Botrstvo

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz pa se zamislim nad takimi, ki živijo na sociali in jo izkoriščajo, da potem take družine, ki imajo res nesrečo v življenju, izvisijo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Malo se je treba tudi zamisliti, če imaš tovarno dece, 6 otrok, da jih lahko preživljaš. Pa še 2 s posebnimi potrebami. Ne vem no, saj zaščita tudi obstaja.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Za 6 otrok se strinjam, da bi bilo fajn malo premisliti (drugi link)...za 3 + mamo, ki je izgubila šiht pa ne (prvi link).

Poznam kar nekaj mladih, ki pošiljajo prošnje na veliko, pa nič ne dobijo (pošiljajo seveda tisto, kar so ravno doštudirali, vmes bodo sprejeli tudi manj fancy delo). Pred kratkim smo imeli razpis za določena delovna mesta,... prijave so kar deževale.

Se pa strinjam s KillaKHAN-om. Obstaja folk, ki npr prejema socialne prispevke, ker si oče izplačuje minimalca...imajo 2 avta, 3 stanovanja, jadrnico (viden primer, takrat je model dobil več otroškega dodatka, kot naša družina)

Nazadnje urejeno:

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Ma kdo direkt kontakt od tega Sebastjana?
Na Pm če se bo kdo našel.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
ZPM Ljubljana Moste Polje jamči, da bo nakazani denar v celoti, brez stroškov ali provizij, porabljen za boljše življenje njihove družine. Dodatne informacije na voljo pri novinarki Vala 202 Jani Vidic – elektronsko sporočilo ji pošljite na naslov jana.vidic@rtvslo.si.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Sem ji pisal.
Ne zaupam več tem inštitucijam pa vem da so med njimi tudi take ki so odlične.
Sicer pa denarja tako ali tako veliko nimam za razdajat, imam pa veliko nepotrebnih stvari(igrač..), cunj ter domačo hrano.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Tole botrstvo je baje preverjena zadeva. Verjamem pa, da ni več zaupanja po vseh raznih škandalih.

Jaz sem nakazal nekaj malega...verjetno bodo dobili.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
vem da je off sam mene pa tut zanima, kako je do tega prišlo, kako je ozadje, kdo dela z njmi, kako delajo..

kle je neki hudo narobe..al zadi..al pa spredi.

I

Izbrisan uporabnik 474

Tudi sam pomagam, ko le lahko.

Je pa treba začeti najprej čistiti on obsojati tukaj, na Alterju, saj je tukaj gor ogromno ljudi, ki samo sprašujejo in iščejo, kako bi najhitreje in najlažje nekoga napizdli - pa naj si gre za kazni, račune, DDV, dobiček, prispevke, vrtec...

Kar preberite si temo o vtrcih - kako folk *****, ker se je država odločila, da bodo pa zdaj gledali večji kos premoženja in naenkrat je halo... V podpisih tistih najbolj glasnih pa Passati, nove Octavie, iPhoni ipd. Seveda se ob tem ne zavedajo, da če država da več subvencije njim "revčkom", pač ostane v vreči manj za tiste, ki to resnično potrebujejo...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
čak mal..se ne strinjam

če maš avto an keš kupljen je to več vredno kot na lizing. kle je napak. nekdo je kruh pa salamo, da bi kupil avto, nekdo pa po gostilnah.

država naj obdavči dohodek. 80% če če, pol pa nej neha drkat s tem.

kaj sem jaz dolžan državi, če jem poceni, malo, ne pijem, ne kadim, amma pa mercedesa.
ti pa žreš po gostilnah, pijem konjak, kadiš cigare in maš..reno 5.

oba imava pa 30 tisoč letnega dohodka. zakaj sva različna.

d ane omenjam nepremičnin

eno so dobil pol ceneje od sklada, drugi smo dobil 300 subvencije na člana. pa pol 150..pa pol nič.

in moj flat bi s subvencijam bil 20% cenejši kot na trgu, tvoj iz sheme je bil 40%. in men zdej subvencija no no..a drek

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.575
5.139
113
Socialna pomoč gotovo ne zadostuje, če je stanovanje predrago in ljudje plačujejo položnice. Razen tega pa se kdo tudi ne znajde, kaj vse mu pripada, ker mora sam dati pobudo. Sicer mislim, da na to opozarjajo humanitarne organizacije, ki od ljudi "zahtevajo", da so svoje pravice v državi izkoristili.

I

Izbrisan uporabnik 474

Evo, našel si 105 razlogov, zakaj "bi ti moral, če pa on ne rabi..." Tako ne gre, ne enotne formule, nikoli ne bo pravično za vse. In država ne more nadzirat, ali je sosed pil radensko, ti pa Chivas, on kadil Lord, ti Marllboro... Ve pa, da se ti voziš v Meci, on pa v Cliu. Za oba pa je država vzele letni prihodek kot osnovo.

