Citat:
167. alextr (18.03.2009 || 21:33:42) [Prijavi neprimerno vsebino]
Kot pravi uporabnik Fcbm korenine tega športa, 5 let in več nazaj, ha ha, da šteje kao samo distanca
Ko so se še vozili Dahlie, Svan, Prokurorov, Smetanina, Belmondova smo sanjali, da pa enkrat, čez ene 50 let en/ena naš/a pride med top 20 (če sem iskren sem bil 100%, da ne bomo nikoli imeli tekača za stopničke). In zdaj se to dogaja iz dneva v dan. Ne med 20, ampak je Petra kar skoz med top 3 in celo serijska zmagovalka. Pa naj bo na distanco al pa sprint, nima veze. Kaj naj rečem-NORO! Mislim, da jo športni navdušenci poznajo tudi v tujini (res mogoče predvsem iz smučarskega sveta) in upam da ji uspe pridobit kakšnega mednarodnega sponzorja, no pa tudi kakšnega domačega. In zdaj ima še celo največ zmag od vseh slovenskih zimskih športnikov. Res sem navdušen. Upam le, da ne bo negativnih komentarjev, če se slučajno ne bo naslednje leto uvrstila med top 3 ali pa top 10 ali pa top 30. Tukaj smo res mojstri, ker znamo tako hudičevo hitro vse pozabit. In športnika medijsko linčamo. Ampak taki smo...ne vem mogoče je tako tudi pri drugih narodih. Potem pa seveda mine 5, 10, 15 let totalne rezultatske praznine pa smo čez 20 let noro navdušeni nad novo zvezdo: "bil je odličen 24, 22, 15; izjemen 8, neverjetna 18". In takrat se ponavadi spomnimo za nazaj...ah kje so časi ko je Majdička razturala, ne pa zdaj tole, se nekaj veselimo za 30 mesto...bomo pripovedovali vnukom.
Zato pa vse vabim, da Petro pohvalimo za nazaj, za zdaj in za naprej, pa naj bo karkoli. K sreči ji ne manjka izjemne samozavesti, kar seveda na Slovence deluje ponavadi bolj negativno, ampak žal je le ta odkrita, javna samozavest (tudi, če včasih totalno pogorijo) , tisto kar loči dobre od najboljših in najboljše od legend (Tomba, Maier,Dahlie, Paerson, Svan, Nykannen,Girardeli, Miller...no razen nekaterih "tihih"legend: Stenmarka, Aamodta, Schneider
).
To kar je Petra do danes pokazala (in nedvomim, še tudi bo) je na nivoju svetovnih športnih smučarskih legend.
Bravo Petra!