bremze problem - Clio

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.271
113
42
Kolegici so neki bremze zjebale. Avto ima v Celovcu. Ima kdo idejo kako najceneje avto spravt v LJ?
Ali pa kaj je narobe? Sam sumim ploščice. Evo njene besede

Ful je zasmrdelo izpod haube, nic ni zgledalo, da bi kej puscal, rocno ji je pa pred kratkim na novo zategnil mehanik

pa še besede druge bejbe v avtu :D

bremze so drzale, ampak ciiiiist na konc (k drgac me je na sipo limal, c sm prevec jih pohodila) in pr nizki hitrosti po neki cajtu. Pa ful je smrdel:)

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Zakaj se meni zdi, da je ta kao mehanik našponal zajlo ročne in to preveč, tako da so se zadnje bremze pregrele? Po opisanm je to edini pametni razlok. Ko se ohladijo, bo avto spet vozen pod pogojem, da se ročna odšpona, da se kolesa normalno vrtijo in da se kasneje ko se vrne domov menja zadnje pakne, sigurno pa bo zaradi pregretja šel tudi ležaj k hudiču, če so pa bobni zviti ali ne se bo pa tudi čutilo.

Evo, pa naredi en šalabajzer stroškov z jurja evrov kot bi rekel keks.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Če pozna koga, ki je član AMZS-ja in ji donira brezplačno vleko, ki je del letne članarine, se naj AMZS zapelje po avto in ga prepelje v Slovenijo. Mislim, da članstvo vključuje do 150km tujine.

P.S.: Aja, pa ni potrebno imeti AMZS članstva. Lahko se tudi uporabi asistenca, ki ji skleneš ob zavarovanju - kar ponujajo zavarovalnice - v mojem primeru ZM za minimalno doplačilo.

Nazadnje urejeno:

janko

Pripravnik
12. nov 2007
173
21
18
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Kolegici so neki bremze zjebale. Avto ima v Celovcu. Ima kdo idejo kako najceneje avto spravt v LJ?
Ali pa kaj je narobe? Sam sumim ploščice. Evo njene besede

Ful je zasmrdelo izpod haube, nic ni zgledalo, da bi kej puscal, rocno ji je pa pred kratkim na novo zategnil mehanik

pa še besede druge bejbe v avtu :D

bremze so drzale, ampak ciiiiist na konc (k drgac me je na sipo limal, c sm prevec jih pohodila) in pr nizki hitrosti po neki cajtu. Pa ful je smrdel:)
Pri Cliotu so se zelo pogosto obloge pri zadnjih zavornih čeljustih odlimale in v tem primeru ti kolo zablokira in ni druge rešitve, kot razdret in menjat zav. čeljusti.

LP Janko

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Jp, meni se je to že zgodilo na mojem Clio-tu. Na srečo ko sem hotel speljati vzvratno in sem stal na mestu in ne med vožnjo.

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Heh, znana hiba Renaultovih zadnjih zavor. Ampak pri tem ti kolo blokira 100%, vožnja odpade (no moj fotr je kljub temu avto potegnil v prvi prestavi do bližnjih hiš, par 100m - zadnja guma adijo
smile-1.gif
)

Simptomi by bejbe so pa čudni...ampak babe itak ne znajo povedat kaj pametnega
wink-1.gif

Asistenca je pa res zakon
zmaga.gif