Bolha in tuji kupci?!

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Juh...

Dam na bolho oglas in lej ga zlomka, že me nekdo kontaktira preko emaila. In sicer neka dr. med. iz Irske
in bi kupila ponujeno zadevo za svojo hčero. Pravi naj ji pošljem svoj TRR, da mi nakaže ojrote...
cheer.gif

Je to možno ali pa gre za nateg in bi se nekdo okoristil iz mojega računa?!! Sicer mi ni jasno kako pa vendar...
17758-icon_confused.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Ignoriraj sporočilo. Se bo že našel kdo iz Slovenije, ki bo kupil.

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
ma dej sami mutibariči in brezveze zgubljat cajt znjimi - čakajo da jim daš cifro svojega računa kao da ti nakažejo kupnino pol te pa popalijo al kaj.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
To so tudi mene že morili. Z isto foro - hčerka je kao v Južni Afriki, pa ji bo poslala za darilo. O tem, da bi bila poštnina dražja kot če bi jo tam iz trgovine pripeljali, ne bom nič komentiral.

Ne vem pa, kako te prevare delujejo.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ponavadi nehajo gnjavit, ko jih prosiš za kopijo osebne ali kaj podobnega. Če seveda ni kak generični mail in ti je bil poslan avtomatsko (si mel email objavljen v oglasu?).

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik krava pravi:
To so tudi mene že morili. Z isto foro - hčerka je kao v Južni Afriki, pa ji bo poslala za darilo. O tem, da bi bila poštnina dražja kot če bi jo tam iz trgovine pripeljali, ne bom nič komentiral.

Ne vem pa, kako te prevare delujejo.

baje tako...da ti pošlje fejk potrdilo o nakazilu... oz. te kontaktira njihova "banka" da imajo njegov denar, in ko boš ti tej "banki" poslal potrdilo da si zadevo poslal ( tracking nummber" bodo denar spustili naprej oz. ti ga nakazali...seveda ko jim pošlješ pordilo da si poslal....ni ne duha ne sliha o kešu.....

potem ko se ti zabuniš da ni denarja....naj bi tvoji prošnji da ti vrnejo odškodnino odobrili...recimo da izdelek stane 250€....seveda imajo en majčken problem...da manjšega zneska od 1000€ ( oz dolarjev) nemorejo nakazovati...tako te prosijo da jim ti najprej pošlješ razliko (750€) da ti bodo oni lahko poslali celega jurja... baje če tega ne narediš...ti oni grozijo z FBIjem ipd....

Aja da nebo kdo misli da se je meni naredilo....na netu veliko od tega piše

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Eh nevem kaj komplicirate, kot da tujec nebi ničesar kupil pri nas
bonk.gif

Če zadeva pač ni sumljiva ji daj račun, naj ti nakaže denar, če ti ga nakaže pač zadevo pošlješ, če ne pač ne.

Tisti ki je tak [censored]čina da pa pošilja stvar brez da bi prejel kupnino, ali pa še huje pošilja razliko denarja, je pa itak
bonk.gif

To je isto kot bi trdil da je cel EBAY ena prevara... (pa pustimo tukaj nigerijce in afričane...)

LP

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To je več variant:
- dobiš denar, pošlješ izdelek, po enem tednu pa te (tvoja) banka obvesti, da je problem z nakazilom in adijo denar
- dobiš "po pomoti" preveč denarja in razliko moraš vrniti, na nek račun - to je mednarodno pranje denarja, ni najbolj zdravo
- itd
Lahko seveda gre za legitimen nakup, a zakaj bi nekdo iz Irske rabljeno grafično iz Slovenije kupoval ?

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Jaz sem pred 1 mesecom lepo prodal preko bolhe enemu Francozu SCSI krmilnik.
Tako mislijo samo tisti, ki so usmerjeni fašistično in se dobesedno bojijo Evrope in poslovanja z Evropejci in se tolažijo da je to nateg. Se boste prej ko slej mogli navaditi da smo v Evropski uniji in je prisoten prosti pretok blaga. Zaradi takšnih pacientov, smo bili in še bomo za celo EU balkanci.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Seveda ni problema tujcem prodat. Seveda je vse odvisno od načina plačila. Paypal je super. Kakšni western union money transferji pa so sumljivi.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Tebi ni problem. Potem ti pa v tej temi piše en kiddie: Ignoriraj sporočilo. Se bo že našel kdo iz Slovenije, ki bo kupil.
Tak se je v prejšni državi delalo. Ko ni smel denar iti drugam, kot v Beograd oz. ni smel denar priti drugje kot iz Yugoslavije.
Imam z ebayom pa bolho velik izkušenj, pa nisem imel nekih hudih problemov. Razen kakega mulca, ko me je hotel na*ukat z ukradenmim mobitelom.

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Bolha ima problem, ker nima rejtingov kot ebay. Na ebayu se pa res težko nafukaš, ker preprosto veš, da je človek vreden zaupanja in se mu gre za biznis. Kitajci zelo radi pošiljajo škart robo, ampak če se pritožiš vse povrnejo. Jim gre za biznis, ki ga negativen rating fino pokvari.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
in to da nima rejtingov je razlog, zakaj preko bolhe ne kupim skoraj nič. isto stvar dobim na ebayu ponavadi itak ceneje, ampak včasih pa bi vseeno kaj kupil tukaj

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Na ebayu si zavarovan, če nisi zadovoljen oz. predmet ni takšen, kot v opisu. Mislim, da je bojazen odveč. Na ebayu je problem samo to, ker nekateri nočejo poslat k nam oz. za večje zrastejo poštnine v nebo. Bolhe pa sploh ne gledam, ker ni zavarovanja, izbire in ker gre za nek pravljičen sistem cen.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.975
40
48
Bolha nima ratingov, je pa zdaj uvedla pojem "zaupanja vreden uporabnik". Ampak... med zahtevanimi podatki je tudi EMŠO... :S

janika

Pripravnik
2. okt 2009
99
0
16
zadnji...

Tole ko pošiljajo pakete v nigerijo, pol pa dinarov od nikoder...

A nebi naredli eno akcijo, navlečemo skupaj recimo 500 starih odsluženih mobilcev,
jih pokotamo v antrax in podobno, ter pošljemo na 500 naslovov ki bi jih prej zbrali
via ebay/bolha/amazon...

Najhujša mi je tale fora; kupujem jack russla, pa oglas na bolhi da podarijo samčka 4 tedne,
zaradi selitve, pomankanja časa, vstavi random, skratka psa ti podarijo.
Kontaktiram prodajalca, model je iz Pariza. Pes še je na voljo, lahko ga dobim zastonj
ker sem se prva javila, edini hakeljc je; "pošlji denar za letalsko vozovnico za psa---"

Kontaktiram z drugega maila, seveda identičen copy/paste mail, in napišem da sem
za vikend v parizu pri teti in da bi psa prišla osebno iskat + plačam morebitne stroške na mestu...
Po 3 tednih še vedno čakam na reply, očitno so se zgubli, al pa je v parizu kak velik server padel dol...

banda!