Caminito del Rey

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Se vam kdaj sanja kaj takšnega?
grims-1.gif

http://www.brightcove.tv/title.jsp?title=1438490562[/COLOR]

Od spodaj pa zadeva zgleda takole:

http://en.wikipedia.org/wiki/Caminito_del_Rey[/COLOR]

Osebno me zgornji video malce spominja na kakšno dobro staro PC igrico (ala Heretic, Hexen).
wink-1.gif
) ...

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
shocked-1.gif
RESPECT za graditelje.... zabijat železno konstrukcijo v trd kamen na tej višini...
17758-icon_confused.gif

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
omg.

sej se lahko pripneš, ampak vseeno. Tam kjer je od potke ostal le železni drog...

this guys are nucking futs...

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Zanimiva tale potka ja! Zase vem, da bi težko šu po njej.
Na youtube je še ene par filmčkov, če koga kej zanima...

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Ja, pa ne pozabit izbrati možnosti "Maximize Video".
cool-1.gif

P.S.: Drugače pa zelo dober izbor muzike.

Nazadnje urejeno:

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Pol pa še nisi kaj preveč bil po gorah.
Zakaj tko predvidevaš? Ker me nima, da bi hodu po nesigurni potki, pripet na zajlo k tud ni glih ziher.
wink-1.gif

No sej drugač maš prov. Nisem nevemkakšen hribolazec... sam na Triglavu sem pa še vseen bil.
wink-1.gif

Dost offtopica!

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
V bistvu primerjava ni na mestu.
Eno je naraven teren in (bolj ali manj) čvrsta skala, drugo pa pred sto leti narejena in več ali manj razsuta betonska pot.
Kaj misliš, kako eno ali drugo vpliva na psiho?
wink-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zakaj pa ne bi bila primerjava? Marsikoga udari na psiho tudi na kakšni naši hribovski poti.
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tominškova na Triglav. Še nisem sprobal, ampak tudi to je na čakalni listi, edino strah pred višino me matra.

Seveda pa ta ni najtežja ali pa najbolj zračna pri nam.
evil.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
V bistvu primerjava ni na mestu.
Eno je naraven teren in (bolj ali manj) čvrsta skala, drugo pa pred sto leti narejena in več ali manj razsuta betonska pot.
Kaj misliš, kako eno ali drugo vpliva na psiho?
wink-1.gif

ti pa res nisi kaj dosti po nasih hribih hodil, ker cvrste skale pri nas prakticno ni
grin1.gif
jaz se vsako poletje kregam s sezonskimi planinci, ker hodijo kot bagerji po hribih in prozijo kamenje na vse strani. hvala Bogu je pozimi mir pred njimi.

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
No če govorimo o Julijcih kot celoti, so baje najbolj izpostavljene označene / varovane poti Via Italiana na Mangart, Pot življenja (Via della vita) na Vevnico in pa Kugyeva pot na Montaž.

Pri nas pa - katera bi bla najbolj zračna ? Morda čez Plemenice na Triglav ali pa Hanzova na Prisank. Seveda zopet omenjam označene varovane poti (ne plezalne).

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Bi se popravil s Kugyevo potjo - to bo kar alpinistični vzpon. Zamenjal bi jo z Vio Amalio, ravno tako na Montaž.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
eno manjso dozo adrenalina zna pustiti tudi pot na vrbanove spice. mimogrede, nazadnje sem hodil tam 10 let nazaj in je bila pot v priblizno taksnem stanju kot v tem zgornjem prispevku (potrgane zajle, izruvani klini, itd), so zdaj ze kaj popravili?

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Betonirana potka, ki je na pol podrta čist drugač deluje.
Isti feeling kot bi hodil po tankem ledu. Nikol ne veš, kdaj se ti bo udrlo pod nogami.

Ne gre samo za višino oz. zračnost. Kdor ima vrtoglavico itak na takih poteh nima kaj delat.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
ti pa res nisi kaj dosti po nasih hribih hodil, ker cvrste skale pri nas prakticno ni
grin1.gif
jaz se vsako poletje kregam s sezonskimi planinci, ker hodijo kot bagerji po hribih in prozijo kamenje na vse strani. hvala Bogu je pozimi mir pred njimi.

Zadnjih 15 al pa 20 let hodim tja, kamor tisti, ki ne znajo hodit ne zaidejo. Pa ne prej ne zdej se ne spomnim, da bi naletel na pot kjer bi na vsakem koraku cvikal, kdaj se mi bo vse skup udrlo pod nogami.

Boš ti, ki dosti hodiš, povedal kje je v naših hribih kej tko zlo nestabilnega?