cenitev škode, kam?

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Evo pa sem tudi jaz kresnil avto.

Stvar je taka, gospodična je zapeljala ven vzvratno, brez smernikov in ulice na glavno cesto... seveda sem odvil ampak zaradi snega sem jo uspel zadeti z desnim blatnikom v odbijač... škode ni neke hude, spisal sem poročilo bolj tako tako za silo, prepisal sem številko police(po novem triglav nima kupončka)..

Vprašanja pa so: Kam grem sedaj jaz na cenitev? Na njeno zavarovalnico? Mora biti poročilo 100% izpisano ali ni nujno da ga imam?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Na njeno zavarovalnico.

Kako je s poročilom ne vem, ti pa dam nasvet, da če se bo zadeva zavlekla (recimo da gospodična dolgo časa ne bo podpisala krivde) avto popraviš preko svojega kaska (če ga imaš) in potem tvoja zavarovalnica terja njeno zavarovalnico za povračilo škode. Meni se je enkrat zgodilo, da sem 2 meseca čakal, da krivec podpiše in nato po nasvetu svojega agenta rešil preko lastnega kaska, naslednjič pa sem tako čakal samo 2 tedna in potem spet reševal prek svojega kaska.

V vsakem primeru pa seveda najprej na njeno zavarovalnico.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Šola za drugič - vedno si vzemi čas za poročilo, krivec naj pisno prizna krivdo, naredi par fotografij (vsaj ena dobra stvar telefonov, da je kamera vedno pri roki)... v nasprotnem primeru pa klic na 113.

Ker drugače se lahko stvar zavleče kot pri southparku. V najslabšem primeru pa se povzročitelj naredi francoza, spremeni zgodbo in ne prizna krivde.

Sicer pa upam na hiter in uspešen zaključek zgodbe ter na pošteno povzročiteljico.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Evo identičn primer sem doživel včeraj, samo na srečo brez nesreče..Ženska z Ax-om na polno rikverc (celo brez luči!), zahvali naj se mojim hitrim refleksom in dobrim gumam.
grin1.gif