BMW serija 5 do 15k

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Kupujem BMWja serije 5 tam do 15000€ pa me zanima kateri motor in menjalnik priporočate...So s kakšnimi motorji večji problemi?
Nima pa veze ali je bencinar(ti so itak samo 2.0 do 15000€, kar se mi zdi prešvoh) ali dizel (katerega priporočate)... Kako je z menjalniki?A avtomatski kaj crkavajo? Poraba pa nima veze...

Hvala za odgovore!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Izdajalec! Iz ljudskega vozila boš šov na propelere
evil.gif

MiKa

Batagel
15. jan 2008
361
0
16
MB
Doma je 520i, avto gre gladko, menjalnik je dober. Je "stari" vrstni 6-cilinder in teh 170KM je kar okej. Seveda se hitro navadiš in si želiš več, tako da svetujem vsaj kakšen 525i, če že ne 530i. BMW- jevi dizli so zverine, ampak baje niso najbolj kvalitetni...je rekel serviser: Zakaj misliš, da noben BMW serviser ne vozi dizla?
smirk-1.gif

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik MiKa pravi:
Doma je 520i, avto gre gladko, menjalnik je dober. Je "stari" vrstni 6-cilinder in teh 170KM je kar okej. Seveda se hitro navadiš in si želiš več, tako da svetujem vsaj kakšen 525i, če že ne 530i. BMW- jevi dizli so zverine, ampak baje niso najbolj kvalitetni...je rekel serviser: Zakaj misliš, da noben BMW serviser ne vozi dizla?
smirk-1.gif

Zakaj noben BMW serviser ne vozi dizla? Ammm... ker si ga ne more privoščit? S svojo servisersko plačo, lako kupi 10+ let starega bemfla..

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Sicer nevem s čim se ti ukvarjaš ampak ti povem da najbrž večina mehanikov (seveda ki delajo zase) zasluži dost več kot ti. Servis je pravi posel, sploh če si dober. Seveda pa moreš obvladati stvari...

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik MiKa pravi:
BMW- jevi dizli so zverine, ampak baje niso najbolj kvalitetni...je rekel serviser:

No za tale stavek me pa zanimajo dejstva, utemeljitve..?
Pa kater je ta serviser?

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Tukaj se popolnoma strinjam z AvtoFun-om. Ne poznam nobenega mehankarja ali kleparja ki je revež, res pa da so vsi več al manj pridni, delajo cele dneve, eden mi je celo povedal da novega dobrega avta nima zato, ker bi ga celega posvinjal s kombinezonom, in s prevažanjem delov ipd. ...no imajo pa vsi teli svoje bajte brez pufov oz. minimalnim, pa vsi stari okol 30let. Mamini sinčki se pa pufajo za makine da so kako zaje**ni. Mi je še vedno žal da nisem šel za mehankarja ali kaj podobnega.
Drugače pa BMW in avtomatik...zakon
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Avtomatiki zdržijo brez skrbi tudi 300kkm in več, ampak je vse odvisno od voznika, da menja olje in filter na cca. 100kkm in da ne dela z njim kot svinja z mehom (tudi menjalnik potrebuje optimalno delovno temperaturo za optimalno delovanje, da se prestavlja šele ko je avto popolnoma ustavljen)...

Pa ne govorim samo o menjalnikih, ki so na BMWjih, ampak o vseh avtomatskih menjalnikih.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
V avtomatskem menjalniku naj bi se olje menjalo na vsakih 170.000km.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Sicer nevem s čim se ti ukvarjaš ampak ti povem da najbrž večina mehanikov (seveda ki delajo zase) zasluži dost več kot ti. Servis je pravi posel, sploh če si dober. Seveda pa moreš obvladati stvari...

Dobro si napisal,tisti, ki delajo zase in so pridni si lahko privoscijo še več od petke. Serviser npr. na avtoaktivu najverjetneje ne. Ali pač?

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
malo morgen kolegica
smirk-1.gif

zakaj? vmes so proizvajalci biliproizvajalci celo prepričani, da se olje sploh ne bo potrebovalo menjat (sredina 90ih) no potem pa so se vrstile težave, Zdaj se priporoča na 50.000 menjava, in te ne boli glava, in menjalnik dela BP.
wink-1.gif
je pa strošek, a vseeno manj od morebitnega popravila.

Nazadnje urejeno:

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
jah glede na to da mi je to rekel človek, ki živi od tega, potem bo že držalo...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Dobro si napisal,tisti, ki delajo zase in so pridni si lahko privoscijo še več od petke. Serviser npr. na avtoaktivu najverjetneje ne. Ali pač?

Aja misliš onega "slabega" serviserja ki si ni sposoben it na svoje ali pa nima jajc it na svoje? Ja tisti pa lahko ima kvečemu kakšno E39 1996 morda 1997 letnik.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
aja, pol bo že pri BMWju maš lahko dolge intervale
smile-1.gif

jaz vem za mercedes in priporočila.