BlueChart g2 2010

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Na mail sem ravnokar od garmina dobil napravo "Opremite svojo napravo za leto 2010 z novimi zemljevidi". A to pomeni, da je izšla verzija bluecharta 2010, ali pa samo reklamira, naj si naložim nove zemljevide? V reklami je vse skupaj napisano nejasno, na garminovi strani pa nič ne piše.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Isto dobil. Verjetno so nove verzije kart. Bo treba preverit.

Muči me pri G2 edino, da je oznaka karte npr. EU452S ni pa poleg verzije, da bi vedel kako stara je ta karta...

I

Izbrisan uporabnik #488

Z gmaptoolom pogledaš datum verzije
smile-1.gif

Sicer pa je res da se mapa samo imenuje G2 vision npr. in nič več letnic.

Jaz imam zadnjo tole:
VEU014R - Italy, Adriatic Sea (v.10.50) (MapID 490)

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Ja, samo ne moreš nikjer pogledat, katera je najnovejša obstoječa verzija (razen da dolpotegneš in pogledaš).

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Tudi mene nekaj zanima glede Bluechart. Mislim, da lahko tukaj vprašam. Forum spremljam že dolgo kot opazovalec. Ampak za to vprašanje sem se moral prav prijaviti.

Namreč, če lahko na Nokio N95 8 GB z Garmin Mobile XT dam Bluechart? Je morda že kgo probal? V primeru, da je možno, me zanima, katere funkcije bi v tem primeru odpadle. Verjetno globina, to razumem. Ampak a bi bila N95 8 GB sposobna kakršnekoli navigacije po morju?

Hvala in LP

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne, Mobile XT ne bo navigiral po morju oziroma ti bo kazal ravno črto čez otoke. Pa verjetno bo tudi karta grafično spacana=neuporabna.

Uporabi BC 2008.5 oziroma Adriaroute ali Adriatopo, bo kar dovolj. Torej vodenje off road, z ravno črto.

Sicer pa za Jadran to itak ne rabiš
smile-1.gif

Verjetno je tu govora o vikend navtičarjih, ki se držijo obalnega pasa?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik matejdro pravi:
Ja, samo ne moreš nikjer pogledat, katera je najnovejša obstoječa verzija (razen da dolpotegneš in pogledaš).

Včasih tam kjer potegneš piše
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Mislim da je zbirka na enem forumu undergrou... nekaj takega
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Mislim da g2 karte ni v Mapsource verziji, vendar ni problema.
img datoteko si skopiraš na usb ključek ali v napravo, nakar zaženeš Garmin Home port (pomorski Mapsource) in delaš s karto, ki jo program prebere...