Cene vin ipd.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ste gostje v nekem hotelu in razkažejo vam cel hotel in vinsko klet, kjer se odločite nekaj spit.

Kje je tista cena, kjer te morajo opozorit na ceno?

Primer:
Sprehajam se med policami, in si zberem 0,3 flaškon določenega sladkega vina.

Kje je zdaj tista meja, ko te kelnar more opozorit; "Ta flaška pa stane xxx€..."

Ok če človek zbira z vinske katre pol so cene not, je razumljivo da se ne opozarja, ampak v vinski kleti pa ni cen na policah...

Bil sem na smučanju, šla sma v vinsko in tam vzela eno flašo, ampak me je cena presunla za ene 3x.
Sicer nisem nič pametoval, podpisal račun in dal na sobo ampak vseeno... Se gre tu za posreden nateg?
confused-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Zakaj bi te opozarjal? Jaz bi raje videl, da ne opozarja na ceno..., saj ti da s tem vedeti, da dvomi v tvoj budget. Če te pa zamina cena, pa vprašaš. Ne vem kje je problem.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Sej nisem pisknil niti besede, sem mu vseeno porinil kovanec za 2€ v žep ker je res predstavil vina, narezal sir,...

Ampak nekako mam v glavi da se vseeno opozori na ceno oz. pač omeni da je nekoliko dražje, pol
pa je na gostu da vpraša kolk dražje... Vinček pa je res bil vrhunski, tako da se cena prec pozabi...

Ker finta je, prides v eno klet, recimo kje pri nas, si vzameš penino od movie, računas da penina
itak nemore bit prek 50€ če je že slovenska, pol pa ti reče model 200€...

(nisem dal 200€, bi jih pa dal če bi tako naneslo kot je)

pikanika

Pripravnik
26. nov 2007
131
0
16
Po mojem bi že v sami predstavitvi to moral nekako diskretno omeniti. Recimo tole je naša osnovna linija, hišno vino, tole je boljša izvedba, tole so pa vrhunske zadeve. Potem ti že mora biti vsaj približno jasno v kakšen rang vino pade.

Je pa dejstvo, da se človek počuti nategnjenega, če mu hvalijo in predstavljajo neko vino, potem mu ga pa mastno zaračunajo. Potem ti je itak še nerodno, ker si se pustil nategnitii in si lepo tiho ter poravnaš račun.

Po mojem bi že zaradi higiene in dobrih odnosov bilo fer, da se gosta vsaj diskretno opozori, da je posegel po dražjem vinu, da ni potem nesporazumov in to takrat, ko je vrednost vina recimo za 50 % nad nekim povprečje.

Samo se hitro zapleteš, saj večina ljudi ne ve, koliko naj bi bila povprečna vrednost nekega vina. Zato je daleč najboljše, da so tudi v vinoteki na policah cene. Po mojem bi celo morale biti, če si lahko potrošnik vino izbere direkt iz polic vinoteke. Prodajne cene pač morajo biti vedno zapisane, tako da jih potrošnik vidi.

Kaj v takem primeru pravi zakon o zaščiti potrošnikov pa nimam pojma. In bi bilo zanimivo vedeti, kako bi reagirali v hotelu, če ne bi hotel poravnati računa, ker nisi bil vnaprej seznanjen s ceno. V končni fazi, če ni cene, gre za darilo?