C4, hibe itd?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Gledam mal tele c4 VTR 2.0 hdi, 136 konjev, pa jih neki prevec ne hvalijo, mate komentarje na tale dizl motor, so zanseljvi?

Kaksno je podvozje je sportno se ga hvali al je navaden jajc?

gledam recimo

Avto net

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
nevem če je serijsko takole spuščen
confused-1.gif

Drugače pa ima bratranec 5 vratno verzijo 110KM Hdi in je zadovoljen. Ima pa letnik 06 če se ne motim

Sam imam 90KM Hdi(enak motor kot pri citroenu) v 207-ki in ni glih najboljša izbira, ker si prisiljen menjati obročke pri ventilih ker curi olje skoraj pri vsakem. Ostalo pa dela normalno.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Živjo!

2.0 HDI nastopa po vseh PSA mašinah, in pomojem tudi v Volvotih ampak za te nisem ziher. Načeloma ni o teh mašinah nič slišat, kar je zame dober znak.
Jaz imam 1.6HDI. Načeloma zadovoljen, čeprav je bilo nekaj brezveznih napak: ročica žmigavcev, plastika zavorne luči poka, trenutno ap mi na 90.000km drsi sklopka, ki pa ni poceni (8h dela).
Prazen in s 17" se dobro drži ceste, ne vem, če mi je sploh kdaj zdrsnil. Vendar pa hitro zaplava na kaki luži. Sedeži imajo premehko bočno oporo, ki se pod težo voznika potlači. Sicer pa je avto nabit z opremo. Pri mojem manjkajo samo električna stekla zadaj.
1.6HDI ima ravno 80kW, torej nižja registracija. Poraba povprečno nekje 6L (avtocesta 130), poleti malo manj, pozimi malo več.
Kakih drugih posebnosti se pa ne spomnim, vprašaj če te še kaj zanima.

lp

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik MiHa88 pravi:
nevem če je serijsko takole spuščen
confused-1.gif

Drugače pa ima bratranec 5 vratno verzijo 110KM Hdi in je zadovoljen. Ima pa letnik 06 če se ne motim

Sam imam 90KM Hdi(enak motor kot pri citroenu) v 207-ki in ni glih najboljša izbira, ker si prisiljen menjati obročke pri ventilih ker curi olje skoraj pri vsakem. Ostalo pa dela normalno.

A teli obrocki so pri vseh modelih z 90KM aktualni ali samo kaksnih prvih serijah? Skoraj tezko verjamem, ker je tale motor danes ze tako razsirjen pri razlicnih proizvajalcih. Ga niso se odpravili?
Vem, da je ena banalna napaka, ki stane marsikaksno sivo glavo to, da se rado odlomi del plasticne sipke za olje.. kam zaide vsi vemo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
js mam 2.0 hdi v p407 sw

za enrkat (trkam po lesu) brez problemov ma pa 100kkm (jaz sem naredil zadnjih 25kkm)

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Jaz si lastim 2.0HDI 90 konjičev zadnjih 6 let in imam na števcu 170kkm ...

Obročke menjat???

Edina napaka ki se mi je pojavila sedaj je napaka na LMM in še to kao začasna napaka, ki se tudi sama zbriše s časom ... Verjetno slab spoj na konektorju LMM - ja ... Je kolega že enkrat opozoril na to, mehanik se pa čudi, ker je LMM lep in čist in vse lepo čisto, lučka se pa prižiga občasno ... Tako da ko bom imel nekaj časa bom to pogledal in poštimal ...

Sedaj imamo pri hiši tudi C4 Grand Picasso z 2.0HDI mašino in 136 konjičev ...

Motor to "kanto" zelo lepo potegne in poraba se giblje pri nekako mešani vožnji pol pol mesto AC okoli 6.7l ...

Kar se samih C4 tiče poglej na specializiranih Citroen forumih pri nas ... Nekako ni nekih napak ki bi metale slabo luč na ta avto ...

Omenjeni C4 mi deluje malček sumljiv spredaj na sliki kjer je blatnik in odbijač ... Odbijač je nekam "mat" napram blatniku, pri meni na obeh Piksnah je barva enako svetleča pri prehodu odbijač blatnik ...

Drugače pa je to mislim da tovarniško znižan ker je to Design By Loeb serija ... Malo pobrskaj po netu za specifikacijami ...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ja baje je bil strihan spredj in desno spredaj, pa sm reku potem mate vsaj pri teh svezih 70Kkm servisno, pa je zacel da neve tocno kaj vse je pustil prejsni lastnik zraven, pa si mislim model, da vi odkupite avto ga odkupite za nic, zbijate ceno na vsaki taki malenkosti in da avto pri 70kkm nima servisne je pa mal bosa a ni?

Men avto cudno deluje kot da je full zjahan, pac za 70kkm mora biti kot nov, dobr bi bilo ce bi ga kdo sel pogledat v store ce kmji drzijo in predvsem kolk je to zabito, ali pleh ali zakrivljen.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Kar se HDi ja tiče ... same pohvale z moje strani. Preko 350k brez najmanjšega problema (menjana je bila sklopka, ker je povsem normalno pri tolikih km).

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Stvar ki jo moraš vedeti pri Citroenih je še ta, da ne sodit po volanu kolk ma km ...

Namreč moj volan je bil pri tem, pri prejšnjem in na Xantiji pri cca. 50-70kkm že tak kot da ima avto 200kkm ...

Imajo malček slabši materijal na volanu ...

Tako je bilo pri meni, lahko imajo drugi kakšno drugačno iskušnjo ...

Drugače naj se ga pa dobro pregleda pa boš videl kaj je na stvari ...

če ti kupuješ, potem pojdi sam pogledat, ker nekomu bo to kar bo videl povsem OK al pa totalna štala, zate bi bilo pa povsem druga situacija ... RAZEN če gre to pogledat kdo ki mu ti zaupaš ...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
ti jaz povem zakaj ti deluje zjahan. zato ker je to citroen in ti jih nisi očitno vajen.
isto je bilo pri meni, ko z francoskimi polizdelki nočem imet nobenega opravka. se vsedem v par let starega c4. obup na kubik. materiali v notranjosti totalno poceni, skup sestavljeno po standardih v burkini faso, vse skupaj delovalo kot da ima vsaj 10 let in 300k km za sabo.
sicer pa idi sprobat, pa poročaj če sem približno zadel
wink-1.gif