irwin , pri nastajanju tistega foruma sem imel kar precej poleg. Sem pa se pozneje distanciral zaradi različnih pogledov z adminom itd...
Skratka, sprobal srm ohoho krem in mil.
Če sprašuješ prav po kremi, ni spet toliko razlik razen v vonjavah, a če moram izpostaviti eno, naj bo to Speick, ki pa je pri nas žal še nisem zasledil. Jo pa dobiš za dobro ceno v Müllerju na Hrvaškem.
Vendar pa za dobro britje potrebuješ čim boljšo zaščito, katero pa ti nudijo predvsem tiste pene ki vsebujejo tudi loj (tallow). Bolj drseča pena je, tudi za tem ko greš z brivnikom že po koži. Nek sloj pusti za sabo. Tega pa jaz do sedaj v kremi še nisem zasledil.
V milih pač. Pri nas dobiš odlično milo v Leclercu in v Müllerju po imenu Tabac. A kar nekaj stane.
Absolutno najboljše milo je Haslinger Schafmilch, a kar drago in težko dostopno.
In res, tudi predlagani Arko ima loj, v Bosni pa stane kakih 0.7€/75g. Vonj, si že slišal. Tak sintetični, po sintetičnih citrusih. Kot tisto staro milo za čiščenje tepihov. Nekateri pravijo da se moraš briti z gasmasko, drugim je pa všeč.
Če bi po vseh teh pozkušanjih moral izbrati samo eno milo do konca življenja, bi to bila italijanska Cella. Seveda je tallow-based. Proti Arku pena trajnejša.
Mehko milo, vonj pa po kaj jaz vem, marcipanu, mandlju, divjih češnjah. Pri nas v 150ml za cca 5 do 6€ plastični posodici prodaja trgovina estela (trgovina za frizerje).
Vendar pa je bolje kupiti kilsko brez embalaže takoj čez mejo v Gorici, cena 14 do 15€/kg.
Je še malo boljša in z drugačno sestavo. In imaš večno ali pa si s kom razdeliš.