celoltne pnevmatike

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Rabim mnenje ;ali celoletne pnevmatike ali menjati sezonsko? Namreč na enem manjšem starejšem avtu ki sem ga kupil za potrebe bolj mestnega prevoza in morda ne toliko pozimi moram zamenjati komplet gume, v izogib vsakoletnim stroškom menjave bi kupil celoletne.
Dovoljuje zakon takšno uporabo? In kakšne izkušnje imate sami z njihovo uporabo. Lp

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Ce rabis za voznjo iz bezigrada do merkatorja v siski na kavico v nedeljo dopoldan potem vzami ene normalne letne. Ce se hodis pozimi sankat na blegos ali sorisko planino bos mende zimske vzel. Takisto, ce zivis v rovtah in se vozis vsak dan na siht na crni vrh.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz vozim celo letio zimske pa na 3-4 leta jih zamenjam. Imam 90% mestne voznje. Sem pa z gorenjske ce bi bil kje iz primorske bi verjetno kupil letne namesto zimskih.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz imam sava s3 po 4 letih je profil kot nov nic obrabljeno saj pri mestni voznji itak ni neke obrabe. Zimske imam pa zato ko pozimi kdaj ponoci sneg zapade se vedno lahko normalno v sluzbo peljem.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Jaz vozim celo letio zimske pa na 3-4 leta jih zamenjam. Imam 90% mestne voznje. Sem pa z gorenjske ce bi bil kje iz primorske bi verjetno kupil letne namesto zimskih.

btw, obmorska regija ne potrebuje zimskih gum niti po zakonu
wink-1.gif
.....

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
No na te Sava Adapto sem tudi sam premišljeval vendar ne morem se odločiti, eno je zadovljiti zakonske predpise drugo je namembnost in tu se lovim ..

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

btw, obmorska regija ne potrebuje zimskih gum niti po zakonu
wink-1.gif
.....

Ja dokler sneg ne zapade
wink-1.gif
mislil sem povedati da kupis kar rabis, jaz rabim zimske.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
To na svoji kočiji ali tisti s katero se žena preko hriba na šiht vozi?
Boš poročal kako ji bo všeč ketne gor pa dol pred/po službi montirat...

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Predlagam Michelin Cross Climate. Celoletna guma, ki je v osnovi letna, a gre solidno tudi po snegu (če le nimaš kakšnih orto klancev).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
To na svoji kočiji ali tisti s katero se žena preko hriba na šiht vozi?
Boš poročal kako ji bo všeč ketne gor pa dol pred/po službi montirat...
Na svoji kočiji. Trenutno so na njej zimske michelinke in ko bom zgubil zaupanje v njih gredo letne gor. Zena ima duplo feltne. Tako da pol ure dela na dvoriscu (skupaj s pranjem felten) ali pa spotoma pri mehaniku ob servisu.

Ob snegu se promet itak tako upocasni da sem lahko konkurencen tudi s slick gumami..... Cez hrib pa s slick pa res ne pridem. Ze v prvi serpentini najbrz ostanem.
bonk.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.526
2.283
113
Jaz imam na osebnem Sava S3 skozi celo leto, zadnjih 5-6 sezon. Zamenjam jih na dve zimi. Vozim se BP, tako pozimi, kot poleti na morju pri +35°C.
Je pa res, da če jih poleti tiščiš, jih olupiš, se začne kar trgat profil. Ob normalni in zmerno hitri vožnji tega pojava ni.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.696
1.059
113
Ko sem letos bil na doustu v Grčiji na Halikidikiju sem opazil, da ima neverjetno štelilo grških avtov obute zimske gume. Tako na oko 25-30%.