carina zda za popravilo

anovak99

Pripravnik
8. maj 2010
255
2
18
Januarja sem kupil sem eno zadevo iz zda.

Zdaj septembra se je nekaj pokvarilo, pisal sem prodajalcu, ki je odgovoril, da mi popravi zastonj in naj mu zadevo pošljem.

Zadevo je popravil (sam izdeluje zadeve, hobi pač).

Zdaj pa dobim pismo od slo carine da hočejo račun.

Račun iz januarja sicer imam, takrat carine nisem plačal, dal sem si poslati v Avstrijo, kjer nimajo toliko časa kot naši cariniki. Edino na paypal računu pa je slovenski naslov, avstrijskega sem mu sporočil kasneje na mail...

Me bodo kaj zafrkavali, če jim povem po resnici? Bi moral izpolniti kakšne papirje preden sem poslal to, sedaj že rabljeno stvar in tudi pokvarjeno, tipu v zda? Vrednost je ca. 90 usd...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.462
7.097
113
bi moral, ko si poslati ja, mislim da se reče začasni izvoz:

Domača in tuja fizična oseba s stalnim prebivališčem v Sloveniji lahko začasno izvozi blago zaradi popravila, ki ga prijavi carinarnici. Če je posamična vrednost blaga večja od tolarske protivrednosti 1.000 ZDA dolarjev, dovoli ta začasni izvoz carinarnica.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.399
1.264
113
Če imaš dokumentm, da si zadevo poslal (če je bilo recimo priporočeno), potem načeloma ne bi smelo biti težav, ker s tem dokažeš, da je stvar iz SLO (in mirno lahko reeš, da jo imaš "že dolgo"). Če tega nimaš, zna bit yeba ...
Začasni izvoz za 90 USD robe? Ne se hecat ...

anovak99

Pripravnik
8. maj 2010
255
2
18
Imam ja, priporočeno listek, 10 dni nazaj sem mu poslal. Tudi teža se ujema. No, 59 g razlike je, verjetno je še dodatno zavil.

V bistvu upam, da mi je res popravil in mi ni poslal nazaj kar pokvarjene zadeve lol

Je pa nek del za moj 17 let star fliper, 100 g težka zadeva, kak se jim da s tem sploh zafrkavat.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.399
1.264
113
No, zdaj pa lepo poskeniraj tale listek, pa pošlji carinikom po mailu (ugiobam, da so te po mailu kontaktirali), da gre za star kos stare mašine, ki je pri tebi doma, ki se je gor zastonj popravljal ... Pač usluga ljubitelja ljubitelju ...

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Laž ima kratke noge.
wink-1.gif

anovak99

Pripravnik
8. maj 2010
255
2
18
Danes sem jih klical. Dvignila je gospa. Vprašal sem kako in kaj, povedal po resnici in kaj mi je potrebno storiti. Med tem mi je tip tudi pisal in povedal, da ni šlo popraviti in mi pošilja pokvarjeno nazaj.

Rekla je, da bi moral narediti začasni izvoz. Pa sem jo vprašal kako, če pa je stvar hin in tako vredna 0 eur, torej mi ni treba delati začasnega izvoza. Listek priporočeno da sem mu pred kratkim zadevo poslal ne igra pri njih nobene vloge, me je zabila; kako pa naj mi vemo kaj pošiljate naokoli. Naj pošljem izjavo in upam na najbolje.

Zdaj pa sem v dilemi; naj dalje vztrajam po resnici ali pa stara finta z 4 mesece staro aukcijo in malce popravljenimi papirji, česar ne morejo preveriti.

Se nagibam k temu, da laž nima kratkih nog v tem primeru
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.462
7.097
113
kako pa zgleda zadeva, je videt, da je pokvarjena in uporabljena in da nima vrednosti?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja pošlji dopis, pa pač upaj na najbolje. sej ponavadi grejo take zadeve skozi, sej tud njim ni interes, da se jim kar nabira roba po skladiščih. sploh pa če je neuporabna! sej zgubit nimaš kej. če ga ni mogel popravit, ga itak ne rabiš tok nujno, ali pač?

anovak99

Pripravnik
8. maj 2010
255
2
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
jeba...pa je trenutno kaj takega na prodaj kje na ebayu recimo?

je ja...

Sem jim danes poslal in napisal po resnici. Me zanima rezultat...

sad

Guru
24. avg 2007
21.293
9.913
113
Heh, me zanima kako se bo zadeva iztekla. Sam stavim na carino, žal. Pri teh zadevah je vedno bolje prej preverit, pa dobit vsaj kaj na mailu napisano....

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
glede na to, da kao ne gre popravit, jim samo poslji mail da naj se jebejo in naj obdrzijo ta anticni kos, ce si majo z njim kaj pomagat:)

anovak99

Pripravnik
8. maj 2010
255
2
18
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
To je neki mini tv ... Pa se ti ne zdi, da pri nas, v sloveniji, tudi znamo popravljat tvje takšne in drugačne?

On ga je naredil. To je dodatek za filiper. In stalo me razen poštnine ni nič. Novi pa stanejo ca. 100-150 usd.

anovak99

Pripravnik
8. maj 2010
255
2
18
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Heh, me zanima kako se bo zadeva iztekla. Sam stavim na carino, žal. Pri teh zadevah je vedno bolje prej preverit, pa dobit vsaj kaj na mailu napisano....

Ja... A zanima me kako bodo ovrednotili stvar, ki ni vredna nič. In pokvarjena. V petek sem jim poslal, do danes še ni nič prispelo od njih. Ponavadi so hitrejši. Verjetno zdaj googlajo da najdejo neko ceno in me ocarinijo
bonk.gif

Gre se mi pa malce tudi za princip. No, bomo videli.