Če kdo dela zavarovanja ...

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Če je na forumu kdo iz Ljubljane, da dela zavarovanja (po možnosti Generali, ker je bil res cenejši) naj mi piše na ZS. Rabim za začetek eno avtomobilsko zavarovanje in kmalu še 2.

Gre za mojo nekdanjo stranko in prijatelja, ker mi agencija kjer sem prej dela ni korektno vsega plačala in sem tam tudi nehala delat, bi rada da gre on drugam narediti zavarovanje
grin1.gif
pa da ima vseeno dobre pogoje.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Roman
hysterical-1.gif

Drgac zavaruj pri Mateyu , je OK kolega, smo skup dregal
zmaga.gif

:) ja sej sem razmišljala o Romanu
hysterical-1.gif
, to bi bilo najbolje.

Matey?

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Ne, da bi želel komu skakati v zelnik, zmotila me je beseda najcenejše, temu ponavadi sledijo izključitve in podobno. Raje daj tistih par 10 evrov več, brez bojazni, da ti bodo vgradili nachbau dele, zamolčali odbitno franšizo ipd podobni triki.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik CyberShot pravi:
Ne, da bi želel komu skakati v zelnik, zmotila me je beseda najcenejše, temu ponavadi sledijo izključitve in podobno. Raje daj tistih par 10 evrov več, brez bojazni, da ti bodo vgradili nachbau dele, zamolčali odbitno franšizo ipd podobni triki.

Sem delala za Generali in vem kako gre. Hvala vseeno za opozorilo. Enaka polica z istimi franšizami ipd. in z odkupom bonusa je bila za dobrih 100€ cenejša pri vsakem starejšem vozniku od drugih zavarovalnic.
Pravim tudi da rabim približno enako ugodno zadevo.
*uporabljen je bil izraz cenejši in ne najcenejši, ker tale "najcenejši" izraz od Generalija mi gre že tja
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Kaj pa Tilia? Sem slišal, da je Tilia najcenejša... Seveda pri zastopnikih, ne na njihovi spletni strani (dodatni popusti ipd.).

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
jaz sem pa slišal da je AdriaticSlovenica najcenejša.. seveda pri tistih zastopnikih ki vsepovprek talajo 50% komercialne popuste in 4. premijske razrede total na blef
tongue-1.gif

drugače pa res nismo (generali) vedno najcenejši, smo pa to v večini primerov. sploh če ima voznik že po defaultu PR4 in ne da je dejansko v PR10, konkurenca pa naredi ponudbo za PR4.

@Maci - imaš PM
zmaga.gif

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
sem v PR 10 kako lahko pridem v PR4?
grin1.gif
... Jebiga zamudil sem priložnost... se še to da po hitrem postopku?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
sem v PR 10 kako lahko pridem v PR4?
grin1.gif
... Jebiga zamudil sem priložnost... se še to da po hitrem postopku?

poišči kakšnega zastopnika ali posrednika, ki ne zna drugače prepričat stranke v sklenitev, kot pa da ti podeli 4 PR ali pa 50% komercialnega popusta, osnovanega iz nič
smile-1.gif

zadnje čase je to dokaj izvedljivo na AS, Tilia ter na momente ZM in Triglav, samo omeni da si na Generaliju dobil zelo ugodno ponudbo
grin1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Se pravi vsi razen pri vas
evil.gif
Komercialni popust iščejo večinoma najbolj rizični, oziroma takšni ki si bonifikacije ali kakega drugega popusta za zmanjšano nevarnost ne zaslužijo. Osebno takšnega lepo pozdravim in ga še pospremim na drugo zavarovalnico.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Jaz sem pri ZM. Šlepam se z -5% na leto (trenutno imam -15%, 5% izgubil zaradi menjave avta), nikoli nesreče, itd. Vedno, ko pridem podaljšat zavarovanje ne morem izboriti nobega pametna popusta, čeprav plačujem z gotovino, imam zavarovano tudi stanovanje tam, itd. Do sedaj sem imel 2 različna agenta pa isto. Enemu bi lahko skoraj jaz razlagal, ne on meni
crazy1.gif
Najbolj me razjezi, da polovica znancev pravi, da imajo bp po -50% pa so nekateri stari komaj kaj čez 20, jaz pa se za bogih 5% popusta pogajam pol ure.
Resno razmišljam, da bo potrebno nekaj narediti, saj ne mislim plačevati po 700 eur za AO polico starega avta (do 130kw). Letos bom tudi zamenjal avto in verjetno vzel še kasko. Najraje bi ostal pri isti zavarovalnici. Če je tu kakšen sposoben zastopnik za omenjeno zavarovalnico (taki, ki lahko ponudi vsaj 10% popusta za dobre stranke in ve kaj govori), naj me kontaktira na pm. Bi pa pogojno zamenjal tudi zavarovalnico - tako za avto kot za stanovanje, tu pa je še punca in njen avto (kasko). Poteče mi pa naslednji mesec
wink-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
evil.gif
Komercialni popust iščejo večinoma najbolj rizični, oziroma takšni ki si bonifikacije ali kakega drugega popusta za zmanjšano nevarnost ne zaslužijo. Osebno takšnega lepo pozdravim in ga še pospremim na drugo zavarovalnico.

In pa ljudje ki hočejo cenejše zavarovanje...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
evil.gif

Nerizični, ki hočejo cenejše zavarovanje so pri Generaliju ...
Rizični, ki hočejo cenejše zavarovanje pa po drugih zavarovalnicah fehtajo komercialne popuste ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Na Triglavu se da marsikej zmenit
wink-1.gif

Ja če vzameš še eno od njihovih naložbenih in življenskih in ne vem še kakšnih zavarovanj ... uradno se popuste dobi samo za kombinacije pa še ti niso -50% ampak manj (če vzameš dve zavarovanji za 50 EUR/mesec ti dajo pa lahko tudi -50%).

Torej nič ni za nič, pa prej kot se to naučiš bolje je ...

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
evil.gif

Rizični, ki hočejo cenejše zavarovanje pa po drugih zavarovalnicah fehtajo komercialne popuste ...
Ne pe zdaj napadat, ampak zaradi takih izjav se ne morem zadržat.
Poznam precej ljudi, ki so bili pri Generaliju do prvega škodnega primera, potem pa so jezni odšli na drugo zavarovalnico ali pa nazaj k tisti, pri kateri so že bili, ker v resnici niso bila takšna kritja škod kot so ob prehodu k Generaliju dobili obljubljeno. In iz naslova avtomobilskih zavarovanj kot iz naslova ostalih premoženjskih.

Eno osnovno dejstvo pač obstaja, in sicer to, da je uprava v Italiji "dovolila" slovenski podružnici, da lahko v določenem obdobju gredo z oglaševanjem in nižanjem premij (čeprav ni G. v primerjavi z ostalimi nič kaj bolj poceni - nekaj eur razlike) v velik minus, ampak ta minus bodo morali dejansko v nekaj letih pokriti, tako iz naslova pobranih premij kot iz naslova izplačanih škod.

Kot primer Triglav:
imajo največji tržni delež v Sloveniji, pa nimajo nekega velikega profita na premoženjskih zavarovanjih. Le kako bo uspelo Generaliju pokrit tale minus, ki ga sedaj delajo, glede na to, da tudi 40, 50% tržni delež ne prinaša nekih dobičkov
sprasujem se.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
evil.gif

Hočeš reči tisti ki plačujejo zavarovanja in ne koristijo le tega, so pri generaliju
Tisti ki pa ga koristijo dejansko za to kar tudi plačujejo, so pa drugje?

Verjamem da bi vsak rad imel stranke ki samo plačujejo in nič nočejo od njih, ampak žal ne gre to tko. Jaz ce imam kasko in imam na vratih 2cm prasko od kljuca, pričakujem da mi bodo plačali popravilo, ne pa vn potegnili tabelco pa " ja vidte, po tem pa tem , se to ne smatra za dovolj veliko prasko in to plačate sami"
bonk.gif