Cena klica iz SLO GSM v tujino

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Pozdravljeni

Verjetno se bo nekaterim vprašanje zdelo butasto, vendar jaz resnično ne vem.
Sem naročnik M@ in kličem nekoga ki je naročnik M@. Vendar se tisti katerega kličem nahaja v tujini.
Vprašanje: ali jaz (klicoči) plačam samo domačo tarifo ali tudi mednarodno?
Prosim če bi lahko kdo prilepil link do uradne razlage.

Nazadnje urejeno:

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ti placas samo domaco tarifo. In v to sem 135% preprican
smile-1.gif

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Ja saj jaz sem tudi v to prepričan, vendar bi za službo rabil uradno napisano. Če kdo najde..prosim

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Klici v 041 : xy,z EUR/minuta

To ti piše v uradnem ceniku za tvoj naročniški paket.
Če/ko ti zaračunajo več, lahko (pri)tožiš.

(upoštevaj, da so dandanes tel. številke prenosljive, zato ni nujno, da je 041 Mobitelov, ampak sem tak napisal, ker je bolj razumljivo)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ti placas samo domaco tarifo... saj tine mores vedeti, kje se narocnik trenutno nahaja in na ceno drugace ne bi imel vpliva... Klicani, ki pa gostuje v tujem omrezju pa nosi preostali del stroskov (premusmerjeni del) ...

Ce rabis uradno spisano, potem se bos moral za ta podatek obrniti na operaterja...
smile-1.gif
...

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Ja tudi jaz ne najdem na Mobitelovi strani nič uradnega.
ne-ne-1.gif

Sem vse pregledal pa nič.
Zanimivo pa je, da mi je gospodič na M@ centru zatrjeval da tudi jaz kot klicoči plačam mednarodni pogovor
confused-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Ti vedno plačaš klic direktno na številko kamor kličeš. Če kličeš na Simobil, pač kot klic na Simobil. Če kličeš na Tušmobil številko, pač klic na Tušmobil. Pa je lahko druga stran magari na Marsu trenutno stacionirana.

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Slabo iščete :
evil.gif

KLIK

Točka 1 sicer ni popolnoma enaka tvojemu vprašanju, vendar pa je dovolj nazoren naslednji stavek:

Citat:
Klicatelj (poklicati mora številko 031 xxx xxx, 041 xxx xxx ali 051 xxx xxx) plača stroške za nacionalni klic na GSM omrežje po tarifi slovenskega operaterja stacionarne telefonije Telekoma.

Analogno povsem enako velja za klic iz Mobitelovega omrežja.
cheer.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.306
113
Kateri m@ center? oz kam si to klical da so ti to rekli (ker kljub temu da je vse mozno, v to skoraj ne verjamem - da bi kdo tako bedarijo izjavil)

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Kateri m@ center? oz kam si to klical da so ti to rekli (ker kljub temu da je vse mozno, v to skoraj ne verjamem - da bi kdo tako bedarijo izjavil)
Ja kar verjami

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Če si vprašal tako kot si napisal naslov te teme je čisto pravilen odgovor
wink-1.gif

Ni vse v tem kakšen odgovor dobiš, je veliko tudi v tem kakšno vprašanje postaviš.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Pa jaz ne morem verjet da se še najdejo patroni, ki trdijo take buče in da če kličejo naročnika v tujino da plačajo VEČ. Pismo, dajte malo logiko vključit. To je isto, kot če bi prišli v trgovino pa bi kupili kruh, ki stane 2€, potem pa bi prodajalec potegil ceno, ki je bila pod to pa bi bila višja.

Vse informacije dobite na uradni spletni strani operaterja.

Zenaj4

Pripravnik
5. nov 2007
171
0
16
Če kličeš iz domačega omrežja številke tujih operaterjev telefonije - takrat plačaš po tarifi, odvisno v katerem območju se nahaja država, v kateri se nahaja operater, v omrežje katerega kličeš.

Kje se fizično nahaja uporabnik X operaterja Y iz države Z te pa ne zanima.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik CyberShot pravi:
Pa jaz ne morem verjet da se še najdejo patroni, ki trdijo take buče in da če kličejo naročnika v tujino da plačajo VEČ. Pismo, dajte malo logiko vključit. To je isto, kot če bi prišli v trgovino pa bi kupili kruh, ki stane 2€, potem pa bi prodajalec potegil ceno, ki je bila pod to pa bi bila višja.

Vse informacije dobite na uradni spletni strani operaterja.
Meni je to vse jasno, vendar na M@ trdijo drugače
Mi lahko prilepiš kje na spletni strani operaterja najdem te informacije?

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Tole je citat z mobitel.si. Ni čisto dobesedno tvoj primer (upam pa, da se boš vseeno našel v zgodbi):
Citat:
3. Sem v tujini in na moj mobilni telefon me pokliče prijatelj iz Slovenije. Ali plačam kakšne stroške, če klic sprejmem?

Da. Obračuna se vam strošek dohodnega klica po Mobitelovem ceniku za mednarodni promet, glede na območje, v katerem je država, kjer gostujete. Dohodni klic dodatno zaračunajo tudi nekateri tuji operaterji. Klicoči plača kot običajno le klic v Mobitelovo omrežje.
In ja, kot je nekdo že omenil: tudi vprašanje je pomembno