Cena vgradnje pomivalnega stroja

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Zdravo,

v bliznji prihodnosti nameravam v kuhinjo vgraditi pomivalni stroj. Koliko lahko okvirno pričakujem, da me bo prišlo delo vodovodarja?
Menjati bo moral ventil... mogče še kako cev kupiti... drugo je po mojem že pripravljeno na priklop.

Koliko so kaj tarife za tovrstno delo?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Ok, sedaj je odvisno, če ti bo še vožnjo računal.

Glede na to, da so € in ne več SIT, 20€.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Če ga moraš dejansko samo priklopiti (bodisi samostoječi ali pa so leseni deli že izdelani), lahko to mirno izvedeš tudi sam.

Vgradit ventil ni nobena umetnost, vse potrebno dobiš v najbližjem Merkurju za par evrov, na netu pa imaš cel kup nasvetov, kaj in kako. Priklop na odtok pa tudi ni problem.

Občutek koristnosti, ko ti tovrsten podvig rata - priceless. (sploh če sicer nimaš pojma o tovrstnih opravilih)

Sem pa malo skeptičen do cifre 20 evrov za priklop. Po mojem najmanj dvakrat toliko...

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
20 € bodo samo potni stroški. Če pa se en tak samo dobro obrne v tvoji kuhinju je pa hitro še dodatnih 50 €. Naredi sam - gre podobno kot lego kocke v otroštvu. Morda pa predhodno dobro zapret glavni vodovodni ventil

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Priceless je tudi potem, ko imaš v kuhinji poplavo
grin1.gif

Če nisi človek za to, se rajši ne spuščaj v take podvige. Sicer ni neka znanost, moraš pa imeti malo občutka, kako namestiti razvod za vodo, če ga še ni, kako zvezati elektriko, če nimaš vtičnice, kako narediti razvod za odtok, če ga še ni. V kolikor pa je vse to že pripravljeno, pa res ni neka umetnost.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Pa še namig, ne kupuj poceni krogličnih ventilov z napisom Made in Italy, ker ne tesnijo niti 3 leta !!!
bonk.gif

Sem slučajno menjal stroj, stari je šel na weekend, pa nisem mogel verjeti, ko je čez zaprt ventil rahlo teklo .....
shocked-1.gif

...nič od lahov, če se le da, so slabši od ciganov, samo škart roba !!!
jezen.gif
Pa ne pozabi vater block stroja kupiti z zaporo na dovodu in kontrolo na dnu, kar imajo praktično vsi razen naj slabših oziroma razen tistih "za kupce z nižjo kupno močjo", kot pravijo trgovci.

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Poplavo lahko imaš tudi po obisku "mojstra". Ne bi bilo ne prvič, ne zadnjič. Če delaš sam, boš desetkrat preveril, da res tesni.

Se pa strinjam, da moraš imeti malo občutka. Čeprav tudi tega hitro dobiš, samo malo motivacije rabiš. Jaz moram delati praktično cel dan, da zaslužim za 30-60 minut dela enega vodovodarja, ki mi priklopi tovrstno napravo. Tako da stroškovno gledano sploh ni dileme. Poleg tega jih večina pusti za sabo tako svinjarijo, da je tako ali tako potem treba še eno uro čistit za njimi.

Za par 10 eur sem si nakupil osnovno orodje in že nekaj časa manjša dela (montaža strojev, luči, kakšna montaža luči, polic, pohištva...) raje postorim sam.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.286
812
113
se strinjam. danes so obrtniki zlatarji. sej eni so res dobri in vredni svojega denarja, spet drugi so nateguni. neke preposte montaže in inštalacije tud sam počnem, kakšne zadeve prosim fotra da mi pomaga. ko si enkrat nakupiš za slabega jurja orodja, lahko delaš res marsikaj. in vlože se ti bo hitro povrnil.

se pastrinjam s predhodniki, da če maš dve levi, je mogoče res bolje, da to izvede majstr. samo se bojim, da za 20€ samo kakšen kolega pride. pa še ta ti bo en sixpack po delu zdru pa si že na 26€.

lp

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Hvala vsem. Tol'ko da dobim neki občutek glede tega, da me ne bi kdo nasral.

Sem pa šel preverit, pri sifonu mam vse perajt, odtok je že montiran gor, tak da v bistvu samo nataknem cevi, ki so bojda (tako pravijo v štacuni) priložene k pomivalcu. Ostane mi le še ventil - to bom prepustil izkušeni roki.

Dve leti nazaj sem namreč v sekretu menjal ventil za kotliček in sem ga 5x dajal gor in dol, ker zadeva ni tesnila. Mogoče sem res vzel prvi ventil, ki je prišel pod roko, mam pa na sumu da je za slabo tesnenje bil kriv teflonski trak, ki sem ga uporabil namesto prediva. Zdaj al sem jaz smotan za te zadeve al je problem v traku - ne vem. V glavnem jebal sem se kr nekaj časa. Zraven tega je dostop do ventila v kuhni kr zajeban zaradi elementov in bo vodovodar moral biti kr gibčen, da bo to zrihtal. Iz tega razloga razmišljam, da kr on opravi ...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Dobi si iz okolice kakega možaka, ki se spozna na napeljavo...pa ti bo zrihtal v pol ure in mu bo zelo nerodno vzeti 20 EUR (itak nebo upam sam povedat koliko bi zadeva stala).

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Poglej ti mene majstra sem razbil skoraj pol kuhinje, ko sem montiral pomivalni stroj
confused-1.gif
sem se skoraj zadušil. Dokončal sem z dletom in kladivom, da sem pult spodaj stesal od 0(spredaj)-10mm (zadaj).
Me prav zanima kaj bi naredil majster, če bi ga naročil za montažo?
1097508-Slika012.jpg

Priponke

• 1097508-Slika012.jpg
    1097508-Slika012.jpg
    142 KB · Ogledi: 432

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Auch...

Pri meni je bilo obratno - preveč prostora. Prepozno ugotovil, da kuhinja malenkost "visi" (v obe smeri - glej drugo sliko - razlika med špranjo ob steni in spredaj - pult je vodoraven) in je bilo treba potem malo improvizirat z zaključno stranico:

Pomivalni%20stroj%201.jpg

Pomivalni%20stroj%202.jpg

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Preveč je OK, pri meni je podobno, ampak ima zaključna stranica itek svoje nogice za te stvari nastavljat (poleg tega so mi jo malček daljo odrezali pa pri montaži toliko skrajšali, da zadaj sede, spredaj je pa nogica za kak cm ven ...
Tisto zgoraj pa je jeba, ja, če elementi nimsjo svojih nastavljivih nog (če jih imajo, lahko, če je panika, celo kuhinjo za kak cm dvigneš, pa gre stroj spodaj) ...

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
ja, ja kombiniran ventil stane okrog 15€ priklop novega pomivalnega stroja , menjava ventila ,priklop na odtok, še nepredvidena dela ker je bilo prej narejeno šalabajzersko pride sigurno okrog 60€ ni pa res da moreš za vodovodarjem pol čistiti še dobro uro.za fušarjem pa boš čistil ker ti bo pustil svinjarijo. kvaliteten mojster se pa plača.
PA SREČNO 2011

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

No, kot sem že napisal... 60 EUR za eno uro dela in kar bo meni vzelo 2-3, narejeno pa bo praktično enako... je lahko nekdo še tak mojster vrtenja izvijača in klešč, hvala lepa.

Sicer pa so po mojem obrtniške hišne storitve tako ali tako ene izmed najbolj precenjenih sploh in popolnoma mi ustreza, da malo spustim povpraševanje.

Kar pa se snažnosti tiče... imaš takšne in drugačne. Jaz imam precej slabe izkušnje.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Sam sem si pri vodoinstalaterskih posegih postavil mejo

Priklop pomivalnega stroja na stenski ventil in na odtok sifona z menjavo komplet sifona - opravim sam, šala mala.

V kolikor pa je potrebna menjava stenskega ventila (ki se že par let ne da zapreti) potem pa hvala lepa
smile-1.gif
spotoma odvijem še kak kos iz stene ali pa se ventil prav hinavsko odlomi - to naj pa ureja vodovodar, ki je prišel s kombijem polnim robe in karkoli potrebuje gre vanj iskat, ima "grif" za zategovanje in izkušnje. Poleg tega pa mi njegov račun nudi izgovor v primeru poplave (wasn't me).

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:Me prav zanima kaj bi naredil majster, če bi ga naročil za montažo?

Verjetno bi prilagodil nogice stroja in se izognil vsem ostalim neumnostim. :D