Če cuknemo nekoga iz "borze"

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Torej recimo da sem brezposeln in sem se v petek prijavil na borzo. Danes pa me je našel prijatelj, ki bi me zaposlil v njegovi firmi,
ker ustrezam njegovim kriterijem; kako je zdaj s tem da si včasih dobil nek denar zato če si koga vzel z borze oz. si bil opravične nekih davkov,..

Kako je zdaj s tem?
Kako dolgo morem bit na borzi da do tega pride al to ni važno kako dolgo čakam?
Kakšne "cake" na katere naj bom pazljiv pri zaposlovanju novega uslužbenca?

Hvala za nasvete!
zmaga.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
če sem prav seznanjen, ti dobiš neko vsoto (2000€?) za vsakega ki ga vzameš z zavoda in ga zaposliš.
potem pa ga moraš meti zaposlenega za točno določeno obdobje (mislim da najmanj 2leti)

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Torej recimo da sem brezposeln in sem se v petek prijavil na borzo. Danes pa me je našel prijatelj, ki bi me zaposlil v njegovi firmi,
ker ustrezam njegovim kriterijem; kako je zdaj s tem da si včasih dobil nek denar zato če si koga vzel z borze oz. si bil opravične nekih davkov,..

Kako je zdaj s tem?
Kako dolgo morem bit na borzi da do tega pride al to ni važno kako dolgo čakam?
Kakšne "cake" na katere naj bom pazljiv pri zaposlovanju novega uslužbenca?

Hvala za nasvete!
zmaga.gif
Ti pa si pojava. Imaš dva kafiča pa še brezposelen povrhu
stupid-1.gif
Imaš pa res dobre zaposlene.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Torej recimo da sem brezposeln in sem se v petek prijavil na borzo.

Še napisal sem RECIMO! (samo zanimam se ker bom nekoč mogoče mogo vedet)

Kako pa veš da to sprašujem ker moram vedet, mogoče me samo firbec matra, ker sem slišal nekaj ko sta se ena dva poslovneža pogovarjala, medtem ko sem sam obrezoval njihovo živo mejo,...

Kje si prebral da imam dva kafiča?
Na moje ime ni pisano niti eno podjetje.
Sem aktiven iskalec zaposlitve; torej brezposeln prijavljen na zavodu
Zaposlenega nemorem met nobenega, če pa nimam firme, niti nisem sam zaposlen

Kaj se pa dogaja realno, torej če kje delam "na fuš" pa trenutno ni niti najmanj pomembno.

Kako veš da to vprašanje postavlja malcomX oz. Luka in ne njegov oče, mogoče brat, svak,...

Mogoče luka sprašuje za kakšnega prijatelja, ki bi rad zaposlil drugega prijatelja, ustanavlja mlado firmo,
pa še ni seznanjen z vsem.

Dajte ne zagrizt kar tak.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
to je pomoje isti nateg kot finančna pomoč za vse ki so na zavodu in odprejo s.p firmo.
seveda je dosti takšnih ki se jim zasvetijo oči ko slišijo da dobijo €€, nimajo pa nobenih izkušenj z vodenjem firme, potem jim pa še ta firma propade pa so še na slabšem kot prej ko so bili "samo" nezaposleni.

+ker so s.p. jim še doma kaj rubijo ker so dolžni.

zavod jim pa denar samo da se jih znebi
crazy1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ma sej neka računica je, ker država te na vsak način more sponzorirat, in namesto da jih da tebi tekom leta 12x240€,
jih da raje samo 2000 enemu, ki bo modela zaposlil in to je to...

