BTV Blaupunkt - slika

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Imam BTV Blaupunkt - 100 Hz in pred kratkim se mi je začel pojavljati zelenkast madež v levem zgornjem kotu ( no ja zelenkast se vidi na sliki, če pa je slika vsa plava pa je take roza barve, ni čist v kotu malce iz kota je), včasih pa se mi tudi v desnem kotu pojavi kak madež - samo je drugačne barve. Sicer ni vedno isto viden, pa tudi včasih se nič ne vidi, včasih pa se razpotegne čez pol ekrana. Sicer vem da za take stvari skrbijo temperaturni upori, ampak tukaj nič ne pomaga, če ga izklopim za nekaj časa..tudi za en dan ne .... skartka a kdo ve kaj več o teh stvareh...sicer bom probal sneti zadnjo steno in videti če ni kaj zaprašeno, ker sicer mam občutek, da odkar sem prestavil TV na drugo mesto, se mi je to zalčelo pojavljat...nisem pa ziher, ker TV-ja nisme prenašal, le peljal sem ga z omarico vred....
lp

TuTuRuTu

Fizikalc
14. avg 2007
120
43
28
Ljubljana
Po vsej verjetnosti si "namagnetil" ekran. Si mogoče prestavil TV v neposredno bližino kakšnih zvočnikov?
Predlagam da TV izklopiš za par dni in ga, če terorija o bližini magnetnega izvora( zvočniki) drži, prestaviš na drugo lokacijo.
Sicer nisem 100% prepričan, vendar novejši ekrani imajo možnost Degauss(t.i. razmagnetenja), ki bi to težavo lahko odpravil.

No vsekakor pa so to moja predvidevanja. Jaz bi vsekakor najprej to preizkusil.

Lp

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Sicer ne vem s čim bi namagnetil ekran..vsaj ne da bi vedel...imam pa občutek ( ni pa 100 % ) da se pri priključenem AV scartu pojavijo hitreje fleki...aha, pa še to flek se pojavi in čez čas izgine, potem se pa spet pojavi recimo malce večji in pa spet izgine...pa ne v enakem časovnem razmerju..kakor kdaj...
lp

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
preglej če imaš kaj kak magnet blizu ekrana
zgodi se tudi če neseš kak magnet(zvočnik ipd mimo ekrana)
ampak to bi moral sam tv zrihtat ko ga na glavni tipki ugasneš in nazaj prižgeš. včasih pa tudi ne

jaz imam nekje eno tuljavo navitje ,ki ga vštekaš v elektriko pribljižaš ekranu odmakneš stran in odklopiš iz elektrike
in spuca vse morebitne fleke. ampak ga trenutno ne najdem
če delje na 100hz ekranu pa ne vem

lp

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
ja samo če želiš namagnetenje odpravit in ekran razmagneti z vklop/izklop stikalom moraš najprej odpraviti vzrok, oziroma odstraniti magnet ....... a maš mogoče kje v bližini tv-ja kak zvočnik ali kaj kar bi lahko povzročalo magnetenje ....... čisto možno da je kaj takega kar sploh ne veš da je možno

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:
ja samo če želiš namagnetenje odpravit in ekran razmagneti z vklop/izklop stikalom moraš najprej odpraviti vzrok, oziroma odstraniti magnet ....... a maš mogoče kje v bližini tv-ja kak zvočnik ali kaj kar bi lahko povzročalo magnetenje ....... čisto možno da je kaj takega kar sploh ne veš da je možno

veš da nimam v okolici nobenega magneta ali pa zvočnika. ne vem če sem že napisal, ampak včasih je med gledanjem programa dobro, včasih pa se pojavi takoj po vklopu. zanimivo pa je da se včasih fleki pojavijo tudi na desni strani in to v rjavem odtenku, dočim pa se na levi strani pojavijo v zelenkastem odtenku...
lp

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Koliko je pa to staro ?

jaj sedaj si pa me našel
smile-1.gif
mislim da ni preko 4 let staro... sicer sem opazil da sploh ni odvisno kdaj se pričnejo fleki, ali je tv segret ali pa če je hladen...

sicer res moram pogledat ali nemara še drži garancija...
redface-1.gif

Audio

Pripravnik
6. avg 2007
247
15
18
Verjetno te zafrkava degauss funkcija. V sklopu te funkcije so tudi močni upori, ki se lepo grejejo.
Občasno se zato zgodi, da se zlotani spoji posušijo in med delovanjem povzročajo probleme.

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Citat:
Uporabnik Audio pravi:

Verjetno te zafrkava degauss funkcija. V sklopu te funkcije so tudi močni upori, ki se lepo grejejo.

Občasno se zato zgodi, da se zlotani spoji posušijo in med delovanjem povzročajo probleme.

aha, se pravi da so ti upori ponavadi močnejši oz. večji ( več watov ) in da jih samo probam polotat? ..

lp

Nazadnje urejeno: