bonifikacija pri avtomobilskem zavarovanju

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
Zdravo. Jst mam eno konkretno kolobocijo, ki je sam ne znam rešiti. In sicer sem zadnjih 5 let vozil avto, ki je bil registriran name, na bonifikacijo svaka. Sam sem imel takrat 15% bonifikacije, on 50% in ker ni imel svojega avtomobila (ni bil pisan nanj), sem seveda skozi vsa ta leta vozil na njegovo zavarovanje. V praksi to zgleda tako, da je na polici pod postavko Zavarovalec/sklenitelj njegovo ime, pod postavko Zavarovanec pa moje ime. Ko sem na novo sklepal ali obnavljal zavarovanje, je on podisal polico in je bil mir. Do danes. Prideva na zavarovalnico in pravi gospodična, da se je njemu ves bonus izničil, ker zadnjih 5 let ni imel nase registriranega avtomobila in da se je njegov bonus avtomatsko prenesel name ( vsa leta je bil avto zavarovan pri isti zavarovalnici). Seveda sva gledala kot dva teleta, ker izpadlo je tako, kot da sem mu "sunil" bonifikacijo. Po drugi strani pa gospodična opomne, da če gre moj svak zavarovati avto k drugi zavarovalnici z lansko polico, ohrani svoj bonus, ker ta velja tri leta preden zapade. Ok, že v prejšnjem delu sem bil zmeden, tega pa spoh ne zastopim. Je tukaj kdo, ki bi znal zadevo raztolmačiti in seveda primerno svetovati?

Močno hvaležen.

LP

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Če sem iz te klobase pravilno razbral, ti je v tem času uspelo njegovo bonifikacijo spraviti na sebe. Sedaj bi svak rad nazaj svojo bonifikacijo, pa ne gre.

Moje mnenje: Že to, kako je bonifikacija prišla na tebe, je zrelo za kakšno revizijo. Zavarovalnica si ne bo dvakrat umazala rok.

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
ekhmmm.. ne meni. Zavarovalnici očitno. Midva sva lepo vsako leto hodila zavarovati moj avto. Jaz kot lastnik avta, on kot lastnik police po kateri je bil avto zavarovan. Seveda nama danes ni bilo čisto nič jasno.

On niti ne želi nazaj bonifikacije. Ker bo registriral avto tudi sam, mu bom razliko do polne cen kril jaz. Njemu to finančno ne bo spremenilo zadeve.

Mi je pa seveda zanimivo tudi to, da sem sam imel pred tem (torej preden je on dal svojo polico za moj avto), 25% odstotkov bonifikacije. Ker avta na to polico nisem registriral več kot tri leta, mi je bonifikacija propadla. Čemu? Škodnega primera nisem imel nikdar. Se pravi me zavarovalnica/e sili, da vsako leto registriram avto na svoje ime in na svojo polico. Čemu tak blesav zakon? Grem v tujino, tam živim tri leta, pridem nazaj in no more bonifikacije?

Se pa strinjam s tabo, da je nastala kolobocija ja..

B81

22. jul 2007
37.001
10.534
113
Doplačal mu boš vsako leto za %, ki jih ima, ne samo prvo leto.
To pa ne gre, da bi ti prenesel bonifikacijo nazaj nanj?

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Ja 3 leta velja samo bonifikacija....res so tele zavarovalnice glupe, da tako dopuščajo propadanje, jaz sem tudi od očeta vzel 35 popusta do danes kmalu -40%, če tega nebi storil bi že propadlo.
Moj oče ni imel nikoli karambola in je enkrat nekam usajal zavarovalno polico in se mu je bonus brisal je šel nazaj na 100% in sedaj je pred letom spet šel nazaj do -35%
Na žalost se prenos bonusa lahko prenese samo enkrat ne moreš pa bonusa vrniti.
Mu boš pač doplačal razliko.
Izračun lahko narediš na amzs-jevi spletni strani.

