brisalci - tekočina

dejan001

Pripravnik
3. sep 2007
363
0
16
Zdravo,

Imam problem...na moji nubiri mi ne deluje brizganje tekočine za pranje vetrobranskega stekla...torej brisalci štartajo, "vode" pa od nikoder...

tekočina je (ni zmrznjenja - je zimska), spredaj šobice sem našprical WD in jih tudi sčistil z iglo pa še vedno nič.

ima kdo kakšno idejo?

je kar moteče postalo...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Naj ti nekdo drzi rocko za spricanje pa naprej poglej ce ti sploh laufa pumpica za vodo. Ponavadi je namescena direkt v posodo za tekocino ima pa tak cvilec zvok. Ce ne dela preveri ce pride elektrika dol na motorcek. Ce pride je verjetno zanic pumpica ali pa oksidirani kontakti.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.379
172
63
38
Poglej če se ni slučajno nabral vodni kamen v nepovratnem ventilu na havbi. Tam ko se deli iz ene cevi, na dve (za dve šobi). Pri meni je bil to problem. Če se ne da spihat, se kupi nov, ki pa ni drag.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Pa se lahko pumpica uniči, če hočeš zjutraj pošpricat tekočino in ugotoviš, da je čez noč zmrznila? Ker pumpica se normalno sliši oz. "cvili"?
smirk-1.gif

Lp

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
KSZ..

jaz imam podoben problem, oziroma meni tudi pumpica ne zaštarta, ni tistega "cvilečega" zvoka.. kaj t pomeni, da je pumpica šla? (ponavadi mi podobne napake javi board computer, zdej se pa nič ni zganil)

Koliko pa pridejo te zadeve? Mislim, lahko sam kej spedenam, ali raje peljem na AMZS, kjer bodo vsaj pogledal zastonj, če ne drugega.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
lahko da ti je sla varovalka, lahko pumpica, oksidiral kontakt ...ali pa voda zamrznila v posodi. Vzrokov je lahko vec. Ce se kaj razumes malo poglej ce pride strom dol na pumpico....