Cena za postavitev UTP infrastrukture

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Zdravo,

Malo iščem, a doslej našel bolj malo, zato se obračam na vas.
V kratkem bom postavljal mrežno infrastrukturo na nekaj lokacijah in po pravici povedano, ne vem, koliko naj računam. Gre za relativno enostavno zadevo, se pravi priklop splitterja, modema in routerja, od routerja pa še en kabel do računala. Vmes bo nekaj vrtanja, prebivanja zidov/plošč...
En cenik sem našel tule, cena je 35 eur na uro, brez ddv. Zdaj pa ne vem, a sem jaz preveč skromen ali kaj drugega, ampak tole se mi zdi malo dosti
17758-icon_confused.gif
Jaz sem razmišljal nekje v rangu 15 eur na uro + ddv... O konfiguraciji routerja zaenkrat še ni bilo govora.

Kaj se vam zdi?
rolleyes-1.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Se pravi to so mehanska dela ali boš to tudi konfiguriral, nastavljal na PCjih, strežnikih itd?

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Ne vem, jaz sigurno nebi šel toliko ceneje. Ne rečem 20%, ampak več pa ne vem če, seveda če boš res naredil tako kot je treba.

Tehniki (elektro, strojni, računalničarji) smo vsi butasti ko je potrebno postaviti neko ceno, vsi ostali teoretiki pa tisto ******* v večini staro neuporabno znanje prodajajo po takih cenah, da te glava boli.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Hehe, imaš prav. Pri sebi nekako vedno pozabim na to, da nisem več zelenec na tem področju, stvari, ki jih ne obvladam pa se niti ne lotim. Če delam za plačilo se vedno potrudim, da stvar izvedem tako kot je treba. No, pri infrastrukturi pravzaprav niti nimaš kaj dosti za zayebat, fajn je, če prej premisliš stvar, da ti ni treba recimo dvakrat vleč kabla, ko bi lahko že prvič dva potegnil.
Druga stvar, na katero pazim pa je, da naredim čim bolj lično in čim manj demoliranja - vrtanja, razbivanja... če se le da, raje porabim pet metrov kabla več in potegnem po obstoječi inštalaciji, vendar je žal po večini hiš oz. poslovnih prostorov to težko izvedljivo, ker so cevi enostavno prepolne in če bi vlekel še kak kabel tvegam, da mi skupaj s foršponom ostane nekje na sredi... zato se v takih primerih raje poslužujem kanalnikov. Če ga lepo daš v kot, ga niti ni opazit, pa še belit se da čez brez težav. Opažam pa, da v novejših hišah veliko stavijo gewiss doze in tudi kakšna ekstra cev se najde.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
po ekotu je priporočena cena:
0.6€ na meter brez ddv za utp položen pretežno v kanale in delno v cevi. to je samo delo, brez cene kabla (0.2€)
1.2€ na meter za kanalnik 10x15
0.9€ na meter za kanalnik 10x15 samolepilni
(na pamet) 5€ na preboj stene

če rabiš še kaj pa povej

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Prej sem si malo preračunaval, koliko materiala bi približno porabil in vidim, da če dam recimo 20% nižjo ceno od tiste v ceniku, bi recimo lahko v to ceno z lahkoto zajel tudi kabel, ker ga ne bo šlo dosti. Kanalniki, doze in vtičnice pa bi šle posebej. Moram še malo premozgat tole...

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
3.75€ montaža enojne utp vtičnice
5.25€ montaža dvojne vtičnice

to sem ti podal vse cene brez materijala in ddv. se pravi sam delo.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
mater, od kje 3,45€ za dat 8 žičk v pravi red in gor nataknit konektor in zaklempat?

A bi se dalo ta cenik dobit v celoti? Lahko tudi na pm.

hitcher

Pripravnik
19. jul 2007
164
2
16
Saj poznaš tisti pregovor avtomehanika:

- zamenjal vijak 2 €
- vedel kateri vijak 122 €