Zdravo. Jst mam eno konkretno kolobocijo, ki je sam ne znam rešiti. In sicer sem zadnjih 5 let vozil avto, ki je bil registriran name, na bonifikacijo svaka. Sam sem imel takrat 15% bonifikacije, on 50% in ker ni imel svojega avtomobila (ni bil pisan nanj), sem seveda skozi vsa ta leta vozil na njegovo zavarovanje. V praksi to zgleda tako, da je na polici pod postavko Zavarovalec/sklenitelj njegovo ime, pod postavko Zavarovanec pa moje ime. Ko sem na novo sklepal ali obnavljal zavarovanje, je on podisal polico in je bil mir. Do danes. Prideva na zavarovalnico in pravi gospodična, da se je njemu ves bonus izničil, ker zadnjih 5 let ni imel nase registriranega avtomobila in da se je njegov bonus avtomatsko prenesel name ( vsa leta je bil avto zavarovan pri isti zavarovalnici). Seveda sva gledala kot dva teleta, ker izpadlo je tako, kot da sem mu "sunil" bonifikacijo. Po drugi strani pa gospodična opomne, da če gre moj svak zavarovati avto k drugi zavarovalnici z lansko polico, ohrani svoj bonus, ker ta velja tri leta preden zapade. Ok, že v prejšnjem delu sem bil zmeden, tega pa spoh ne zastopim. Je tukaj kdo, ki bi znal zadevo raztolmačiti in seveda primerno svetovati?
Močno hvaležen.
LP
Močno hvaležen.
LP