Tako je tudi za tem botrstvom 101 zgodba, ene pravične, druge ne. Vseeno se mi pa zdi zelo hinavsko in podlo, da se bo tukaj "pretakale solze" za tragedijami, potihem pa boste (ne leti nate) še naprej gledali, kako prenesti okrog državo...

Sem pa obema družinama doniral 75€... Upam,da jim bo vsaj malo pomagalo...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.767
6.545
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Se pa strinjam s KillaKHAN-om. Obstaja folk, ki npr prejema socialne prispevke, ker si oče izplačuje minimalca...imajo 2 avta, 3 stanovanja, jadrnico (viden primer, takrat je model dobil več otroškega dodatka, kot naša družina)
Mislim, da imaš zastarele informacije.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po moje je velik problem v tem, da se ti preprosti ljudje ne znajo znajt. Ne vedo na koga se obrnit, ne vedo kje lahko prihranijo, kaj jim lahko plača država, občina itd.

En primer: To so ljudje, ki vsake toliko kupijo 5€ Mobi kartico, pa bi lahko recimo s Bob-om prišli 4x ceneje skozi. Pač ne ve, po drugi strani se pa boji, kdo ga bo spet okoli prinesel. Mogoče banalen primer s Mobi karticami, ampak takih malenkosti se nabere ogromno. Pa navadne žarnice kupi, ker so cenejše, čeprav bi s dražjimi varčnimi prihranil na elektriki...

Kot pravi rek ''nauči človeka ulovit ribo, namesto da mu jo daš'' Zdaj recimo obstaja en projekt (Archieve ali nekaj takega), kjer socialno ogroženim lahko pride na dom svetovalec, ki družini svetuje kako znižat energijsko porabo. Ampak o tem vem jaz, nek 'revež' pa verjetno ne.

Potem se zanašajo samo na Rdeči Križ ali Karitas, ker drugega ne poznajo. Moja sestra je aktivna na enem forumu, kjer so same mlade mamice in si med seboj posojajo oblačila za otroke. Pa dobi škatlo oblačil, pošlje komu škatlo oblačil... Ve to nek revež? Kje pa, sploh interneta ne zna uporabljat.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Problem je tudi to, ko ti nekdo, z gimnazijsko izobrazbo, ki ni uspel končat niti enega letnika faksa pribije, da za 1000€ na mesec pa že ne bo kr ene službe delal. Da ga imam jaz na grbi mu v tisti sekundi stvari pred vrata zmečem.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik softi pravi:
čak mal..se ne strinjam

če maš avto an keš kupljen je to več vredno kot na lizing. kle je napak. nekdo je kruh pa salamo, da bi kupil avto, nekdo pa po gostilnah.

država naj obdavči dohodek. 80% če če, pol pa nej neha drkat s tem.

kaj sem jaz dolžan državi, če jem poceni, malo, ne pijem, ne kadim, amma pa mercedesa.
ti pa žreš po gostilnah, pijem konjak, kadiš cigare in maš..reno 5.

oba imava pa 30 tisoč letnega dohodka. zakaj sva različna.

d ane omenjam nepremičnin

eno so dobil pol ceneje od sklada, drugi smo dobil 300 subvencije na člana. pa pol 150..pa pol nič.

in moj flat bi s subvencijam bil 20% cenejši kot na trgu, tvoj iz sheme je bil 40%. in men zdej subvencija no no..a drek
467716-post_slo.gif

Imaš dva človeka, prvi celo življenje 1500€ colnge, vlagal nikamor, vse požrl, stanuje v najemniškem v centru mesta-še avta ne rabi....
drugi na minimalcu, kljub temu se s težavo in odrekanjem osnovnih stvari, prigura do neke nepremičnine, zaradi cene seveda v vukojebini, kjer brez avta ne gre....
Danes sta oba brezposelna in prvemu pripada vse, verjetno tudi subvencija najemnine
drugi zaradi nepremičnine in avta, ne dobi nič, če pa slučajno, postane socijalna solastnik.....
Skregano z vsako logiko, namesto da bi drugega še nekako nagradili, ker mu ni treba subvencijonirat najemnine, ga kaznujejo in nagradijo prvega, ki je npr. malo premoženje zapravil na potovanjih v tujih gospodarstvih, od katerih ni imela naša država popolnoma nič.
S tem, da je potrebno imet v mislih, da se bo en, ki je v življenju že toliko vložil v neko nepremičnino, verjetno veliko bolj trudil, da si spet normalizira življenje, kot prvi, že ker je treba vedno nek denar za vzdrževanje in prenovo na boljše, drugemu se verjetno, starejši ko je, bolj se mu jebe.

Hotu sn povedat, da pomoč pripada temu, ki je zaslužil v življenju 2x več, od tega, ki mu ne pripada.
stupid-1.gif
kretenizem

Nazadnje urejeno: