Canon sx200

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Živjo.

Men je moj mali Olympus crknu in rabim nov fotoaparat. Sem brezvezen fotograf in rabim nekaj malega za slikat. Kolega ima fotkič, ki mi je blazno všeč - canon ixus 65. Za moje pojme oz. proti mojemu staremu gnilemu Olympusu dela res lepe slikce in ima lep velik ekranček na katerem lahko fino pogledaš kaj si slikal, to mi je všeč. No, grem včeraj pogledat na net in vidim, da se sedaj prodaja ixus 85 za ceno 179€, ki mi zgleda povsem enak (slika od spredaj). Oddrvim v Banga po nakup in tam vidim, da ima novejši ixus 85 majhen ekran in tisto kukalo, ki je brez veze. To mi zamori, ker sem pričakoval tisti lep, velik ekranček in posledično spizdim ven in ne kupim nič.

Ravnokar sem pa klical v Banga z namenom, da vprašam ali obstaja kakšen mali Canonček, ki ima velik ekranček in da je pač majhen. Nisem pač nek fotograf in ne rabim nekih velikih mašin, želim si pač Canona in večji ekranček. No, teta mi je rekla, da za 200€, ki sem jih mislil dat za fotič, canon takega ekranča nima več - kr neki, pa tko fajn je bla tista serija 65. Omenila mi je pa Canona sx200, ki je pa drag, ko svina in ima velik ekranček, je majhen,12x optični zoom itd.

Evo ga --> http://www.bigbang.si/foto-in-...x200-fotoaparat

A se mi splača malo bolj izprsit, ali je to dober fotič? Slikal bom pa v glavnem familijo, kolege, naše dopuste itd. Tak mal retro, jebački mi deluje
grin1.gif

Hvala stručkoti!

pozdrav.gif

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Ah sorry, zdej sem našel, da že pišete o tem aparatu. Lohk kr brišete oz. zaklenete.

lp

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
poglej še za kakšnim Sonyjem (najin Sony DSC T2 je majhen, ima velik zaslonček, sicer na dotik, ampak je dejansko zakon, dela zelo lepe fotke - dobro tema ga bolj ko ne nese, ampak to sem tudi pričakoval) ali pa pošči starejši model Canona - A1000. velik, mislim, da 3 inčni ekran, 6x zoom, zelo dober performance ... pa ni star, eno leto, starejši je zato, ker je zunaj že A1100, je pa zaradi tega tudi precej dražji.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Bom šel danes še ta dva pogledat, čeprav mi touch screen, vsaj pri sestrinem samsungu, ni najbolj user friendly.

Thanx

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Sam še rezultat teme povem: Sm kr Canona sx kupu. Pa šta bude bude.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.912
113
Ma načeloma nisi nič falil. Upam da te "pop up" fleš nebo motil. Ene to blazno moti, oziroma moti tiste ki ga nimajo in ga gledajo samo na slikah.
cool-1.gif

Dober zoom, široki kot, HD filmčki, veliko ročnih nastavitev, makro praktično "na leči"...

O rezervni bateriji si pa preberi par postov nižje, da neboš kopoval dragih originalnih. Raje za 8G kartico riskiraj.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Fleš je men cool, vse je super, zame itak predober. Malo naprednejši in še vedno kar majhen
zmaga.gif