaviš geslo in to je to. Vsakič, ko boš odsrfal na klik, te vpraša s katerim digitalnim potrdilom želiš dostopati, ga izbereš, pa od tebe zahteva geslo. Šele ko napišeš pravilno geslo, ti odpre spletno stran klik.

Poizkusi in poročaj.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Pri uvozu certifikata lahko obkljukaš, da želiš visoko varnost, pa boš lahko določil geslo certifikata.
To je za IE in Windows. Tule govorimo o Firefox-u.