cena zamrznitve cevi v bloku, zamenjava radiatorja

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
kaksna je trenutno cena za zamrznitev cevi za zamenjavo radiatorja v bloku, okolica ljubljane? ima kdo kaksno poceni varianto?

hvala

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Za samo zamenjavo radiatorja načeloma ni potrebno zamrzovat cevi, če le imaš ventile kot je treba.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Za samo zamenjavo radiatorja načeloma ni potrebno zamrzovat cevi, če le imaš ventile kot je treba.

gre za blok grajen leta 70, radiatorji so prvi, ta veliki, rebrasti in mislim da ventili tudi se niso bili menjani .... ce ne drugace imajo novi panelni radiatorji drugacne mere med prikljuckoma ....

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
pa ti je nujno, da zdaj to narediš? ker jaz vem, da ko smo bili v bloku, so vsako leto poleti spustili vodo iz sistema, da si lahko naredil vzdrževalna dela na radiatorjih (14 dni nekje)

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Se mi zdi, da se to počasi opušča, razen če niso v planu neka večja obnovitvena dela, saj pogosto zaradi slabega vzdrževanja po stanovanjih in sistemu le ti začnejo puščat na vseh koncih in je bilo potem še več pizdarij.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pri nas so letos normalno spustili vodo iz obtoka in sem tudi izkoristil priliko za menjavo, ker so me strašili, da je zamrzovanje kar drago in včasih neuspešno.. Imel pa sem ravno tako še originalne radiatorje in ventile (sicer letnik '82). Novi radiatorji so lepo pasali namesto starih, čeprav je v razmaku kaka 2cm razlike. Po menjavi sem imel druge probleme, ampak to ni povezano z vprašanjem.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
pa ti je nujno, da zdaj to narediš? ker jaz vem, da ko smo bili v bloku, so vsako leto poleti spustili vodo iz sistema, da si lahko naredil vzdrževalna dela na radiatorjih (14 dni nekje)

na spoju med rebri je zacelo posteno kapljati ....

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Puščalo je na spoju radiatorja in ventila in sem imel poplavo, ko so spustili nazaj vodo v sistem.