Božično drevesce

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.308
113
Torej - če imate božično drevesce oz. novoletno jelko (verjetno se najdejo kakšni, ki je nimajo), kako je ta okrašena? Imate stil okraševanja ter same okraske in lučke izpred deset (par deset?) let nazaj ali ste bolj moderni in posodabljate okraske na N let? Morda vsako leto drug stil?

Meni osebno se zelo dopade bolj modern način npr. v smislu belih led lučk ter okraskov, ki pašejo zraven (modre, bele, rdeče, ...) in sem povsem zadovoljen s tem potem pa grem k dedku na obisk in me na polno preplavijo spomini iz otroštva, ko zagledam tisto jelko okrašeno z okraski izpred 30 let in več in prav z užitkom opazujem tist zlatosrebnr kič od okraskov iz tistih časov
grin1.gif

anker

Pripravnik
23. nov 2011
129
1
18
Okraski so še od stare mame, torej 30, 40 + let. Nekateri pa so zgleda iz leta 50.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Torej - če imate božično drevesce oz. novoletno jelko (verjetno se najdejo kakšni, ki je nimajo), kako je ta okrašena? Imate stil okraševanja ter same okraske in lučke izpred deset (par deset?) let nazaj ali ste bolj moderni in posodabljate okraske na N let? Morda vsako leto drug stil?

Meni osebno se zelo dopade bolj modern način npr. v smislu belih led lučk ter okraskov, ki pašejo zraven (modre, bele, rdeče, ...) in sem povsem zadovoljen s tem potem pa grem k dedku na obisk in me na polno preplavijo spomini iz otroštva, ko zagledam tisto jelko okrašeno z okraski izpred 30 let in več in prav z užitkom opazujem tist zlatosrebnr kič od okraskov iz tistih časov
grin1.gif
Praznuješ krščanski Božič? Greš tudi k polnočnicam
sprasujem se.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.308
113
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Praznuješ krščanski Božič? Greš tudi k polnočnicam
sprasujem se.gif

Krščanski Božič je zame pač neke sorte praznik družine plus to, da je treba malce showa naredit za otroka (Božiček & co.). Tako da ja, praznujem(o) ta praznik ampak ne v smislu vere. Polnočnic sem pa iz radovednosti poizkusil udeležiti kar ene parkrat in ene 3x sem uspel priti zgolj do cerkve, ene dvakrat tudi not za kakšno minuto, tri, enkrat pa sem celo držal cca.10min in nato smehljajoč se zapustil prostor. To je bilo to kar se mojih polnočnic tiče, imam pa e eno v planu in sicer olnočnico na Veliki Planini ampak to bolj zaradi poti same in dogajanja nasploh kot pa zaradi polnočnice same.

@Pikovit - tnx za fotko, stil je razviden in to je tudi poanta
zmaga.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Torej pri polnočnicah nisi bil nikoli. Opisuješ, kako si šel, uspel pa nisi v cerkev ali si bil notri kakšno minuto. Božič praznuješ zaradi šova?? Nič kaj lepo sporočilo otrokom. A jim praviš, da je to okol božička vse laž, ampak vseeno jih obdaruješ. Živiš v laži?
Brez zamere, ampak, nekaj delaš hkrati se pa temu posmehuješ.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.308
113
Kako da nisem bil, bil sem parkrat po par minut in enkrat za dobrih 10 in sem slišal več kot dovolj. To torej ni enako nič
grims-1.gif

Kar se pa showa tiče - ja živim v laži in imamo "Božička". Kapitalist se je pač že prevel dobro vgnezdil v našo kulturo in malce veselja pa lahko omogočim otrokom. Veš, tudi Miklavž prinese kakpšno čokolado in sadje. Pa sploh verni nismo
grims-1.gif