No kakorkoli še vedno čakam na nekoga ki se na zadevo dodobra spozna, ker me (beri dsf mamico ti vidim;) SAMO ZANIMA,
ker imamo en podoben problem, oz ga ima kolega in zanj sprašujem.

crazycobra

Zelenc'
24. feb 2009
23
0
1
41
Schiplandija
Zavod po preteku enoletne zaposlitve, delodajlcu povrne prispevke v visini 16.10% mesecnih bruto plac. Mas pa dve opciji, za poln delovni cas, pa za krajsi,..razpisno dokumentacijo pa mas na www.ess.gov.si.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Zakaj vsi kar nekaj ugibate, jaz sem to izkoristil že za 3 moje zaposlene, znesek ni vedno enak in ga dobiš samo če v tistem času poteka tak razpis. To ni kar nekaj avtomatičnega, izpolniti je treba kup papirjev, skleniti pogodbo z zavodom in se včasih celo boriti za tisti denar na razpisu, sploh kadar del denarja prispeva EU.

Odgovor: Treba je dvigniti svojo leno rit in se pozanimati na zavodu za konkreten primer. Ti razpisi so navadno za težje zaposljive osebe, preko alterja pač odgovora s strani zavoda ne bo.

Še to, navadno je potrebno biti na zavodu prijavljen dlje časa, kot pa dan ali dva.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
pred kratkim je bila ponudba 4T eur za enoletno zaposlitev ter 8t eur za dvolettno. Na borzi je bilo potrebno biti mislim da 6 mesecev .

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Točno tako. Ukrepi (aktivne) politike zaposlovanja so drugačni vsaj vsako leto in v določenem trenutku je potrebno preveriti, kaj je na voljo in pod kakimi pogoji.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Seved. A pogoji niso tako enostavni:

za enoletno subvencionirano zaposlitev osebe s statusom brezposelne osebe, ki izpolnjujejo vsaj enega od naslednjih kriterijev (subvencija znaša 4.000 EUR):

- so starejše od 50 let,

- so mlajše od 25 let in v zadnjih 6 mesecih niso imele redno plačane zaposlitve,

- so iskalci prve zaposlitve in so pridobili strokovno ali poklicno izobrazbo pred manj kot dvema letoma ter so vsaj 6 mesecev prijavljeni v evidencah Zavoda,

- so mlajši od 30 let z dokončano vsaj univerzitetno izobrazbo (VII. stopnjo) in imajo poklic, ki se uvršča med suficitarne v pregledu suficitarnih in deficitarnih poklicev in poklicnih področij ter v zadnjih 6 mesecih niso imeli redno plačane zaposlitve (Seznam suficitarnih in deficitarenih poklicev)

- niso dosegle stopnje srednjega strokovnega izobraževanja, srednjega poklicnega, tehniškega izobraževanja oz. splošnega srednjega izobraževanja, (glejte odgovor na vprašanje št. 19)

- so prijavljene v evidencah Zavoda 12 mesecev v zadnjih 16 mesecih, razen oseb vključenih v javna dela; (glejte odgovor na vprašanje št. 1)

To so tako hudi pogoji, da mora bit oseba res "nespsobna", takšnih delavcev pa si marsikdo želi... za kakšno industrijo že, kjer se ne išče ravno biserje ...

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
ti pogoji so zelo neumni.

se pravi moraš biti nujno na zavodu 6mesecev, če hočeš da firma ki te bo zaposlila dobi denar?

a ni boljše da ti dobiš čim prej to službo in ne šele po 6mesecih
crazy1.gif

ali pa pogoj da moraš biti 6mesecev biti prijavljen v evidenci brezposlenih da si upravičen do pomoči zavoda (do takrat pa lahko delaš na črno in kradeš da se preživiš??)

a razpisa za leto 2009 še ni za osebe ki bi se prvič zaposlile?
verjetno jim ni v interesu da bi se koga znebili z zavoda za zaposlovanje in da bi jih imeli do konca leta vsaj 100.000 nezaposlenih
zmaga.gif

mi je pa zanimivo koliko mio€ je na voljo iz raznih EU skladov oni ti pa "podarijo" drobiž če se samozaposliš

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ma pogoji so neumni a tudi niso. Z danim razpisom spodbujajo težje zaposljive.