Bridgestone gume + max. dimenzija za e46 323i?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Rabim 205 55 16, turanza. A je ful razlike met turanzo in potenzo? Turanza trajajo dlje baje, pa ca 10 -15EUR cenejše so po gumi. Aja pa nočem naročati na dom, raje tako da se zapeljem tja, kupim, mi namontirajo in se odpeljem. V LJ ali okolici. Če je pa kje dlje pa naj se splača. Torej nasvet? Kje kupit?

Aja še to: kaj pa goodyear eagle f1 GSD3, v primerjavi s turanzo? Kako se obnesejo?

Pa še zadnje prisežem
grin1.gif
: Zdaj imam na BMW E46 323i 205 55 16. Kakšne gume še pašejo na ta avto da mi ni treba delat homologacije? Feltne bi pustil iste, samo dal bi malo širše gume gor. Katere še grejo gor?

Hvala za odgovore.

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
glede dimenzije poglej homologacijski kartonček al pa knjigo z navodili. Če nima knjige ti lahko jaz povem samo reči pa grem iskat ker mislim da tam notri piše tut o dimenzijah gum.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Zdele neki čaram po michelinovi strani pa mi je vrglo ven varijanto 225 50 16. A to bi pasalo gor na feltne ki jih imam zdaj (gume 205 55 16)? NUJNO pa more bit da ne rabim homologacije delat ali kaj drugega in da že v osnovi pa paše na avto. Torej še kaka varijanta ali samo tale 225 50 16 in 205 55 16?

Nazadnje urejeno:

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
glede dimenzije poglej homologacijski kartonček al pa knjigo z navodili. Če nima knjige ti lahko jaz povem samo reči pa grem iskat ker mislim da tam notri piše tut o dimenzijah gum.

Hvala za nasvet, samo notri meni piše samo za tlake v gumah kaki morajo biti. Sem se pa ravnokar spomnil da je nalepka tam ko vrata odpreš, moram pogledat, verjetno je tudi samo za tlake. Če pa kdo ve pa naj prosim napiše.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
homologacijskega kartončka nimaš? v knjigi pa ja piše bolj od adaj dimenzije a ne? grem pol pogledal dol v garažo!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
A je ful razlike met turanzo in potenzo?

Prva je turing guma, druga je športna guma.

Poleg tega, da prva dlje traja, je tudi tišja in udobnejša. Druga pa bolj lima. Ampak če vprašaš mene, tudi Turanza drži vrhunsko. Kdaj sem divjal skozi ovinke samo zato, ker ima guma tako dober oprijem. Čeprav nisem šumaher, ki mora vsak drugi ovinek odpeljat počez. Poleg tega cenim udobje, zato je bila pri meni izbira jasna. Ti pa se moraš odločit sam.

Pa še nekaj - nekje sem prebral, da je Potenzo treba najprej dobro ogret, da pokaže vse kar zna. Sej v bistvu je logično, ampak meni se je zdelo kar malo smešno, a naj potem v prtljažniku vozim grelce za gume iz F1?
wink-1.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Eh saj verjetno bom šel kar na turanzo. Kje v LJ ali okolici pa nabavit? Torej za e46 323i paše v 16 colah ali 205 55 16 ali 225 50 16, ti dve varijanti? In gresta obe na iste (original) feltne (205 so zdej gor)?

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Veš kako sem jest kupil Turanzo (2 leti nazaj)?

Ustavil sem se v prvi avto trgovini, mimo katere sem se vozil vsak dan, FD Avtodeli na Dunajski (Ježica) in se zmenil.

Končna cena je bila 6€ po gumi višja od najcenejšega web ponudnika, ampak je bila vključena montaža na servisu čez cesto.

Začetna cena je bila precej višja, ampak moja ideja je bila, da gume lahko vzamem kjerkoli, dobavitelji so itak isti, z mano pa stroškov praktično nimajo. In prodajalec ni ostal imun in sva se lepo zmenila. Od takrat sem avto robo vedno kupoval tam - vedno je padel skonto, pa še ob poti je trgovina.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Evo piše mi na vratih na nalepki da za 16 col lahko imam 205 55 16 91V ali pa 225 50 16 92W. Torej to lahko dam na avto in sem miren? Kaj pa tale 92W razred, to ful gledajo al je lahko tudi recimo 91V al kej drugega? Ali mora bit točno 92W?

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Kakšna pa je maximalna širina gume, ki gre gor na ta avto s tem, da ni potrebno razširjati blatnikov?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.