Drugače pa prosim provokatorje (ti pa telex pa še kdo bi se znal najti) za obvoz te teme, poanta topica je v okraševanju božičnega drevesca oz. novoletne jelke ali kakorkoli jo že imenujete in ne zakaj in kako jaz praznujem božič, ki je sicer v osnovi poganski praznik in ne krščanski tako da...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Torej pri polnočnicah nisi bil nikoli. Opisuješ, kako si šel, uspel pa nisi v cerkev ali si bil notri kakšno minuto. Božič praznuješ zaradi šova?? Nič kaj lepo sporočilo otrokom. A jim praviš, da je to okol božička vse laž, ampak vseeno jih obdaruješ. Živiš v laži?
Brez zamere, ampak, nekaj delaš hkrati se pa temu posmehuješ.
vse okoli božiča JE laž. samo eni si očitno zatiskate oči.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Tudi jaz zaradi šova, zato, da se dobimo s celo familijo, da se otrokom da darila. Za ostalo se mi J.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik skala pravi:
vse okoli božiča JE laž. samo eni si očitno zatiskate oči.
Vse je v kotu percepcije. Če smatraš Božič dobesedno kot dan Jezusovega rojstva, potem imaš nedvomno prav. Če pa smatraš rojstvo Jezusa malce širše pa lahko Jezus pomeni tudi Sonce, nov letni cikel... No, v tem primeru se pač motiš.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja, je laž, ampak prijetna in daje upanje.

Sicer je pa čisto vse na tem svetu laž, edino rojstvo in smrt nista
rolleyes-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Kako da nisem bil, bil sem parkrat po par minut in enkrat za dobrih 10 in sem slišal več kot dovolj. To torej ni enako nič
grims-1.gif

Kar se pa showa tiče - ja živim v laži in imamo "Božička". Kapitalist se je pač že prevel dobro vgnezdil v našo kulturo in malce veselja pa lahko omogočim otrokom. Veš, tudi Miklavž prinese kakpšno čokolado in sadje. Pa sploh verni nismo
grims-1.gif

Drugače pa prosim provokatorje (ti pa telex pa še kdo bi se znal najti) za obvoz te teme, poanta topica je v okraševanju božičnega drevesca oz. novoletne jelke ali kakorkoli jo že imenujete in ne zakaj in kako jaz praznujem božič, ki je sicer v osnovi poganski praznik in ne krščanski tako da...
bonk.gif

ahaa... torej upoštevate sam , ko treba kaj dobiti. Lej, sej otroke lahko razveseliš tudi kateri drugi dan v letu. Zakaj čakaš na praznik nečesa, v kar javno oznanjaš da je laž. To je enako temu, kot da bi star dec pa telex izobesila YU zastavo 29.11.
PS S telexom se ne strinjava v nobeni stvari, razen da je homič pač homič. Tako da primerjava spet ni primerna.
Pa vseeno vesel božič
()Jezuščka v jaslce. Pa pazi, da ne bodo napačne )

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.308
113
No da gremo nazaj ne temo (jelka pa to), tu je še fotka naše jelke, da ne bo samo od Pikovita fotka tu (pa še kdo drug se tudi lahko opogumi, ne bo nil narobe)
grin1.gif

Nekaj kupljenega, večina pa doma narejenega, moja pa tamala pač radi ustvarjata
smile-1.gif

Ja vem, v spodnjem delu manjkajo okraski. To se je pa našim trem mačkam za zahvalit
10.gif

20151224103053.jpg

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
pomoje je pa prvo zjutraj mogu smrekco postavt pa okrasit, ni še mel časa do gostilne prit, da bi roko umiril
smile-1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.989
6.218
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
grims-1.gif

grims-1.gif

Božiček naj bi bil Miklavž, pa so jenkiji že spet nekaj po svoje ustvarjali.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Matey pravi:

grin1.gif

Vsako leto isto, postavim nekje v sredini decembra, podrem po novem letu.
Krasijo drugi člani, jaz samo montiram.

sicer pa dreveščka ne maram
evil.gif
...ker sem za sesanje jaz zadolžen