Cene telefonov pri operaterjih in v prosti prodaji

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Naj se debata tukaj nadaljuje.

So telefoni predragi pri operaterjih in podobno ...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Jest preberi kaj sem zgoraj že borovnici napisal, ne ponavljaj se. Nihče ne pravi da ga bom kupil, daleč od tega, nisem tako neumen, govorim samo o tem da so precej dragi ti subvencionirani telefoni, sploh če upoštevam da ga moram potem vsake 3 mesece nosit do mobiservisa da mi gor spečejo nov FW, saj s temi product kodami Simobil zaostaja nekaj mesecev zadaj. Štek? Nihče pa ne govori da sploh sem/bom kaj kupil tam. Smetiš pa ti ker si ne daš dopovedat o čem gre debata, si kot pokvarjena plošča.

PS:. Res je prav imaš, imam priti namen v knjigo rekordov in to mi bo tudi najbrž uspelo. Bom človek ki je določeni osebi določeno stvari največkrat znova in znova dopovedoval in le ta tega ni razumela.
cool-1.gif

Evo, takole, moje mnenje.
Se strinjam z Jestom, poglej koliko stane aparat pri Telerayu, uradnem uvozniku in primerjaj s ceno pri operaterju.

Kar se tiče subvencije, je ni več toliko, odkar so pri operaterjih zakupljene količine, ki jih imaš znotraj paketa in ni več toliko prostora za subvencijo aparata. Cena na Bolhi pa se določa po ceni pri operaterjih in ne obratno. Ljudje pač pribijejo dodatek za svoj aneks.

Me pa zanima nekaj drugega: Kaj te toliko stane, da vzameš aparat prek operaterja, če si itak pri njem? To je zgolj dodatna ugodnost za tvojo zvestobo (ob zahtevi, da boš še 2 leti zvest).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Problem je v tem da je 24 mesecev dolga doba in npr. meni se ne zdi smiselno vezat na nekoga zato da bom pač dobil telefon po "normalni" ceni za moje razmere. Jaz razumem da je na Telerayu telefon toliko in toliko ampak zakaj bi ga jaz jemal pri Simobilu za 200€ če ga dobim za 200€ brez vezave na bolhi in to celo od Tuša ki ni zaklenjen in mi ga redno updata. Samo o tem govorim. Če pa me operater razpali lahko tako vsak moment menjam operaterja brez pogodbenih kazni in komplikacij. Mogoče bi še do Simobila imel kanček razumevanje če bi telefoni bili odklenjeni, nepotiskani ter brez njihovih FWjev. Če pa še to upoštevam pa je pušijona na celi črti.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
AutoFan,.. razen prosotnih na forumih, ki imate malo večje zahteve večina uporabnikov niti ne pozna razlike med brandanim in osnovnim swjem,..

če nisi vezan lahko dejansko vsak moment menjaš operaterja in to je tvoja prednost, operater pa mora pač načrtnovati zalogo, pridobiti dovolj ugodne cene,...vendar tudi telefon na bolhi je moral nekdo kupiti po določeni ceni, ga subvencionirati, da ga je lahko uporabnik prodal na bolhi,.. zaklenjenega ali odklenjenega,..
Uporabnikom vedno ostaja izbira kje bo kupil telefon in po koliko,..
b

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
če primerjaš cene redna prodaja vs operater, ne moreš vzet uradne cene zastopnika, ker je itak navita v nebo. kaka trgovina z to robo kot mobisvet recimo bi bila bolj primerna primerjava.
sicer pa ima avtofun čisto prav. cene določenih modelov so tak smešno navite pri operaterjih, da ne veš če se že res ki ne norca delajo. mobitel ima recimo htc hero za 200, 300 in 360€. mobisvet za 360€
stupid-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Samo zavedati se je treba, da operaterji jemljejo mobilnike pri uradnih distributerjih (izjema je Tusmobil) ... in tam so pac cene visje... Mobisvet nima nikakrsnih stroskov s servisom, promocijo, prevajanjem navodil,... uradni distributerji morajo za to posrbeti. Mobisvet enostavno prekopira slovenska navodila... ali pa jih sploh ni prilozenih zraven... Za koncnega kupca je Mobisvet OK...

In se vedno bom trdil... Nihce nikogar ne sili, da kupi mobilnik pri operaterju. Pac ga kupi tam, kjer ga dobi ugodneje. Narocnisko razmerje lahko sklenes tudi brez podpisa aneksa in ni nujno, da kupis tudi mobilnik. Operaterjeva primarna dejavnost pa je se vedno nudenje storitev in ne prodaja mobilnikov...

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Za dobre uporabnike imajo dobre cene
smile-1.gif
. Včeraj sem dobil Samsung Spico za bistveno nižjo ceno kot je v paketu.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
hmm

in kaj je to dober uporabnik.. mesečno cca 50€ račun (razen en mesec ko je bil samo 27€).... pa mislim da bo bolje da kupim telefon kje drugje...