Cena namestitve radiatorja

vejca

Pripravnik
Ker berem da vas kar nekaj tu gradi me zanima če kdo ve koliko stane namestitev radiatorja. Zadeva je taka da si hči v kletnih prostorih ureja svojo sobo in bi si rada namontirala radiator. Cevi so speljane, se pravi da je treba samo speljati še cev do radiatorja in namestiti radistor. Kurimo na drva.
Žal ne poznam nobenega mojstra ki se s tem ukvarja in mi zato ni niti približno jasno kakšna bi lahko bila cena.( upam da me že v štartu ne bo kap
bonk.gif
)

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Poisces enga vodovodarja v blizini pa bo to skup vrgel.

Nekaj velikega res nemore biti.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Dve leti nazaj je meni računal 5 jurjev ko mi je v kopalnico namontiral dodatno "lojtro".

Plus bakrene cevi, fitingi in ventila.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.907
113
do kam je treba napeljat cevi?

Meni je računal....za 4 radiatorje, kjer je inštalcijo na novo potegnil iz I nad. v II. Baker, ter iz vidnih cevi prešel na priklop 'iz stene' 400 EUR. S tem da so seveda prej že bile cevi..torej stare stran, noter nove, štemanje, material, ventili...2 delavca kak dan dela...400 EUR (brez radiatorjev!)
Radiator pa pride tam nekje 100 EUR (zavisi od velikosti), ter kakih 30 EUR termostatski ventil.

Tako da za en kos se lahko računa s kompletnim delom in radiatorjem med 200 in 250 EUR.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.907
113
po moje bo to to.

Zdaj samo poščikakega vodoinštalaterja oz. nekoga, ki se ukvarja s centralnim ogrevanjem (in inštalacijami) na vašem koncu pa se zmeni da pride. To bo vse skupaj 2 - 3 ure dela (p averjetno bo cev poštukal z bakrom..ker niti ne vem ali z jeklenimi cevmi še delajo..predvidevam da trenutno obstoječe so jeklene).

Iz katerega konca si?

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
20-30€/priključek brez računa je za novo centralno...

za predelavo ti pa noben ne bo hotel za majhen denar delat, ker se bo zamudil....

Nazadnje urejeno:

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
itak da se klasika še vedno dela...

z barkrom pa vsak Zemo zna delat, to lahko delš tudi ti če znaš lotat, švasat pa krivit pa ne zna vsak, pač pa mojstri z prakso