Bula na pnevmatiki.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Danes se vračamo domov iz piknika in je vozila žena, ker ni imela promilov. V eni vasi je bila precej ozka cesta, nasproti pa je prišel kolesar, katerega je prehiteval avto. Ker se je žena preveč umaknila je z desnim prednjim kolesom zadela pločnik, ki se ja tam ravno začel. Fajn je vsekalo, tako da smo se kar malo ustrašili. No hujšega ni bilo, razen, da se mi je na pnevmatiki naredila bula in da je malo alu platišče skrivljeno na robu.
Zanima me. æe kdo ve ali bo treba pnevmatiko menjat, ali jo lahko vulkanizer kako drugače zrihta? Ravno tako platišče (feltna) upam, da se lahko malo popravi?

lp

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Čimprej menjat pnevmatiko, ker jo lahko že za naslednjim voglom raznese.

Felno se seveda da popravit, jaz sem svojo na prejšnjem imel tak zvito, da je avto ''poskakoval'', pa sem kr doma s kladivom zravnal. Je riskantno, ker lahko poči, tak da če te je strah daj raje profesionalcu. Poleg tega sem lahko tolkel na notranji strani, tak da se odzunaj ni vidlo.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Točno tako, gumo takoj menjati. Bula pomeni, da je nekako presekana-hudo udarjena guma in bo tam slej-ko-prej počila.

Platišča pa popravjajo že povsod.
Tako, da le hitro do vulkanizerja.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Kolega je dobil majhno bulo na Michelin Pilot Exalto (17col) v prvih par mesecih ko je imel te gume.

Bula je bila velika cca 1,5cm x 1,5cm. Najprej je mislil da je guma defektna in gumo reklamiral, vendar so mu povedali da je to sigurno nastalo od udarca. (čeprav se on ne spomni da bi kam zadel ali kar koli delal narobe z gumo, avto pa vozi samo on)

Vulkanizer mu je gumo popravil in je garantiral, da s tako popravljeno gumo ne bo težav. Je pa gumo z notranje strani nekako ojačal, tisti del ponovno zvulkaniziral, al kako se že reče in naj bi bila guma spet ok. Sicer se bula še malenkostno opazi. Gume pa imajo že cca 30.000km.

LP

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Poleg vsega zgoraj bo po moje izredno koristno, da naredite še optiko podvozja. Namreč sem prepričan, da je udarec ob pločnik še kaj zvil na podvozju. Včasih že globoka luknja to naredi.
V nasprotnem primeru bo gumo v par k km pobralo, ker optika ne bo pravilna.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Hvala vsem za odgovore.

Grem jutri zamenjat sprednji dve gumi, pa tudi optiko mislim naredit. Feltne pa upam, da se bodo zrihtale.

lp

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
mislim, da ti morajo ob menjavi gum tako ali tako narediti optiko ...
wink-1.gif

vsaj pri fotru je bilo tako, al je blo pa to samo zato, k je tok star avto ...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Feltne je meni po nasvetu tukaj popravil Kuret iz Kamnika kuret mislim da bo ravnanje platišča okoli 20€

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
wink-1.gif

Pri menjavi gum ti jih CENTRIRAJO. TO seveda morajo narediti.

OPTIKA pa je popolnoma druga zadeva in to moraš narediti sam.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Hvala za link. Bomo najprej pogledali kakšna je situacija, ko bo guma dol, potem pa se bomo odločili. Ker feltna izgleda zelo malo poškodovana.

lp

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Hvala za link. Bomo najprej pogledali kakšna je situacija, ko bo guma dol, potem pa se bomo odločili. Ker feltna izgleda zelo malo poškodovana.

lp

Ja, verjetno pa je šel še končnik.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
wink-1.gif

Pri menjavi gum ti jih CENTRIRAJO. TO seveda morajo narediti.

OPTIKA pa je popolnoma druga zadeva in to moraš narediti sam.

mislis BALANSIRAJO....
grin1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Saj če ne bi centrirali kolesa ob menjavi gum bi avto treslo kot če bi se brez gum vozil...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Kaka slika platišča bi povedal ali je potrebno popravila ali ne. Se pa alu feltne dajo skoraj v 99% popravit... tko da
Samo je pa vprašanje koliko ti bo za to računal vulkanizer (posrednik )koliko pa kuret s katerim imam dobre izkušnje.