BT laptop miške

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Torej - kaj je razlog, da je na trgu tako malo Bluetooth mišk za prenosnike? Nezanesljivost, poraba baterije, kaj tretjega? Kupujem ravno tole za Macbook Pro, ker so vrli Applovi inženirji namestili samo 2 USB-ja, pa ne bi rad imel enega stalno zasedenega.

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Težko se jih najde ja.

Jih pa ima microsoft:
http://www.microsoft.com/hardw...2.4GHzBluetooth

Sicer ne vem če boš hotel to kupit ker kombinacija Mac & Ms mouse
wink-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
Sicer ne vem če boš hotel to kupit ker kombinacija Mac & Ms mouse
wink-1.gif

Brez problema, na (žične) se dokaj dobro spoznam in vem, da Microsoft dela zelo dobre miške, tudi boljše od Logitecha. Da pa ne bi uporabljal Microsoft miške na Apple laptopu, pa tudi pomislil ne bi. Edina stvar ki me pri tej miški moti je to, da je nekoliko premajhna, o zanesljivosti pa ne vem dosti. Rad bi nekaj v velikost VX Revolution, seveda lahko brez free-spin wheela (ker je zame neuporabna zadeva).

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Sem sedaj skoraj dve leti uporabljal Apple Wireless Mighty Mouse.. zadeva ima svoje dobre in slabe lastnosti...
Dobre:
- natančna
- dobra povezljivost
- prilagojena za osx --> všeč mi je gumb, ko jo stisneš

Slabe lastnosti:
- "kolešček" je v bistvu kroglica, ki je narejena na ISTO tehnologijo kot stare miške na kroglico... kaj se pa tam zgodi, ko se koleščki za kroglico zapacajo pa vsak dobro ve (in teh koleščkov se brez razdiranja na silo ne da spucati - miš je namreč zalepljena)
- če imaš vse prste na miški zazna to kot "levi klik"... za desno klik je treba levi prst dvigniti...

Sam sem si kupil Logitech V470, ker sem pri vrtenju koleščka na silo (ki je bil pač zapacan) na apple miši nekaj uničil (tretji gumb več ne dela pa tudi kroglica se bojl na trdo vrti)... to sem videl potem, ko sem miš razdrl. V470 ima standardne gumbe in kolešček (tudi pomikanje levo desno)... ima pa po mojem okusu premalo gumbov (samo tri) in tudi povezljivost ter natančnost je malo slabša (verjetno gre po določenem času v spanje) v primerjavi z Apple miško... pričakujem pa, da bo baterija dalj časa zdržala.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Tudi meni ni jasno zakaj tako malo BT mišk?

Pred leti sem kupoval eno takšnih in edino kar sem našel na našem tržišču (da je izgledalo kolikor toliko ok in da ni bila prevelika) je bila Logi V270. Sem še vedno zadovoljen uporabnik. Miš zahteva 2 bateriji AA, in ob heavy uporabi (delovnik večinoma za računalnikom, plus dodatne stvari v prostem času) baterije zdržijo nekaj mesecev. 3,4,5... kaj pa vem. Prvi set (Duracell) mi je pomojem zdržal pol leta, potem sem začel uporabljati NiMH polnilne baterije, ki niso bile več najnovejše.

Je pa moja miška čisto osnovna, brez kakšne napredne laserske tehnologije, z dvem gumboma in "old school" koleščkom. Ampak jaz več niti ne potrebujem.

B.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
ena logitechova

Sej vem, da se o okusih ne razpravlja, ampak tale je napram moji naravnost ogabna.
uf-1.gif

300x300xe3792a9ff5.jpg

edit: spregledal, da se išče miš za MB. Tja mogoče še celo paše glede na barvo, ampak dizajn mi še zmeraj ni všeč

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Okusi se razlikujejo... sem imel sledeče BT miške:
V270 (to imaš ti)
Mighty Mouse
V470 (belo)

Meni je bila glede dizajna najbolj dolgočasna ravno v270. V470 mi je na videz kar všeč (modra je pa res ogabna). Kar se pa občutka v roki tiče je pa V470 DALEČ pred obema...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Mighty Mouse odpade, ker bolj zanič miške še nisem držal v roki.

Mogoče bo res V470 padla ... glede dizajna pa res ni nekih ovir. Kupuje se zanesljivost in udobje, ne pa nakit.

darjan2

Zelenc'
18. dec 2008
6
0
1
Tudi sam nabavljam BT miško, hvala da si me spomnil, da je čas da se naroči pred božičkom
wink-1.gif

Bo pa kar tale pravšnja:

31225.jpg

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Meni pa kr sede v roko, sem pričakoval da bo bolj "lesena" ampak mi je kr kul. Zajebal sem edino ker sem vzel žično brez da bi prej pogledal kako dolg je kabel.
bonk.gif