Drugače pa jim pošlji e-mail, jest sem tud mel pred enim letom komplikacije, ko sem avto reg. v Gorici takrat na polno (14 pr.razred) potem pa sem v Ljubljani urejal papirje (iz 14 pr.razreda na 7 pr.razred) in so mogl papirje pošiljat v Gorico, nakar se ni nikamor premaknilo sem začel klicart, pisat e-mail vsaj tolk, da so mi vrnili papirje in sem potem šel sam v Idrijo od tam pa so mi res poslali papirje naprej) in se je takrat zelo zakomliciralo. (NIKOLI NE DELAJTE TEGA).
Triglav iz LJ nima nič skupnega z GO to so ločene zavarovalnice, čeprav gre dejansko za isto zavarovalnico, takrat sem tudi spraševal, zakaj ni mogoče, če so iste,

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.001
10.534
113
Ločene so ja. Imaš Triglav Ljubljana in Triglav Nova Gorica
evil.gif

Morda se je malo upočasnilo med OE, drugače pač gre.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Lastnik vozila = zavarovanec. Nanj se veže bonus.

Zavarovalec/sklenitelj pa je lahko nekdo drug, npr. ki plača zavarovanje. Ta nima pravice do bonusa.
ne-ne-1.gif

Pravica do bonusa se izgubi, ko poteče 3 leta.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Manj kot 3. leta nazaj sem prodal avto - v Kamnik. Greva s kupcem na njihovo lokalno izpostavo, on sklene novo zavarovanje, jaz dam vlogo za vračilo preostale premije.

Pravi stric na Triglavu, da ne bo šlo.

Pravim jaz, da ne rabim v kešu takoj, lahko mi nakažejo na račun.

Pravim jaz, da tudi to ni potrebno, ker bom nov avto spet zavaroval pri Triglavu - naj mi dajo dobropis, avto je bil itak že doma.

Pravim jaz WTF?

Pravi stric na Triglavu - veste, vi spadate pod OE Kranj, mi smo pa OE Ljubljana.

bonk.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.825
113
wtf? a to ti resno? različne območne enote dejansko ne morejo sodelovati med sabo?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Kakšno je stanje danes ne vem - so pa imeli s tem velike težave, ki so se odražale tudi na strateškem nivoju.

Dopuščam tudi nevednost / nesposobnost zaposlenih. Sila malo verjetno, ampak glede na izkušnje nikoli ne veš:

tisti nov avto sem potem na hitro zavaroval, cajta ni bilo in sem šel zjutraj na lokalno izpostavo po zavarovanje - ful kasko, kombinacije... in želel plačat s kartico.

Stric na Triglavu: a nimaš denarja?
Jest: ne...
Stric na Triglavu: ja pejt na bankomat, tamle za vogalom
Jest: mam prenizek dnevni limit, ne morem dvignit tolko
Stric na Triglavu: ja pa pejt na banko, saj je zraven
Jest: ampak ne moja, najbližja enota je 20km stran
Stric na Triglavu: ja a nimaš gorenjske banke?
Jest: wtf?.... ne
Stric na Triglavu: ja kako pa to? dej potem pridi jutri
Jest: wtf? <vidim POS terminal> a tista škatlica ne dela?
Stric na Triglavu: ja, hmm, no,.... bla, bla... veš kaj, daj rajši pridi jutri.
Jest: kaj pa bo jutri drugače?
Stric na Triglavu: vem kdo bo jutri v pisarni in on ti bo lahko zadevo zrihtal.
Jest:
bonk.gif

Tip je vodja izpostave, tam je delal že 20 let in ni znal uporabljat POS terminala
cry12bpy.gif

Naslednji dan je drug agent vžgal taisto škatlico in uspešno potegnil kartico.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ne vem zakaj takšnega zahtevka niste mogli oddati v drugi območni enoti iste zavarovalnice, če sem pa kakšne 5 let nazaj vraæilo premijo pri Triglav polici dosegel sam kar preko pošte.
confused-1.gif
Se samo komu ni dalo ukvarjati, ali dejansko obstaja nesodelovanje znotraj iste zavarovalnice!?
Po priporočeni pošti sem poslal kopijo odjavljene prometne in original polico, ter pisno pojasnilo da želim denar na TRR in sem v roku 2 tednov imel denar na TRR, pa še potrdilo o bonifikaciji sem prejel po pošti.
smirk-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.825
113
lol... se spomniš priimka tega majstra mogoče? dej ne mi rečt da se je Sušnik pisal....

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
ni Sušnik

itak ga pomojem pozna cel tržič - zato pa konkurenca jamra, da tam ni posla, ker "majo usi pr jož' zavarvan"
wink-1.gif