BMW 5 - bencin vs. diesel

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Pozdravljeni,

če delam 13K kilometrov na leto, večinoma kratke, mestne vožnje kaj naj vzamem, gledam cca 3-4 leta stare avte...
Ok benzin 528, se bojim, da ga ne bom mogel prodati potem čez 5 let....
Diesel 525, se bojim da se bo dpf pacal in bodo gorele vse lučke na armaturni...
Komentarji dobrodošli, tudi debilni...
pozdrav.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
bencin, ce delaš kratke razdalje in mestna voznja potem dpf ne bo vesel, tak da bencin
In prodal se bo enako, kot se bo sedaj ko ga bos kupil ti, še lažje ga boš prodal, ker takrat se dpf več ne bo tako pogosto ven metalo

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
520d

dpf boš že spucu vsake tok na AC

ja ne vem kolk so občutljivi, včasih ne grem 1 mesec na avtocesto, razen obvoznico za 10 min...dpf pa rabi kolko 20 minut, 30....

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Hebes dizla kupi bencin. Bmw v6 moped je cista poezija. Obvezno avtomatik! + se najmanj moznosti da te nategnejo s kilometri
smile-1.gif

kolikor sem preštudiral niso več 6 valjni, samo 4. Razen seveda 530 in naprej....
pozdrav.gif

aja, drugega kot automatic itak ne gledam...
cool-1.gif

sicer pa 528 je 2.0 motor, 245 konjev....
evil.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
enostavno ne vidim smisla v nakupu BMW 5 za kratke vožnje. Ta avto je narejen za na cesto in za nabiranje kilometrov. Sicer pa gre moj glas za bencinsko verzijo motorja. Ampak je treba računat na porabo okoli 10l. kar je itak ugodno glede na moč in težo avta.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
enostavno ne vidim smisla v nakupu BMW 5 za kratke vožnje. Ta avto je narejen za na cesto in za nabiranje kilometrov. Sicer pa gre moj glas za bencinsko verzijo motorja. Ampak je treba računat na porabo okoli 10l. kar je itak ugodno glede na moč in težo avta.

Jaah...spet ne mormo met vsi Cliote za kratke vožnje...za daljše poti so pa tu za nas avioni....
hysterical-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.599
1.203
113
Celje
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Ampak je treba računat na porabo okoli 10l. kar je itak ugodno glede na moč in težo avta.

Ga nimam in ga nikoli nisem imel, vendar se mi za takšen avto in kratke, mestne vožnje zdi 10l absolutno premala poraba! Sicer pa 13k km letno itak potem ni nek bistven strošek pri malce večji porabi.

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Avto ima dve toni, ne glede kaj bos vzel ali bencin/dizel, to ni samo za mestno voznjo in tudi obcina ne bo vesela. Edino ce je dober razlog za ta avto, npr. afnanje, si ze sam odgovoril kar je potrebno vedeti, pri takemu avtu.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Ene vas pa fejst favšija matra, al kaj? Bi bilo najboljše da vsi vozijo samo cliote al pa golfe4.
Tudi če ima kratke relacije, nič avtoceste, lahko ima bmw, le da bencin. Koliko bo tankal in kakšna bo poraba- ne rabite skrbet, vas ni vprašal v štartu.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Rad se vozim dobro, pa tudi ko grem parkrat na leto na kakšno daljšo pot, rad uživam vožnjo. Zame avto ni prevoz med točkami, kot pač za nekatere. Vsak avto imam vsaj 5 let in ko ga prodam se kupci dobesedno zagrebejo, ker je kot nov. Saj na koncu nardim pol kilometrov po avtocesti, ampak to res ni na tedenski bazi, večinoma dnevno skačem par kilometrov levo desno...
pozdrav.gif

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.575
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Hebes dizla kupi bencin. Bmw v6 moped je cista poezija. Obvezno avtomatik! + se najmanj moznosti da te nategnejo s kilometri
smile-1.gif

kolikor sem preštudiral niso več 6 valjni, samo 4. Razen seveda 530 in naprej....
pozdrav.gif

cool-1.gif

evil.gif

A dej nehej
tongue-1.gif

B81

22. jul 2007
36.950
10.508
113
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:

Jaah...spet ne mormo met vsi Cliote za kratke vožnje...za daljše poti so pa tu za nas avioni....
hysterical-1.gif

hysterical-1.gif

DOber odgovor nekomu, ko začne z: kaj te rabiš tako velik avto za mestno vožnjo
grin1.gif

B81

22. jul 2007
36.950
10.508
113
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
smile-1.gif

pozdrav.gif

cool-1.gif

evil.gif

A dej nehej
tongue-1.gif

Ja, pri E60/61 je bilo tako nekje do 2007, motorji od 2.5 naprej (sicer stari 520 je bil še 6-valjni). Zdaj pa delajo 4 valjne motorje in dajejo gor večja puhala.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Ja lej, v sredo grem na 20.000 kilometrov dolgo pot, pa mi niti bemfa 550 diesel ne more pomagat.
cheer.gif

Nazadnje urejeno: